Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Με ανατροπή ο Κύψελος 5 - 3 τον Αστέρα Δερβενίου και παραμονή στην κατηγορία

Εντυπωσιακός στην επανάληψη ο Κύψελος, 5-3 τον Αστέρα Δερβενίου
Στο φινάλε του πρωταθλήματος και σ’ έναν αγώνα με μονόπλευρο πριν της έναρξής του ενδιαφέρον, ο Αστέρας Δερβενίου ηττήθηκε στον Συνοικισμό  από τον Κύψελο Κορίνθου με σκορ 5 – 3. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ ακόμα και 1-3, ο Κύψελος κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή και να φτάσει στη νίκη.
DkiczczdΟ Κύψελος που πριν τον αγώνα ήθελε τουλάχιστον ένα βαθμό για να μην μπλέξει σε περιπέτειες υποβιβασμού, αλλά που με την εξέλιξη και των υπόλοιπων αγώνων δεν ήθελε ούτε και αυτόν, τελικά νίκησε τον Αστέρα που ξεκίνησε με πέντε μικρούς σε ηλικία παίκτες (οι τρεις είναι 17άρηδες) και που τελείωσε τον αγώνα με επτά μικρούς (έπαιξε κι άλλος 17άρης).

Yamemch6Είναι μια πρακτική που χρησιμοποίησε ο προπονητής του Αστέρα στους τρεις τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος. Βέβαια και ο Κύψελος χρησιμοποίησε και αυτός, προς το τέλος του αγώνα, τρεις μικρούς και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους προπονητές των δύο ομάδων να χρησιμοποιήσουν όλους τους μικρούς που είχαν στη διάθεσή τους. 

V8jdz1gh
Ο αγώνας είχε πολύ αργό ρυθμό, λόγω και της υπερβολικής ζέστης που επικρατούσε στο α’ μέρος και δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, παρότι σημειώθηκαν πολλά τέρματα (κάποια ήταν εξαιρετικά στην εκτέλεση).
RepgnbahΟ αγώνας ξεκίνησε με τον Αστέρα να προσέχει την άμυνά του, αλλά ο Κύψελος να μην μπορεί να φανεί απειλητικός.
Abcznja2Ο δραστήριος Μερκούρης με τους Αντωνόπουλο και Αλούσι κατάφεραν σιγά-σιγά να κερδίσουν τη μάχη στο χώρο του κέντρου και στο  17’ ο Μερκούρης με κάθετη πάσα έβγαλε τον Αλούσι τετ-α-τετ με τον τερματοφύλακα Ντάση και τότε ο Αλούσι τον προσπέρασε μπαίνοντας σχεδόν με τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κύψελος έπαιζε με την άμυνά του ψηλά και έτσι οι κεντρώοι του Αστέρα έβγαζαν εύκολα μπάλες στην πλάτη της, δημιουργώντας καταστάσεις.
Στο 23’ ο Αντωνόπουλος με μακρινή πάσα βρήκε τον Σιδέρη αφύλακτο δεξιά και αυτός με σουτ στην απέναντι γνία πέτυχε το 0 – 2. Ακολούθως ο Σιώζος έχασε μια καλή ευκαιρία, όταν βρέθηκε στο ύψος της περιοχής φάτσα με την εστία του Ντάση, αλλά άργησε και το σουτ κοντραρίστηκε. Στη συνέχεια ο Σιώζος κόπηκε δύο άλλες φορές, σαν οφσάιντ (οριακά). 

