Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Θα γίνει της απεργίας το... κάγκελο! - Ποιοι ξεκινούν κινητοποιήσεις

Θα γίνει της απεργίας το... κάγκελο! - Ποιοι ξεκινούν κινητοποιήσεις

Ήταν θέμα χρόνου να αρχίσει να... βράζει η κοινωνία, μετά τα νέα μέτρα που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Την αρχή έκαναν αγρότες και κτηνοτρόφοι και στον “χορό” των κινητοποιήσεων μπαίνουν οι εργαζόμενοι στους δήμους και η ΓΣΕΕ.

ΓΣΕΕ: Στους δρόμους γιατί... τα χειρότερα έρχονται
Σε γενική πανελλαδική απεργία στις 12 Νοεμβρίου προσανατολίζεται η ΓΣΕΕ, όπως προέκυψε στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, στην ομιλία του, αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις που θα έρθουν για το ασφαλιστικό, έκανε λόγο ότι προωθούνται θηριώδη και επώδυνα μέτρα για την κοινωνική ασφάλιση, ενώ για το πόρισμα της επιτροπής για το Ασφαλιστικό τόνισε ότι η επιτροπή πρότεινε μέτρα που απορρυθμίζουν την κοινωνική ασφάλιση, τα οποία αν εφαρμοστούν επί της ουσίας οδηγούμαστε σε συντάξεις όχι στα 67 χρόνια αλλά πάνω από τα 70.
Όπως τόνισε ο κ. Παναγόπουλος με «τόλμη και αποφασιστικότητα πρέπει να βγούμε στον κόσμο γιατί έρχονται πολύ χειρότερα. Δεν θα υπάρχει ασφαλιστικό σύστημα».Η πάγια θέση της ΓΣΕΕ είναι ένα κοινωνικά βιώσιμο και αποτελεσματικό ασφαλιστικό σύστημα.

 
Στα “κάγκελα” και οι εργαζόμενοι στους δήμους
Σε καταλήψεις και απεργιακή κινητοποίηση προχωρούν οι εργαζόμενοι των δήμων αντιδρώντας σε μέτρα που προβλέπει το νέο μνημόνιο.
Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ – ΟΤΑ, ειδικότερα,αποφάσισε την πραγματοποίηση καταλήψεων σε όλα τα δημαρχεία και τους ΧΥΤΑ της χώρας την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου, καθώς και να μπει λουκέτο στους δήμους την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου με 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Για την προετοιμασία των κινητοποιήσεων καθώς και για την καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, πανελλαδική σύσκεψη με τη συμμετοχή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας.
Ο κλάδος ζητεί να διατηρηθούν σε καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών οι υπάλληλοι στην καθαριότητα, ενώ εκφράζονται αντιρρήσεις και σε επικείμενες αλλαγές στο μισθολόγιο, την κινητικότητα και την αξιολόγηση. 

“Μπλόκο στο Μνημόνιο” ετοιμάζονται να στήσουν αγρότες και κτηνοτρόφοι
«Μην αφήνεις να σε ξεζουμίσουν κι άλλο, αντίδρασε πάλεψε, διεκδίκησε». Με αυτή την χαρακτηριστική φράση η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων καλεί αγρότες και κτηνοτρόφους να λάβουν δυναμικά μέρος στις κινητοποιήσεις για την προστασία του κλάδου, που χθες το μεσημέρι αποφασίστηκαν σε μαζική πανελλαδική σύσκεψη στην Λάρισα. Στο πλαίσιο σχετικής ανακοίνωσης, η Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους αγρότες «μαχητικά και οργανωμένα, με τα μπλόκα, τις αγωνιστικές ομοσπονδίες, τους αγροτικούς συλλόγους, τις επιτροπές αγώνα, να μην αφήσουν να περάσει η μνημονιακή καταιγίδα» και απευθύνει κάλεσμα για «αγώνα, αντίσταση, αντεπίθεση και προοπτική».

newsit.gr