Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ Ηττα για τον Ολυμπιακό στο πρώτο φιλικό - Δοκάρι ο Χάρα

Ξεμούδιασμα με ένα καλό ημίχρονο (pics)Με ήττα, έστω και στο πρώτο φιλικό της σεζόν, άρχισε η εποχή Σίλβα στον Ολυμπιακό, αλλά αυτό, το αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που έχει σημασία αυτή την περίοδο. Οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 1-0 στην Αυστρία από την Ντούκλα Πράγας ωστόσο κρατούν την εμφάνιση του πρώτου μέρους, μιας και στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση από τις προπονήσεις ήταν εμφανής.
Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός πατούσε καλύτερο στο γήπεδο, προσπαθώντας να πιέζει ψηλά ενώ επιθετικά αρκετές προσπάθειες εκδηλώθηκαν από τη δεξιά πλευρά.
Η καλύτερη στιγμή για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 35' όταν από γύρισμα του Φορτούνη από δεξιά ο Χάρα μέσα από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Μέχρι το 45λεπτο ο Ολυμπιακός διατήρησε την πρωτοβουλία των κινήσεων και απειλούσε πολύ περισσότερο. Η ανάπτυξη γινόταν ορθολογικά, με πρώτο μέλημα την μπάλα να παραμένει στην κατοχή των παικτών του κ. Σίλβα. Στόχος είναι να ελαχιστοποιούνται τα λάθη και οι μεταβιβάσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο σίγουρες. Στο πρώτο μέρος ο Ολυμπιακός έχασε καλές ευκαιρίες να σκοράρει και το αποτέλεσμα έμεινε στο 0-0.
Στο δεύτερο μέρος, και με τις αλλαγές που έγιναν στην εντεκάδα ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε, με τους Τσέχους να καταφέρνουν μάλιστα να πάρουν και τη νίκη με γκολ του Γιουρέντις στο 87'.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46' Λόρια), Σαλίνο, Αυλωνίτης, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ (46' Γιαταμπαρέ), Μπουχαλάκης (66' Λάτσι), Χάρα (46' Φουστέρ), Ντομίνγκες (46' Κολοβός), Φορτούνης (61' Γιαννιώτας), Πουλίδο (82' Ολαϊτάν).
ΝΤΟΥΚΛΑ ΠΡΑΓΑΣ: Ράντα, Μιλόσεβιτς, Στέτινα, Γιέραμπεκ, Ματ. Χάνουσεκ, Ποβάζανετς, Μάρεκ Χάνουσεκ, Κάγιτς, Μπέργκερ, Μπογκέλ, Πρικρίλ