Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ Ο «Θρύλος» της Ευρώπης - Ο Ολυμπιακός άλωσε το Λονδίνο! Μπαμ και μπουμ οι... κανονιές! Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3

LIVE: Άρσεναλ – Ολυμπιακός 2-3 για το Champions League, ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ από τους `ερυθρόλευκους` 
 Δώδεκα ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, και μόλις τρία γκολ μετρούσε ο Ολυμπιακός στις επισκέψεις του στην Αγγλία. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν από το βράδυ της Τρίτης, καθώς ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός του Σίλβα άλωσε το «emirates» νικώντας με 3-2 την Άρσεναλ!
 
Οι πρωταθλητές Ελλάδας, αν και ισοφαρίστηκαν δύο φορές από την Άρσεναλ, τελικά επικράτησαν 3-2 των «κανονιέρηδων» και αφήνοντας τους άποντους στην τελευταία θέση του ομίλου τους μπήκαν γερά στο παιχνίδι της πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League.
Οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση του 6ου ομίλου με 3 βαθμούς (όσους και η Ντιναμό Ζάγκρεμπ) μετά τις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής, προηγήθηκαν τρεις φορές με τους Πάρντο (33΄), Οσπίνα (40΄ -αυτογκόλ) και Φινμπόγκασον (66΄), ενώ για την Άρσεναλ, που έχει μείνει χωρίς βαθμούς, ισοφάρισαν προσωρινά οι Γουόλκοτ (35΄) και Σάντσες (65΄).

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη στην ευρωπαϊκή ιστορία του Ολυμπιακού μέσα στην Αγγλία, καθώς μέχρι σήμερα είχε μόνο ήττες (σε 12 ματς).

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Μπάγερν νίκησε εύκολα στο Μόναχο 5-0 την Ντιναμό Ζάγκρεμπ και έμεινε μόνη της στην 1η θέση.
 Οι «ερυθρόλευκοι» άξιζαν απόλυτα και πήραν ένα αποτέλεσμα που τους κάνει φαβορί για τη δεύτερη θέση του ομίλου.
Ο Πάρντο και ο Φορτούνης (με τη βοήθεια του κίπερ Όσπινα) στο πρώτο ημίχρονο και ο Φινμπόγκασον (στο ντεμπούτο του στο Champions League) έριξαν τις... κανονιές στην Άρσεναλ.
Παραταγμένος με... συνταγή Μπάγερν και δίχως να δείξει σε κανένα σημείο πως φοβάται το παιχνίδι ή πως του αρκεί να συμβιβαστεί με την αποφυγή της ήττας, ο Ολυμπιακός σημείωσε μία από τις μεγαλύτερες νίκες της ευρωπαϊκής του ιστορίας!

Αφού πέρασε το πρώτο ημίωρο κοιτώντας στα μάτια τον αντίπαλό του ο Ολυμπιακός κατάφερε να «παγώσει» ακόμα περισσότερο το ήδη βουβό «Emirate».
Στο 33’ μετά από «δουλεμένη» συνεργασία σε κόρνερ, ο Πάρντο πήρε την μπάλα έξω από τη μεγάλη περιοχή και με σουτ την έστειλε στην εστία του Όσπινα για το 0-1.
Ωστόσο η αγγλική αντίδραση ήταν άμεση και δύο λεπτά αργότερα μετά από επέλαση του Αλέξις Σάντσες, ο Γουόλκοτ με σουτ από αριστερά νίκησε τον Ρομπέρτο που έκανε κακή εκτίμηση σε ένα σουτ που... το είχε και ισοφάρισε σε 1-1.
Ωστόσο στην ανάπαυλα ο Ολυμπιακός πήγε προηγούμενος. Σε ένα ακόμα κόρνερ, από την άλλη πλευρά αυτή τη φορά, ο Φορτούνης εκτέλεσε απευθείας, ο Όσπινα έχασε την μπάλα και το Olympic Goal αλλά και το 1-2 ήταν γεγονός )! Ο Κώστας Φορτούνης σκόραρε στο "Emirates" κόντρα στην Άρσεναλ και εκτός των άλλων κατάφερε να βάλει με το όνομά του τέλος σε μία "στείρα" περίοδο σε ότι έχει να κάνει με τα γκολ από κόρνερ. Συγκεκριμένα ο Έλληνας μέσος, με τη βοήθεια και του Οσπίνα, έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει από κόρνερ, το λεγόμενο Olympic Goal, μετά από τις 6/3/2001 και το γκολ του Κλαούντιο Λόπες στη νίκη της Λάτσιο με 2-1 επί της Άντερλεχτ.
Στο δεύτερο μέρος οι Βρετανοί προσπάθησαν να φέρον και πάλι το παιχνίδι στα ίδια και το κατάφεραν στο 65’ με τον Γουόλκοτ αυτή τη φορά να σερβίρει στον Αλέξις Σάντσες και εκείνος να κάνει το 2-2.
Όμως η αντίδραση του Ολυμπιακού είναι εκείνη που δείχνει πως... αλλάζει επίπεδο. Μία... έξυπνη πάσα του Καμπιάσο, ένα σωστό γύρισμα του Πάρντο και η κατάλληλη προβολή του Φινμπόγκασον έκαναν το σκορ 2-3 στο 66’ τρελαίνοντας τους περίπου 3.000 φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο. Ένα μόλις λεπτό μετά από την ισοφάριση.

Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να διαχειριστούν σωστά τον χρόνο που απέμενε, ο Ρόμπερτο... ρέφαρε για πρώτο γκολ σε δύο φάσεις και ο Ολυμπιακός έφυγε με τη μεγάλη νίκη από το νησί!

ΑΡΣΕΝΑΛ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπελερίν (86' Κάμπελ), Κοσιελνί (57' Μερτεζάκερ), Γκαμπριέλ, Γκιμπς, Κοκελέν (60' Ράμσεϊ), Καθόρλα, Οζίλ, Όξλεϊντ-Τσέιμπερλεν, Αλέξις Σάντσες, Γουόλκοτ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Μποτία, Σιόβας, Καμπιάσο, Κασάμι, Σαλίνο , Φορτούνης (87' Βούρος), Σεμπά (73' Ερνάνι), Πάρντο, Ιντέγε (46' Φινμπόγκασον).