Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Ντουρμάζ, Φορτούνης και... απόλυτο! Πάρτι Oλυμπιακού στην Ξάνθη

Πάρτι με Ντουρμάζ και Φορτούνη! Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός στη Ξάνθη
Ο Ολυμπιακός έκανε το τέσσερα στα τέσσερα στο πρωτάθλημα καθώς, πατώντας... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο,με δύο γκολ του Φορτούνη και ένα του Ντουρμάζ, επικράτησε με 3-1 στα Πηγάδια της μέχρι πρότινος αήττητης και δίχως παθητικό Ξάνθης.
Το παιχνίδι είχε ρυθμό και φάσεις από τις δύο ομάδες με τους Πειραιώτες να είναι καλύτεροι και να «καθαρίζουν» το παιχνίδι μέσα σε ένα πεντάλεπτο όταν και σημείωσαν δύο γκολ με τον Φορτούνη. 
Η αναμέτρηση ξεκίνησε έχοντας πολύ καλό ρυθμό, με τον Ολυμπιακό να έχει το πάνω χέρι στο χώρο του κέντρου, με πολύ καλή ανάπτυξη από τις πτέρυγες -κυρίως από τα αριστερά με τον Ντουρμάζ- και τη Ξάνθη να προσπαθεί να απειλήσει στην κόντρα.

Μέχρι το 25' οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν και εδραίωσαν την υπεροχή τους, περιόρισαν σε παθητικό ρόλο τους Ακρίτες, που πέρα από λίγες περιπτώσεις δεν πέρασαν τη σέντρα. Από κει και πέρα όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι και βελτίωσαν την εικόνα τους στο χώρο της μεσαίας γραμμής, χωρίς όμως να ανοίξουν διαδρόμους στην εστία του Ρομπέρτο.

Ο Σίλβα είδε στο 38' τον Ντα Κόστα να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Μποτία (τραυματίστηκε στο γόνατο), αλλά η έμπνευση του Ντουρμάζ και το φανταστικό σουτ που έπιασε στο 41', τον έκανε να πανηγυρίσει για το 0-1. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον Τσενάμο να δυσκολεύεται στο σουτ του Φορτούνη, αλλά να μπλοκάρει στη συνέχεια το πλασέ του Ιντέγε

Η επανάληψη άρχισε με εκπληκτικό τρόπο. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση και στο 50' εκμεταλεύτηκαν το λάθος του Μποτία και έφτασαν στο 1-1 με τον Ντιμιτρόφ. Οι Ακρίτες έδειξαν στη συνέχεια να χάνουν τη συγκέντρωση τους και ο Ολυμπιακός είχε δυο πολύ καλές φάσεις για να μπει και πάλι σε θέση οδηγού, αλλά τις σπατάλησε με τους Ιντέγιε (52') και Φορτούνη (60')

Στα επόμενα λεπτά ήρθε η... κατάρρευση των γηπεδούχων. Στο 64' ο Ντουρμάζ ανατράπηκε από τον Μπαξεβανίδη και ο Φορτούνης έκανε το 1-2 (ο Τσέναμο έπεσε στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να “σώσει” το πέναλτι). Στο 75' η Ξάνθη έχασε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει με τον Ερέρα να κάνει το γύρισμα, τον Καπετάνο να μην προλαβαίνει και τον Ελαμπντελαουί να διώχνει -άσχημα- την μπάλα σε κόρνερ.

Μέχρι το τέλος του παιχνιδιού οι Πειραιώτες είχαν τον έλεγχο του ματς και δεν έφτασαν σε ένα ακόμα τέρμα, αφού ο Τσενάμο ήταν σε ετοιμότητα. Πάντως, η τελευταία φάση του παιχνιδιού ήταν από τους γηπεδούχους, με τον Χερέρα να μην μπορεί εξ επαφής να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
 

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπαξεβανίδης, Ουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (76' Νιέτο), Παπαστεριανός, Φλίσκας, Καπετάνος (80' Ράνος), Καρυπίδης, Ντιμιτρόφ (63' Χερέα).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα (39' λ.τ. Μποτία), Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Καμπιάσο (69' Κασάμι), Φορτούνης, Πάρντο (71' Ερνάνι), Ντουρμάζ, Ιντέγιε.