Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Διπλό πρωτιάς ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό με 66-77! Σπανούλης τιμωρός και πέτρα του σκανδάλου

Διπλό πρωτιάς ο Ολυμπιακός! Σπανούλης τιμωρός και πέτρα του σκανδάλου
Ένας, εμφανώς καλύτερος και με περισσότερες λύσεις, Ολυμπιακός πήρε δίκαια το διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό με 66-77, σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε για μία ακόμη φορά από διακοπή λόγω εισβολής οπαδών. Εξαιρετικός Πρίντεζης για τον Ολυμπιακό, το καλύτερο του ματς έκανε ο Ντάρντεν, κομβικός και ο Σπανούλης, που "προκάλεσε" το ντου.
Το ματς στο ξεκίνημα του είχε τις δύο ομάδες από κοντά στο σκορ. Ο ΠΑΟ βρήκε 8 πόντους στο ξεκίνημα από τον Γιάνκοβιτς, όμως ο Ολυμπιακός βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες του, πέρασε μπροστά και πήγε στο τέλος των πρώτων 10' μπροστά με 18-22.

Ο Ολυμπιακός πήρε μια μικρή διαφορά (23-30), με τον Παναθηναϊκό να πλησιάζει και πάλι, χάρη σε Μπατίστα και κάποια μακρινά σουτ. Ο Παππάς έδωσε και αυτός λύσεις, με το ημίχρονο να κλείνει στο 34-38.  Στο δεύτερο μέρος οι ερυθρόλευκοι με Ντάρντεν και Πρίντεζη άνοιξαν κι άλλο τη διαφορά, που έφτασε στους 11 πόντους με καλάθι του Ντάνστον.

Σε κάθε προσπάθεια του Παναθηναϊκού να επιστρέψει, ο Ολυμπιακός έβρισκε λύσεις. Και μάλιστα πειστικότατες. Έτσι, πρώτα το τρίποντο του Πρίντεζη όταν το ματς είχε φτάσει στους 6, αλλά και ένα ακόμα από τον Σπανούλη με τη διαφορά στους 8, έκοβε τα πόδια των παικτών του Ιβάνοβιτς, όποτε επιχειρούσαν να επιστρέψουν στη διεκδίκηση του παιχνιδιού.
 Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, που παρά την απουσία του Γκιστ δε χρησιμοποίσε καθόλου ούτε αυτή τη φορά τον Γκάνι Λαουάλ, ξέχασε στον πάγκο για αρκετό διάστημα τους Μπατίστα και Διαμαντίδη, με τους πράσινους να μη μπορούν να βρουν λύση στο σκοράρισμα, και τους φιλοξενούμενους να χτίζουν μια σημαντική διαφορά με το τέλος του 3ου δεκαλέπτου (48-62).

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ιδιαίτερα στην τελευταία περίοδο. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μη μπόρεσε σε αρκετές περιπτώσεις να εκτοξεύσει τη διαφορά και να κλειδώσει τη νίκη, όμως ο αδύναμος επιθετικά Παναθηναϊκός δεν απείλησε ουσιαστικά καθόλου, με τη διαφορά να πέφτει μόνο μία φορά κάτω από τους 10 (57-66).

Όμως και τότε, η αντίδραση του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετική. Ο Πρίντεζης με τρίποντο ανέβασε και πάλι στους 12 τη διαφορά, με τον Σπανούλη λίγο μετά να δίνει με τρίποντο τη χαριστική βολή στον ΠΑΟ (64-77).
Ο αρχήγος του Ολυμπιακού πανηγύρισε τη διαφαινόμενη νίκη της ομάδας του με τρόπο που προκάλεσε τους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε εισβολή οπαδών πίσω από τον πάγκο και μισάωρη διακοπή στο παιχνίδι, το οποίο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε κανονικά, με τη σύμφωνη γνώμη και του Ολυμπιακού, ο οποίος πήρε μια καθ' όλα δίκαιη νίκη. 
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε πέραν των αρχηγών Σπανούλη και Πρίντεζη, και τον - μέτριο μέχρι στιγμής στη χρονιά- Ντάρντεν να κάνει μεγάλη εμφάνιση, και με σωστή διαχείριση από τον πάγκο στο ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει με τα φάουλ των ψηλών του (3 στο ημίχρονο είχαν Χάντερ και Ντάνστον), πήρε την πολύτιμη νίκη που τον φέρνει δεδομένα στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου.

Τα δεκάλεπτα:
18-22, 34-38, 48-62, 66-77

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 2, Σλότερ 8 (2), Μποχωρίδης 2, Γιάνκοβιτς 10 (2), Φώτσης 2, Νέλσον, Παππάς 12, Μαυροκεφαλίδης 2, Διαμαντίδης 3, Μπατίστα 22, Μπλουμς.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Πέτγουεϊ 4, Χάντερ 4, Ντάνστον 7, Σπανούλης 12 (2τριπ., 7ασ.), Ντάρντεν 15 (1), Σλούκας 3 (5ασ), Λοτζέσκι 7 (1), Πρίντεζης 16 (4τριπ., 9ριμπ.), Αγραβάνης 2, Μάντζαρης 7 (2).