Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΛΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΤΕΧΝΩΣ Ο ΛΑΟΣ



Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια και στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του βάζουν πάλι μπροστά το λαό και τον σπρώχνουν εντέχνως να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Μετά τις απατηλές υποσχέσεις, μέσα σε λίγες μέρες ο νεόκοπος πρωθυπουργός της χώρας καλεί τον ελληνικό λαό να τεθεί ενώπιον νέων ευθυνών κεντρίζοντας το θυμικό του και ντοπάροντας τον με ενέσεις εθνικού διεγερτικού. 

Ένας λαός είναι υπερήφανος όταν η ηγεσία του που έχει εκλεγεί με δημοκρατικές εκλογές μπορεί να τον αντιπροσωπεύσει με πολιτική και οικονομική διπλωματία, χωρίς περιττά λόγια και θεατρινισμούς και χωρίς να τον εκθέσει σε κίνδυνο. Στην προκειμένη περίπτωση και κατόπιν των προγραμματικών δηλώσεων η ελληνική κυβέρνηση θέτει σε κίνδυνο τη χώρα και το λαό και με βερμπαλιστικές εκφράσεις προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πως εκείνοι φταίνε για ό,τι ακολουθήσει. 

Ο κ. Τσίπρας προηγήθηκε στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γιατί υποσχέθηκε μεταξύ άλλων στο λαό ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και σε συνεργασία με τους εταίρους της. Υποσχέθηκε, δηλαδή, βελτίωση του πλαισίου διακυβέρνησης ταυτόχρονα με νομισματική σταθερότητα υπό τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Αυτή την υπόσχεση την έδωσε πολλάκις διαβεβαιώνοντας για την επιτυχία των προσπαθειών του ακόμη και στην περίπτωση των ασφυκτικών πιέσεων από την πλευρά των Ευρωπαίων, όπως συμβαίνει τώρα. 

Η εντολή του λαού να τηρήσει ο κ. Τσίπρας την υπόσχεση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας είναι τόσο νωπή που οποιαδήποτε προσπάθεια αμφισβήτησης ή τεχνειέντως βελτίωσής της οδηγούν σε  αντιδημοκρατικές και αντισυνταγματικές αποφάσεις, ενώ η κάλπη ακόμη καπνίζει... 

thedayaftergr.blogspot.gr