Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γιατί ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν θέλουν τον Λοβέρδο στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ

loverdos-skai-08022015Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται κατά κοινή ομολογία (και πολιτικών αντιπάλων) ως μία από τις πλέον συγκροτημένες πολιτικές προσωπικότητες που αναδείχθηκαν την τελευταία δεκαετία.

Η διαδρομή του τόσο μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και έξω από αυτό τη στιγμή που ίδρυσε τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα, έδειξαν πως ο πολιτικός του λόγος και η σκέψη του βρίσκεται πάντα γύρω από το κοινωνικό κέντρο και την υγιή ανάπτυξη της ελεύθερης οικονομίας. Χωρίς κορώνες, χωρίς εξάρσεις, χωρίς αστερίσκους.

Ακόμη η εμπειρία του από δύσκολα υπουργεία την περίοδο της κρίσης όπως Εργασίας, Υγείας και Παιδείας, τον καθιστούν δεινό γνώστη των οικονομοτεχνικών θεμάτων που διέπουν βασικούς τομείς του κοινωνικού κράτους και των αντοχών του.

Ένα τέτοιο στίγμα έδωσε χτες κατά στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, όπου άφησε να εννοηθεί πως θα συμμετέχει ενεργά την επομένη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και της ανασυγκρότησης της ευρύτερης Δημοκρατικής Παράταξης.

Η υποψηφιότητα του Ανδρέα Λοβέρδου, σίγουρα είναι η πιο δυναμική για το νέο ΠΑΣΟΚ με απόσταση ουσίας από οποιαδήποτε άλλη έχει ακουστεί.

Είναι η υποψηφιότητα που δεν θέλουν να ακούν στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, διότι πιστεύουν πως ο Ανδρέας Λοβέρδος πέρα του ότι θα προσδώσει ένα νέο ιδεολογικό στίγμα στο μεσαίο χώρο (που σήμερα κανείς δεν έχει καταφέρει), θα επαναπατρίσει δυνάμεις που βρίσκονται «δανεικές» στα δικά τους κόμματα αλλά και σε άλλα που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση, χωρίς «δυνατά» αφηγήματα, όπως ΠΟΤΑΜΙ και ΚΙΔΗΣΟ.

Με την παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στο τιμόνι της Δημοκρατικής Παράταξης, ο μεσαίος δημοκρατικός χώρος που αναζητά πρόσβαση στην κοινωνικά δίκαιη ελεύθερη οικονομία, χωρίς γραφειοκρατία και κρατισμό, χωρίς δεξιές ακρότητες και αριστερούς λαϊκισμούς, θα βρει μία αξιόπιστη και έντιμη έκφραση.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr