Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Στα προημιτελικά... Ανοιχτοί «λογαριασμοί» σε Ηράκλειο και σε Χανιά

Ανοιχτοί «λογαριασμοί» σε Ηράκλειο και σε Χανιά Ολοκληρώθηκε σε Χανιά και Ηράκλειο η πρώτη φάση  των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας Ο ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων, αφού δεν είχε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, άντεξε απέναντι στη φορμαρισμένη Ξάνθη της οποίας μάλιστα προηγήθηκε Η… μπίλια  έκατσε στο «Χ». Στο τρίτο 1-1 της σειράς των προημιτελικών του Κυπέλλου, σ' ένα αποτέλεσμα που δίνει το προβάδισμα στην ακριτική ομάδα, αλλά δεν αφήνει εκτός «μάχης» τους Κρητικούς.
Η ακριτική ομάδα έμεινε για 9ο σερί ματς αήττητη (στις εγχώριες διοργανώσεις) και με το εκτός έδρας γκολ έχει το «πάνω χέρι» για να πάρει το εισιτήριο στους ημιτελικούς.
Με το... καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο (48΄), ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με τον Κουτσιανικούλη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Κυριακίδη και στην άδεια εστία άνοιξε το σκορ (1-0). Ένα λεπτό μετά ο γκολκίπερ της Ξάνθης έκανε μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μερεμπασβίλι.
Η ακριτική ομάδα «απάντησε» γρήγορα και στο 53΄ ισοφάρισε με το σουτ του Σολτάνι, μετά από το φάουλ που εκτέλεσε ο Κλέιτον.
Ακολούθησαν δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Λόρια σε σουτ των Κλέιτον και Ομπόντο, ενώ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το σουτ του Βάλτερ σταμάτησε στο δοκάρι. Το 1-1 δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες θα «λύσουν τις διαφορές τους» στα Πηγάδια.
ΟΦΗ (Ν.Αναστόπουλος): Λόρια, Μπολάκης, Μονιάκης (68΄ Μαραθιανός), Φαζός, Δαμιανάκης, Κάλαϊτζιτς, Λαμπρόπουλος, Μακρής, Ροβίθης, Κουτσιανικούλης (81΄ Περογαμβράκης), Μερεμπασβίλι (64΄ Τζορτζ).
ΞΑΝΘΗ (Ρ.Λουτσέσκου):
Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Παπαστεριανός (52΄ Βασιλακάκης), Κλέιτον (77΄ Βάλτερ), Γούτας, Καπετάνος

Νωρίτερα, ΑΟ Χανίων και Απόλλων Σμύρνης άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς, αφού αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1, όμως, το εκτός έδρας γκολ, δίνει μικρό προβάδισμα πρόκρισης στην «Ελαφρά Ταξιαρχία».Η ομάδα της Ριζούπολης προηγήθηκε με πέναλτι του Σουάνη στο 75΄ ενώ για τους γηπεδούχους ισοφάρισε ο Κρητικός στο 81΄.
Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος): Σικαλιάς, Παπουτσογιαννόπουλος (46΄ Γανώτης), Εσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας, Ενγκουέμ, Γκονζάλες, Ρόχας (80΄ Αλέκου), Πάγκαλος, Κρητικός.
Απόλλων Σμύρνης (Α. Βοσνιάδης):
Πίτκας, Ψιάνος, Γκόλιας, Κοτσώνης, Κύργιας, Ηρακλής (89΄ Χατζής), Πινέιρο, Άρσιτς (61΄ Φαρία), Βάντερσον, Λαγός (54΄Σουάνης, Τζιώρας.
Οι ρεβάνς των προημιτελικών του κυπέλλου Ελλάδος είναι προγραμματισμένες για τις 3, 4 και 5 Μαρτίου.
Τα αποτελέσματα :
Τετάρτη, 11/01
Ηρακλής-Πανιώνιος 2-0
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-1
Πέμπτη, 12/01
ΑΟ Χανίων-Απόλλων Σμύρνης 1-1
ΟΦΗ-SKODA Ξάνθη 1-1