Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ Ν. ΤΟΣΚΑ




Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, συνάντηση του Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας που αποτελείτο από τους βουλευτές κ.κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, Αναστάσιο Δημοσχάκη και Σίμο Κεδίκογλου, με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, αρμόδιο για θέματα δημόσιας τάξης, κ. Νικόλαο Τόσκα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα κ. Δημητρίου Αναγνωστάκη, με τους οποίους και συζητήθηκαν δια μακρόν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, η Πολιτική Προστασία και η Ε.Υ.Π.. 

Της συνάντησης αυτής προηγήθηκαν επαφές των μελών του Τομέα με εκπροσώπους των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας, οι οποίοι έθεσαν σειρά εύλογων θεσμικών, ασφαλιστικών και εν γένει υπηρεσιακών ζητημάτων για τα οποία και υπήρξε δέσμευση από πλευράς Νέας Δημοκρατίας τόσο για την προώθησή τους προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, ως και έγινε, όσο και για την μέσω της κοινοβουλευτικής οδού προάσπισής τους. Στο πλαίσιο αυτό, μεταφέρθηκαν στον κ. Υπουργό, μεταξύ άλλων, οι έντονες  και απολύτως δικαιολογημένες αντιδράσεις και διαφωνίες που υφίστανται από πλευράς των Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Υπαλλήλων επί του σχεδίου της επικείμενης αναδιοργάνωσης των υπηρεσιών τους, για το οποίο σημειώνεται ότι δεν προηγήθηκε, ως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι, η ανάλογη διαβούλευση.
Περαιτέρω, ο υπεύθυνος του Τομέα Δημόσιας Τάξης, Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Ν. Δράμας, κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ζήτησε πριν την εφαρμογή του οποιουδήποτε σχεδίου, να υπάρξει ο αναγκαίος πολιτικός και κοινωνικός διάλογος, επισημαίνοντας πολλαπλώς το θεσμικό και ουσιαστικό ρόλο που επιτελούν τα Σώματα Ασφαλείας και οι λειτουργοί τους στην κοινωνία και στην Δημοκρατία, γεγονός το οποίο οφείλουν να σεβαστούν όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικών αφετηριών, καταβολών και σκοπιμοτήτων. Εν όψει τούτου, ο κ. Κυριαζίδης στηλίτευσε έντονα τις διαφαινόμενες πολιτικές παρεμβάσεις στο έργο της Αστυνομίας ένεκα και των επικείμενων εκτάκτων κρίσεων που στοχεύουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, καταγγέλλοντας την ωμή εμπλοκή της Κυβέρνησης στην ευαίσθητη αυτή υπηρεσία (αλλά και σε άλλες όπως π.χ. στην Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας), η οποία, ως γνωστόν, ερευνά κρίσιμες υποθέσεις, ως αυτές που ήλθαν προσφάτως στο φως της δημοσιότητας, ζητώντας, ως εκ τούτου, την παραμονή του Διευθυντή της στην θέση του, καθώς μόλις πέρσι επελέγη από την Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων και ως κοινά ομολογείται πρόκειται για ένα ακέραιο, αποτελεσματικό και άμεμπτο αξιωματικό.
Τέλος, εκτός από τα ασφαλιστικά και τα υπηρεσιακά ζητήματα που συζητήθηκαν (συνταξιοδοτικό, αποθεματικά ΤΕΑΠΑΣΑ, ζητήματα υγείας και ασφάλειας του προσωπικού, ανάγκη ενίσχυσης των υλικοτεχνικών υποδομών, ομογενοποίηση Πυροσβεστικού Σώματος, κτλ.) τέθηκε και το θέμα της συμμόρφωσης στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ενώ ζητήθηκε από τον κ. Υπουργό η εντατικοποίηση των ερευνών των αστυνομικών αρχών επί σκοπώ άμεσης σύλληψης των γνωστής πλέον ταυτότητος δραστών της επίθεσης κατά του Βουλευτή Ν.Δ. κ. Γιώργου Κουμουτσάκου.