Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Η προπαγάνδα του χρέους, η προπαγάνδα του ΑΕΠ και μια βάφτιση

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Διερωτάται κανείς προς τι όλος αυτός ο ορυμαγδός επιθέσεων, προπαγάνδας, συνεντεύξεων, δηλώσεων, κυβερνητικών non papers, αναφορές «κύκλων του Μαξίμου» που παρακολουθούμε το τελευταίο δεκαήμερο ενόψει της προσπάθειας να ψηφιστεί (αν τελικά εγκριθεί από την τρόικα) η κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό.
Μας διαβεβαιώνουν σε όλους τους τόνους πως η πρόταση δεν μειώνει ούτε ένα ευρώ κύριες και επικουρικές συντάξεις (το είπε αυτολεξεί η κυβερνητική εκπρόσωπος)
Επιμένουν ότι δεν θα δεχθούν περαιτέρω παρεμβάσεις εκ μέρους της τρόικας (η πρόταση είναι τελική, είπε επίσης η κυβερνητική εκπρόσωπος, την ώρα που διαμαρτύρονται διότι δεν έλαβαν προτάσεις από την αντιπολίτευση – και δεν κάλεσαν σε διαβούλευση τους συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς).

Επαναλαμβάνουν ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε σε 11 μειώσεις συντάξεων (παραλείποντας να παραδεχθούν ότι οι ίδιοι, από τον Αύγουστο και μετά, έχουν ήδη προχωρήσει σε 13 διαφορετικές μειώσεις).
Και βέβαια, συνεχίζουν να μας θυμίζουν ότι η κυβέρνηση προέρχεται από πρόσφατη λαϊκή εντολή, ο λαός αποφάσισε ποιος θέλει να διαχειριστεί τη χώρα, η κυβέρνηση είναι ισχυρή και στηρίζεται σε αρραγή κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Επιπλέον, η «στήριξη» του λαού εδράζεται, όπως επίσης μας είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, στο γεγονός ότι «για πρώτη φορά οι συνταξιούχοι βλέπουν προοπτική καθώς από το 2018 και με την αναμενόμενη αύξηση του ΑΕΠ οι συντάξεις θα αρχίσουν να αυξάνονται»!
Δηλαδή, ο λαός και γνώριζε την συμφωνία όταν ψήφιζε τον Σεπτέμβριο και συμφωνεί και θεωρεί βέβαιο ότι οι συντάξεις θα αυξηθούν επειδή θα αυξηθεί το ΑΕΠ!
Πώς τώρα θα αυξηθεί το ΑΕΠ, σε μια χώρα που χάνει χρόνο λόγω του περιορισμού κεφαλαίων και της ύφεσης, αυτό είναι άλλου παππά ευαγγέλιο!
Είχαμε (και συνεχίζουμε να έχουμε) την προπαγάνδα του χρέους = βάσει της οποίας ο λαός πρέπει να πεισθεί πως θα πληρώνει τώρα για να ρυθμιστεί το χρέος που θα αρχίσουμε να πληρώνουμε το 2022 – τώρα έχουμε και την προπαγάνδα του ΑΕΠ – βάσει της οποίας ο λαός θα υποστεί μειώσεις τώρα, ενόψει μιας αμφίβολης αύξησης του ΑΕΠ.
Ενδιαμέσως, είχαμε και μια βάφτιση: Η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ονομάστηκε ρήτρα βιωσιμότητας.
Άρα, όλα καλά!
Τα έχουν φτιάξει, οργανώσει, προγραμματίσει όλα τέλεια!
Και επομένως, δεν χρειάζονται την βοήθεια κανενός!

elzoni.gr