Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Νέος άθλος του αποδεκατισμένου Λουτρακίου! 2-1 τον Αιολικό…

Νέος άθλος του αποδεκατισμένου Λουτρακίου! 2-1 τον Αιολικό… Νίκη με ανατροπή και για τον ΠΑΟ Λουτράκι, σε ένα παιχνίδι με ένταση και νεύρα.
'Ενας μικρός άθλος. Αυτές οι λέξεις είναι ίσως οι πιο κατάλληλες  για να περιγράψουν τη σπουδαία νίκη των οράνιε απέναντι στον φιλόδοξο, αλλά κακό σήμερα Αιολικό. Μια νίκη που ήρθε με ανατροπή στα τελευταία λεπτά του αγώνα και ενώ  νωρίτερα, στο 14ο λεπτό , δεν είχε δοθεί  υπέρ τους καταφανέστατο πέναλτι σε ανατροπή του Παπαναστασίου, ο οποίος έβγαινε μόνος του απέναντι στο Γόμο.

Μια νίκη που διατηρεί την ομάδα μας σε μια απόσταση ασφαλείας από την ζώνη υποβιβασμού ( στο +11) και παράλληλα δίνει τεράστια ψυχολογική ώθηση και αυτοπεποίθηση στους ποδοσφαιριστές του κ. Μεσολόγγη για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.
Μια ώθηση απαραίτητη, αφού οι  «χιλιοταλαιπωρημένοι» από τραυματισμούς και απουσίες το τελευταίο δίμηνο οράνιε δείχνουν ότι με κατάθεση ψυχής  και τακτική πειθαρχία μέσα στον αγωνιστικό χώρο βρίσκουν αγωνιστικές λύσεις.
Οι οράνιε παρατάχθηκαν σήμερα με ένα εντελώς «πειραματικό» σχήμα και με τρεις τραυματίες ή αγωνιστικά ανέτοιμους ποδοσφαιριστές για να συμπληρωθεί η 18άδα του αγώνα. Ο επιθετικός Λευτέρης Σουσούνης για άλλη μια φορά σε θέση κεντρικού αμυντικού. Οι «μικροί» Τσώκος στο δεξί άκρο της άμυνας, Σπέτσης στο κέντρο δίπλα από τον Σιώκο, ο Δημάκης και ο πρωτοεμφανιζόμενος Χατζηστάμου στα άκρα της επίθεσης. Ο Βασίλης Παπουτσής αγωνίστηκε σε θέση σέντερ-φορ  (!) έως το 67ο λεπτό, όταν ο κ. Μεσολόγγης πήρε το ρίσκο και πέρασε στον αγώνα ως σέντερ-φορ (!) τον ανέτοιμο Δημήτρη Μαυρέλη και έστειλε τον Παπουτσή στο αριστερό άκρο της επίθεσης.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια άκαρπη και φλύαρη υπεροχή στην κυκλοφορία της μπάλας στη μεγαλύτερη  διάρκεια του αγώνα, αλλά σχεδόν σε καμία περίπτωση δεν βρήκαν ανοργάνωτη την άμυνα των οράνιε και δεν ανησύχησαν ιδαίτερα τον Καλλιακμάνη. Αντιθέτως, οι γηπεδούχοι έψαξαν την κόντρα επίθεση και με τους ταχύτατους Δημάκη, Παπουτσή και  Χατζηστάμο έδειξαν πολύ πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους.
Στο 8ο λεπτό, ο Χατζηστάμος πίεσε ψηλά και κέρδισε την κόντρα με τον Γόμο να βγαίνει στο ύψος της μεγάλης περιοχής και να διώχνει μπροστά από τον Δημάκη.
Στο 23ο λεπτό, η αντεπίθεση του Αιολικού ξεκίνησε από το Ζαγοριανό και  αφού πέρασε από τα πόδια των Μπακάλη και Μανουσάκη κατέληξε ξανά στον υψηλόσωμο επιθετικό των φιλοξενούμενων, ο οποίος από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή σούταρε στο πλαϊνό μέρος των διχτύων του Καλλιακμάνη. 
Στο 30ο λεπτό, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Μιχαλάκη από τον Σουσούνη σχεδόν πάνω στη γραμμή του άουτ. Ο Μανουσάκης εκτέλεσε εύστοχα και έδωσε το προβάδισμα στον Αιολικό.
Στο 32ο λεπτό, το δυνατό σουτ του Καλαμιώτη από πλάγια θέση εκτός περιοχής κατέληξε στην αγκαλιά του Καλλιακμάνη.
Στο 51ο λεπτό, ο Παπουτσής έφυγε στην αντεπίθεση, μπήκε από πλάγια μέσα στην περιοχή, αλλά καθυστέρησε και το γύρισμα του στον Ζερβό κόπηκε από τους αμυντικούς των φιλοξενούμενων.
Στο 57ο λεπτό, ο Γόμος αναγκάστηκε να βγει στο ύψος της μεγάλης περιοχής του για να προλάβει και να διώξει μπροστά από τον Δημάκη που βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από τη μπαλιά του Χατζηστάμου.
Στο 58ο λεπτό, η μπαλιά του Σουσούνη στην πλάτη της άμυνας του Αιολικού με τον Παπουτσή από πλάγια θέση να προλαβαίνει την έξοδο του Γόμου , αλλά το ψηλοκρεμαστό πλασέ να περνάει ψηλά άουτ πάνω από τα δοκάρια των φιλοξενούμενων.
Στο 79ο λεπτό, θα έρθει η ισοφάριση με τον προωθημένο Παπαναστασίου στο ύψος της μικρής περιοχής  να πιάνει την κεφαλιά μετά τη σέντρα του Μαυρέλη, τη μπάλα να βρίσκει ελάχιστα και σε ώμο αντίπαλου αμυντικού και να καταλήγει στην απέναντι γωνία του Γόμου. Μετά την επίτευξη του γκολ, ο αριστερός οπισθοφύλακας των οράνιε (o κορυφαίος του γηπέδου σήμερα)  μαζί με τους συμπαίκτες  του έτρεξαν στον πάγκο τους και αφιέρωσαν το γκολ στον τραυματία και πρόσφατα εγχειρισμένο Κώστα Αποστολάκη.
Στο 89ο λεπτό, πάλι ο Μαυρέλης από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Δημάκη που προσποιήθηκε με τον Γόμο να τον ανατρέπει.
Ο Σιώκος εκτέλεσε εύστοχα με το νικητήριο γκολ να πανηγυρίζετε έξαλλα από τους φίλους των οράνιε.
Σε κακή μέρα το διαιτητικό τρίο της αναμέτρησης .
Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ : Καλλιακμάνης, Νώτης, Παπαναστασίου, Σπέτσης, Τσώκος, Σιώκος, Ζερβός ( 94΄ Σπανίδης), Παπουτσής, Σουσούνης. Δημάκης ( 92΄Ντερτιλής), Χατζηστάμου (67΄ Μαυρέλης)
ΑΙΟΛΙΚΟΣ : Γόμος, Καλαμιώτης (75΄ Σπανός), Λίμα (83΄ Λένγκα), Μπακάλης, Σαμπάνης Γ. Παπαζούδης,, Γάλας, Μίχος, Ζαγοριανός, Μιχαλάκης (64΄ Πασαλίδης), Μανουσάκης
 Οι άλλοι αγώνες
 Εντυπωσιακός ο Παναργειακός στο ντεμπούτο του Σωτήρη Αντωνίου στον πάγκο, παρότι βρέθηκε να χάνει 0-1 μόλις στο 8' τελικά σκόρπισε τον Ζακυνθιακό με 5-1. Άνετο πέρασμα 0 -  3 του Πανελευσινιακού από τη Βάρδα. Συνέχισε το θετικό σερί ο Βύζας σε ένα ματς με πολλά νεύρα, 0 - 3 επί του Αστέρα Μαγούλας. πολύτιμη νίκη και για την Αχαϊκή με 2 -  1 επί του Μανδραϊκού.
Νίκη και για ην Καλαμάτα  με 2 - 0 επι του Ερμή Κιβερίου.
 Νίκη με ανατροπή και για το Λουτράκι, σε ένα παιχνίδι με ένταση και νεύρα.

