Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Πέτρος Τατούλης, Μάκης Βορίδης , Νίκος Δένδιας ανοιχτοί να διεκδικήσουν την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας

 
Τρεις είναι, πλέον, οι «μνηστήρες» για τη θέση του προέδρου της ΝΔ, καθώς ο Πέτρος Τατούλης , ο Μαυρουδής Βορίδης και ο Νίκος Δένδιας , ειναι ανοιχτοί στο ενδεχόμενο να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης σε γραπτή δήλωσή του , τόνισε «Ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Οφείλουμε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες για την ανάταξη του, προτάσσοντας πάντοτε το συμφέρον της χώρας και το καλύτερο αύριο των Ελληνίδων και των Ελλήνων. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή» επισήμανε.
http://www.livepedia.gr/images/thumb/d/d4/%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%821.jpg/250px-%CE%9C%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82_%CE%92%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%821.jpg Στο πλαίσιο αυτό, και  ο βουλευτής του κόμματος, Μ. Βορίδης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μεταξύ των διεκδικητών της θέσης του προέδρου της ΝΔ. Σε δηλώσεις που έκανε στον ΑΝΤ1 και απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Βορίδης ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ό,τι αφορά τον ίδιο, είπε ότι θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του. Το σενάριο που θέλει τον κ. Βορίδη να είναι υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, είχε ακουστεί για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου, όταν και είχε τεθεί θέμα για παραίτηση του Αντ. Σαμαρά.
Τέλος ανοιχτός στο ενδεχόμενο να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος δήλωσε και ο Ν. Δένδιας.
 «Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω», ανέφερε ο βουλευτής της ΝΔ μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα FM» και σημείωσε: «Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της κεντροδεξιάς σήμερα». Κάνοντας αυτοκριτική ο κ. Δένδιας είπε, ακόμη πως «αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».
Ακόμη, υποστήριξε πως πρέπει να γίνει ειλικρινής συζήτηση στα όργανα του κόμματος και τόνισε ότι η απόφαση του κ. Σαμαρά τον τιμά «αλλά πρέπει να συζητήσουμε και τι πήγε στραβά». Αναφερόμενος στη συμφωνία ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ πρέπει να την στηρίξει και σημείωσε ότι «η συμπεριφορά του κ. Τσίπρα μετά το δημοψήφισμα είναι ορθή, με την αντικατάσταση του κ. Βαρουφάκη και την προσπάθεια για συμφωνία».