Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

CNN: Ωρα 01:00 1ης Ιουλίου 2015, Η Ελλάδα χρεοκόπησε [εικόνες] Τι μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ

CNN: Ωρα 01:00 1ης Ιουλίου 2015, Η Ελλάδα χρεοκόπησε [εικόνες]

 Η πρώτη ώρα της Τετάρτης 30 Ιουνίου ολοκληρώθηκε και... τυπικά η Ελλάδα θεωρείται ότι βρίσκεται σε καθεστώς χρεοκοπίας μετά τη μη πληρωμή του ΔΝΤ.

Η Ελλάδα έχασε την προθεσμία πληρωμής των πακεταρισμένων δόσεων του ΔΝΤ για τον Ιουνίου και όλα τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ με ειδικές εκπομπές ζωντανά από την Ελλάδα μετέδωσαν ότι η χώρα έχασε την προθεσμία.


Το CNN με ρολόι που μετρούσε αντίστροφα, το France 24 με εικόνα από το κεντρικό ρολόι στην Τράπεζα της Ελλάδας και άλλα ΜΜΕ με αναφορά τους ακριβώς στη μία μετά τα μεσάνυχτα μετέδωσαν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί.

Στην πλειοψηφία τους τα διεθνή ΜΜΕ μεταφέρουν σε δραματικούς τόνους το μέλλον της χώρας, ενώ στέκονται στις τελευταίες εξελίξεις της Τρίτης με τις επαφές Ελλάδας - θεσμών.
Μόλις έληξε η προθεσμία, η είδηση έκανε το γύρο του κόσμου.
«Το διεθνές πρόγραμμα της Ελλάδας εξέπνευσε επίσημα, η χώρα χάνει την πρόσβαση στη χρηματοδότηση», μετέδωσε το Associated Press μέσω Twitter.

«Η ελληνική κρίση βαθαίνει, πέρασε η διορία για την πληρωμή της δόσης», έγραψε η USA Today.

«Οι πηγές μου στο ΔΝΤ επιβεβαιώνουν τη μικρότερη έκπληξη της ημέρας. Η Ελλάδα δεν πλήρωσε τη δόση. Η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα», έγραψε στο Twitter ο Εντ Κόνγουεϊ του Sky News.

«Η Ελλάδα χρεοκόπησε», ήταν το μήνυμα του Business Insider.

«Αυτό ήταν. 6 μ.μ. στην Ουάσιγκτον. Θα μάθουμε αν η Ελλάδα είναι η πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που δεν πλήρωσε δόση στο ΔΝΤ. Μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες, σημαίνει ότι τελείωσε το δεύτερο πρόγραμμα διάσωσης», έγραψε ο Guardian στη live κάλυψη της ελληνικής κρίσης μέσω της ιστοσελίδας του.

«Η Ελλάδα έχασε τη δόση. Η προθεσμία ήρθε και έφυγε», έγραψε η Telegraph.