Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Ερώτημα βόμβα για Δημοψήφισμα: Θέλετε να πάρει τη χώρα ο Λαφαζάνης και σε ένα βράδυ να την κάνει Κούβα;

alexis-tsipras-montblancΤην ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας γράφει με το επαναστατικό MontBlanc του,  τη δήλωση μεταμέλειας προς τους δανειστές και ταυτόχρονα ζητά ταπεινά συγνώμη από την Μέρκελ για τον όρο «Μερκελιστές» που λίγο έλειψε να γραφτεί στο λεξικό του Μπαμπινιώτη, όπως και από τον Ολάντ για τον χαρακτηρισμό Ολαντρέου, την ίδια ώρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ετοιμάζει το δικό του «δημοκρατικό πραξικόπημα» μέσα στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ και επιχειρεί να καταλάβει το κόμμα και το Μαξίμου.


Η εσωκομματική ρήξη στον ΣΥΡΙΖΑ των 100 συνιστωσών και των 1000 ιδεών είναι προ των πυλών. Είναι αναπόφευκτη. Και αυτό, γιατί αν ο ΣΥΡΙΖΑ, τελικά χρεωθεί τη χρεοκοπία που ο ίδιος προκάλεσε με την «έντιμη διαπραγμάτευση», τότε το σημερινό υπουργικό συμβούλιο θα σέρνεται για δεκαετίες στα ειδικά δικαστήρια, προκειμένου να αποδείξει πως υπήρχε διεθνές και εγχώριο σχέδιο συνωμοσίας, που έφερε τη ρήξη. Μία ρήξη με τη ΜΟΝΑΔΙΚΗ πηγή χρηματοδότησης για την Ελλάδα.

Ο μόνος που τελικά θα τη βγάλει καθαρή θα είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που ως υπερασπιστική γραμμή θα δηλώσει άγνοια επαγγελματικού κινδύνου και θα προτάξει το γεγονός ότι ποτέ δεν έχει εργαστεί στη ζωή του. Πάντα αγωνιζόταν για την εργασία των άλλων..!!

Κάτι τέτοιο δεν το θέλει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θέλει να χρεωθεί το γεγονός πως την 1η Ιουνίου μισθοί και συντάξεις του πελατολογίου του, που είναι ο δημόσιος τομέας, ίσως, δεν θα υπάρχουν. Ήδη έχει χάσει το πελατολόγιο που είχε κερδίσει πετώντας λάσπη κατά του ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσε... και που τελικά πανηγυρικά έμεινε!

Μονόδρομος θα είναι για τον Πρωθυπουργό το ερώτημα «Θέλετε να πάρει τη χώρα ο Λαφαζάνης και σε ένα βράδυ να την κάνει Κούβα;» Μόνο έτσι θα κάμψει τις ακροκομμουνιστικές αμφισβητήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, που ονειρεύονται να σηκώσουν το περήφανο «δάκτυλο» του Βαρουφάκη στους Γερμανούς και να υποχρεώσουν την Ελλάδα σε πρωτόγνωρες και αχαρτογράφητες συνθήκες επιβίωσης. Μόνο έτσι ο Αλέξης Τσίπρας θα επαναφέρει στην τάξη την αριστερή πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντάς τους πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει Λαφαζανιστάν, θα επιστρέψει σε ποσοστά μικρότερα του 4%... το μόνο που μπορεί να τους συγκινήσει.

Από το περίφημο MontBlanc του Αλέξη Τσίπρα, θα γραφτεί η δήλωση μεταμέλειας προς τους (μόνους) δανειστές, θα γραφτεί το διάγγελμα προς τους Έλληνες για την αναγκαστική κυβίστηση, θα γραφτεί τέλος, το ερώτημα του δημοψηφίσματος, που θα σημάνει και το καθολικό σχίσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη χρηματοδότηση για την Ελλάδα.

Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr