Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Αναβρασμός στο Δημαρχείο Τρίπολης - Έξαλλοι οι κάτοικοι του Λεβιδίου (photos+video)

Φέρε τα σκουπίδια στο Λεβίδι και θα μας βρεις μπροστά σου

Σήμερα το απόγευμα ο δήμαρχος Δ. Παυλής κάλεσε τους αρχηγούς των δημοτικών παρατάξεων σε έκτακτη συνεδρίαση, προκειμένου να ανακοινώσει τον χώρο προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων, που, όπως φαίνεται, θα είναι στο Λεβίδι.
Στο Δημαρχείο Τρίπολης στην οδό Λαγοπάτη συνεδριάζουν υπό τον κ. Παυλή ο πρώην δήμαρχος κ. Γ. Σμυρνιώτης, οι κκ. Τζιούμης, Τσιαμούλος και Αντωνία Γιαννούλη, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Κακλαμάνος, ο υπεύθυνος για την Καθαριότητα κ. Τότσης και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας κ. Παπαδημητρίου, προκειμένου να αποφασισθεί ο χώρος προσωρινής αποθήκευσης των απορριμμάτων.

Παρόντες είναι και περίπου 30 κάτοικοι από το Λεβίδι, οι οποίοι είναι αποφασισμένοι να μην αφήσουν τα σκουπίδια να πάνε στον τόπο τους. Αναβρασμός επικρατεί στην έκτακτη συνεδρίαση, ενώ αναμένεται να μεταβούν στο Δημαρχείο και άλλοι κάτοικοι. Νωρίτερα, υπήρξε στο Λεβίδι διαμαρτυρία κατοίκων στον τόπο όπου θα γίνει, όπως όλα δείχνουν, η χωματερή. Προμηνύεται ένα μακρό απόγευμα.
Μετά τη λήξη της σύσκεψης, όπου ο κ. Παυλής ανακοίνωσε την απόφασή του να μεταφερθούν τα απορρίμματα στο Λεβίδι, οι περίπου 30 κάτοικοι του χωριού περίμεναν έξω τους επικεφαλής των παρατάξεων, θέλοντας να μάθουν τι αποφασίστηκε τελικώς και αν τα απορρίμματα θα πάνε στο Λεβίδι.
Επικράτησε μεγάλη αναταραχή, και ο κ. Παυλής ζήτησε από τους κατοίκους να ορίσουν μια τριμελή επιτροπή, προκειμένου να τους ενημερώσει.
Οι κάτοικοι απαίτησαν να τους καλέσει όλους στην αίθουσα, ή να τους ενημερώσει όλους έξω από εκείνη. Ο δήμαρχος δεν θέλησε να τους ενημερώσει όλους, και τότε τα αίματα άναψαν, και δημιουργήθηκε μια πρώτη μικρή ένταση.
Μόλις καταλάγιασε η ένταση, ο κ. Παυλής τούς είπε ότι αποφασίστηκε τα απορρίμματα να πάνε στο Λεβίδι, και τότε οι αγανακτισμένοι κάτοικοι δεν άντεξαν άλλο και ξεκίνησαν να βρίζουν τον δήμαρχο, τον κ. Κακλαμάνο, αλλά και τον κ. Παπαδημητρίου.
Ακούστηκαν φράσεις όπως «φέρε τα σκουπίδια στο Λεβίδι και θα μας βρεις μπροστά σου», «στην αυλή σου να τα πας, στη Βιομηχανική», «θα μας βρείτε αντιμέτωπους», «έχεις ξεσηκώσει όλο το χωριό», ενώ, συγκεκριμένα απευθυνόμενοι στον κ. Κακλαμάνο, του είπαν «μαζί παλεύαμε για μερικά πράγματα, τα ξέχασες;» και «όχι σκουπίδια στο Μαίναλο».
Ακόμη, αποκάλεσαν τον κ. Παυλή «δειλό άντρα» και τον γιούχαραν όταν ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε τα απορρίμματα να πάνε στο Λεβίδι.
Απ' ό,τι φαίνεται, οι κάτοικοι του Λεβιδίου είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν να δημιουργηθεί μία χωματερή ολόκληρου του δήμου Τρίπολης στο χωριό τους

arcadiaportal.gr