Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup | Πιέσεις για παράταση του προγράμματος


Ολοκληρώθηκε το Eurogroup | Πιέσεις για παράταση του προγράμματοςΟλοκληρώθηκε μετά από περίπου 3,5 ώρες το έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα στο οποίο, εκτός από τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, συμμετείχε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup για την Ελλάδα, o Έλληνας υπουργός Οικονομικών παρουσίασε το σχέδιο της νέας ελληνικής κυβέρνησης στους ομολόγους του από την Ευρωζώνη.


Αυτή την ώρα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης προετοιμάζουν μια κοινή δήλωση, την οποία θα συνυπογράφει η Ελλάδα, απόψε για το πώς θα διευθετηθούν τα δημοσιονομικά της Αθήνας, καθώς η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να υπάρξει μια ριζοσπαστική αλλαγή πολιτικής, δήλωσαν διπλωμάτες της ΕΕ.

Οι υπουργοί που λαμβάνουν μέρος στην έκτακτη αποψινή σύνοδο του Eurogroup ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν το συμβούλιο στο οποίο συζητήθηκαν οι προτάσεις της Ελλάδας και αναμένεται να δώσουν μια κοινή ανακοίνωση στην οποία θα αναφέρονται στις ελπίδες τους για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο προσεχές συμβούλιο στις Βρυξέλλες την ερχόμενη Δευτέρα, σύμφωνα με τις πηγές αυτές. Κατά την είσοδό του στην αίθουσα, ο κ. Βαρουφάκης έδωσε το χέρι στο Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ φωτογραφήθηκε και με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Μια άλλη φωτογραφία του Reuters, δείχνει τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να κοιτάει με σταυρωμένα τα χέρια τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ. 

Ο διεθνής Τύπος περίμενε τον Γ. Βαρουφάκη

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περίμενε την άφιξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο Eurogroup ο διεθνής Τύπος, με δημοσιογράφους να προχωρούν σε καταιγισμό ερωτήσεων προς τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ μόλις αυτός έφτασε.
Ερωτηθείς εάν υπάρχει πιθανότητα Grexit, o κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Φυσικά και όχι».

Συνάντηση Βαρουφάκη-Λαγκάρντ 

Λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup, o κ. Βαρουφάκης είχε μια σύντομη συνάντηση με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

«Είναι ικανοί, έξυπνοι και έχουν σκεφτεί όλα τα ζητήματα. Πρέπει να τους ακούσουμε και ξεκινήσαμε να συνεργαζόμαστε μαζί τους και είναι μια διαδικασία που ξεκίνησε και αναμένεται να διαρκέσει για ένα χρονικό διάστημα» δήλωσε σε δημοσιογράφους η κ. Λαγκάρντ μετά τη συνάντηση.

Από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η σύντομη αυτή συζήτηση ήραν εποικοδομητική.


e-typos.com