Ijffdvos
Z204eugeΟ Κύψελος προσπαθούσε με σέντρες να φτάσει στην επίτευξη τέρματος, αλλά ο Μετεβελής που δέσποζε στην περιοχή του Αστέρα και ο τερματοφύλακας Δημ. Βασιλάρης που ήταν πολύ σταθερός δεν άφηναν περιθώρια. Στο 31’ σε μια απόκρουση των αμυντικών του Αστέρα, ο Κουρούμπαλης έξω από την περιοχή και δεξιά στόπαρε και έπιασε ένα συρτό σουτ, με τη μπάλα να περνά ανάμεσα από πολλά πόδια και να καταλήγει στα δίκτυα του Δ. Βασιλάρη, που την είδε αργά και αντέδρασε καθυστερημένα.
 Ο Κύψελος είχε στο 35’ δοκάρι με τον Κονιδάρη (;) σε αναταραχή στην άμυνα του Αστέρα, αλλά στο 43’ ο Σιώζος εκμεταλλεύτηκε άλλη μια καλή κάθετη πάσα του Μερκούρη και αυτή τη φορά πέτυχε τέρμα για το 1 – 3.
Ks0evtxiΣτο β’ μέρος ο Κύψελος ξεκίνησε πολύ επιθετικά και οι Μαλαχάτης, Κουρούμπαλης και Εσμέτοφ επιχείρησαν σουτ από καλές θέσεις, αλλά αυτά είτε κοντραρίστηκαν είτε ο Δημ. Βασιλάρης τα απέκρουσε έστω και με δυσκολία. Στο 51’ ο Κουρούμπαλης έγινε και πάλι αποδέκτης απόκρουσης, αλλά αυτή τη φορά βρισκόταν μέσα στην περιοχή, απ’ όπου με σουτ πέτυχε το 2 – 3.  
Sz8qfah4
Y2ot5oq1Ο Κύψελος συνέχισε να επιτίθεται, καθόσον οι παίκτες του Αστέρα με τις αλλαγές προσώπων και θέσεων που επεχείρησε ο προπονητής τους δεν έδειχναν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του αγώνα και έτσι στο 54’ ο Εσμέτοφ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 3 – 3. Ο Δημ. Βασιλάρης έβγαλε εντυπωσιακά πέφτοντας στη γωνία του μια κεφαλιά του Εσβέτοφ στο 58’ και ακολούθως ο Δαμαλάς έγινε ο πρωταγωνιστής δύο φάσεων, έχοντας πρώτα ένα σουτ στη ρίζα του κάθετου δοκαριού, με τη μπάλα ακολούθως να κυλά σχεδόν πάνω στη γραμμή της εστίας και ένα τέρμα από κοντά μετά από σύγχυση στην άμυνα του Αστέρα για το 4 – 3.
Ο Αστέρας ανασυντάχθηκε και βρέθηκε με τον Πεθαίνο κυρίως και δευτερευόντως με τον Αλούσι κοντά στην επίτευξη τέρματος. Ο Πεθαίνος ξεκινώντας από τ’ αριστερά με διαδοχικές ντρίπλες έφθασε δύο τρεις φορές κοντά στην εστία του Ντάση, αλλά τελικό σουτ δεν έκανε, ενώ ο Αλούσι κοντραρίστηκε όταν σούταρε από καλή θέση. Στο 78’ ο Δαμαλάς πέτυχε το 5 – 3, όταν η άμυνα του Αστέρα ήταν άδεια, μιας και όλοι είχαν ανέβει για την ισοφάριση. 
Sz8qfah4Στο 82’ ο Μελισσαρόπουλος μαρκαριζόμενος, με έξυπνο μυτάκι από ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα σύριζα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι και στο 84΄ο Πεθαίνος σπατάλησε άλλη μια ευκαιρία σουτάροντας, μέσα από τη μικρή περιοχή, στο δεξί δοκάρι και ακολούθως ο Μερκούρης από τρία μέτρα σούταρε πάνω στον πεσμένο τερματοφύλακα Ντάση.
Συμπερασματικά ο Αστέρας δεν διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα, μετά το προβάδισμά του στο σκορ και πλήρωσε τα λάθη, την ασυνεννοησία και την αστοχία των παικτών του, που δεν χάρηκαν όσο έπρεπε την τελευταία συμμετοχή τους στο φετινό πρωτάθλημα.
Ο διαιτητής κ. Κωνσταντόπουλος και οι βοηθοί του κ.κ. Σπηλιώτης και Ν Τριαντάφυλλος είχαν μια πετυχημένη διαιτησία.

ΚΥΨΕΛΟΣ: Ντάσης, Κυρέζης, Παππάς Γ., Στεργίου, Ρουσλάν, Ασλάνογλου, Μαλαχάτης, Δαμαλάς, Ζιμπόλας, Κουρούμπαλης, ΚονιδάρηςΈπαιξαν και οι: Τσούκο, Ζάχος, Νικολάου
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Δ. Βασιλάρης, Μαστρογιαννόπουλος, Μπάκας, Ψαρρός, Μετεβελής, Αντωνόπουλος (46’ Καψάλας), Αλούσι, Μερκούρης, Τάφα, Σιδέρης (32’ Μελισσαρόπουλος), Σιώζος (46’ Πεθαίνος).

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: asterasderveniou.gr