Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πελοπίδας Καλλίρης:Η «κόκκινη γραμμή» των διαπραγματεύσεων είναι η παραμονή της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.Στη Νέα Εποχή, στη Νέα Ελλάδα οφείλουμε να χαράξουμε μία στρατηγική με Εθνική Συνεννόηση ξεπερνώντας, για το εθνικό συμφέρον μας, τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν



Σε ερώτηση Δημοσιογράφου ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης για την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα για την επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των θεσμών, δήλωσε τα έξης:

«Η Χώρα μας και οι Έλληνες πολίτες ζούνε κάτι πρωτόγνωρο. Βιώνουν την καθημερινή αβεβαιότητα και περνούν τη δυσκολότερη περίοδο από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Μετά από μήνες διαπραγματεύσεων, λαθών και καθυστερήσεων οδηγηθήκαμε σε οικονομική ασφυξία και σε ένα εθνικό δράμα.
Η «κόκκινη γραμμή» των διαπραγματεύσεων είναι η παραμονή της Χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες, οφείλουμε να ξεπεράσουμε τις ιδεολογικές μας προσεγγίσεις και με συναίσθηση της ευθύνης να στηρίξουμε τον Πρωθυπουργό της Χώρας σε αυτή του την προσπάθεια, για να μην ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας μία Εθνική Τραγωδία.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι τα μέτρα θα είναι επώδυνα. Είναι η τελευταία μας ευκαιρία, με Εθνική Συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας, να πορευθούμε μέσα στην Ενωμένη Ευρώπη.
Δεν μπορούμε να δεχθούμε μονομερώς από τους Ευρωπαίους εταίρους μας άλλες προσβολές,  ως επαίτες της οικονομικής μας επιβίωσης, αλλά εμείς πρωτίστως να αποφασίσουμε ότι θέλουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπειά μας και την ιστορία μας μέσα στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ως Ίσοι προς Ίσους.
Όλοι οι Έλληνες, λαμβάνοντας υπόψη την Ιστορία μας, αντέξαμε σε πολύ δυσκολότερες συγκυρίες.
Στη Νέα Εποχή, στη Νέα Ελλάδα οφείλουμε να χαράξουμε μία στρατηγική με Εθνική Συνεννόηση ξεπερνώντας, για το εθνικό συμφέρον μας, τις όποιες ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές μας χωρίζουν, προκειμένου  να καταστήσουμε τον Έλληνα πολίτη Ισότιμο Ευρωπαίο πολίτη.

Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας