Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Ο Βασίλης Λεβέντης επιλέγει τον Γιάννη Στουρνάρα για Πρωθυπουργό της Ελλάδας



Της Λέττας Καλαμαρά

https://lh3.googleusercontent.com/-qQsjUeBoRjI/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAARn4/fML6TgrQbog/s60-p-no/photo.jpgΣταθερός παραμένει  ο Βασίλης Λεβέντης στις απόψεις του περί συγκρότησης κυβέρνησης μεγάλου συνασπισμού από τεχνοκράτες, μετά και την ολοκλήρωση των εσοκομματικών εκλογών στη ΝΔ.

 

Ερωτηθείς σχετικά στο πλαίσιο του 13ου Επενδυτικού και Χρηματιστηριακού Συνεδρίου του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας όπου παρεβρέθη, αναφορικά με το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απάντησε πως πρέπει να αναδειχθεί νικητής ο κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης γιατί αντιπροσωπεύει τη σωφροσύνη του Καραμανλή. 

 

Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, ο κ. Καραμανλής έχει ωριμάσει και ολοκληρώσει τον πολιτικό του βίο και έχει πλέον συνταυτιστεί με την παραμονή της χώρας στο ευρώ. Κατά τον κ. Λεβέντη, από την άλλη πλευρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντιπροσωπεύει μια δυναστεία και το ενδεχόμενο ανάδειξής του ως αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό,  μιας και θα αποτελέσει σκληρό αντίπαλο για τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, οδηγώντας την στην πτώση σαν ώριμο φρούτο. 

 

Ερωτηθείς ο κ. Λεβέντης, εάν στην οικουμενική που οραματίζεται συνεχίζει να έχει θέση ως πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, απάντησε πως όχι, δίνοντας ως επικρατέστερο για αυτή τη θέση τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης υπερθεμάτισε τη λύση των τεχνοκρατών και αρνήθηκε σε έντονο ύφος ότι κάτι τέτοιο αντιβαίνει στο Σύνταγμα της χώρας και καταλύει το δημοκρατικό πολίτευμα, τονίζοντας ότι οι πολιτικοί είναι άχρηστοι και αυτοί που μας οδήγησαν στην καταστροφή, παρόλο που είναι εκλεγμένοι από το λαό, απορρίπτοντας μετά βδελυγμίας το ενδεχόμενο εκλογών για την ανάδειξη άλλων πολιτικών που θα θέλουν και θα μπορούν να διοικήσουν σωστά τη χώρα, με το επιχείρημα ότι δεν έχουμε χρόνο για κάτι τέτοιο. Μάλιστα ο κ. Λεβέντης επεσήμανε πως ο κ. Τσίπρας εξελέγη από το 18% του εκλογικού σώματος με το πλεονέκτημα των 50 εδρών, κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα.       


 


Αξίζει να σημειωθεί πως  ο κ. Λεβέντης παρακολούθησε την εκδήλωση με θέμα «Το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα στην ανατολή του 2016» και συνομίλησε με αρκετά χρηματιστηριακά στελέχη που παρεβρέθηκαν καθώς και με εκπροσώπους των εισηγμένων εταιρειών.