Η 19η αγωνιστική
Αχαϊκή - Μανδραϊκός 2-0
ΠΑΟ Βάρδας - Πανελευσινιακός 0-3
ΑΟ Λουτράκι - Αιολικός 2-1
Καλαμάτα - Ερμής Κιβερίου 2-0
Παναργειακός - Ζακυνθιακός 5-1
Αστέρας Μαγούλας - Βύζας Μεγάρων 0-3
ΑΟ Κύμης - Δόξα Νέας Μανωλάδας 0-3 (άνευ αγώνα)
Ρεπό ο Παναρκαδικός

Η Βαθμολογία

Παναργειακός
18
36 - 10
40
Πανελευσινιακός
18
36 - 11
40
Αιολικός
17
29 - 14
34
Καλαμάτα
18
22 - 11
34
Δόξα Νέας Μανωλάδας
18
23 - 14
32
ΑΟ Λουτράκι
17
14 - 6
30
Παναρκαδικός
17
24 - 23
24
ΠΑΟ Βάρδας
18
21 - 24
23
Ζακυνθιακός
18
24 - 28
22
Βύζας Μεγάρων
18
22 - 14
22
Αχαϊκή
18
20 - 31
19
Ερμής Κιβερίου
18
14 - 21
17
Αστέρας Μαγούλας
18
14 - 30
12
Μανδραϊκός
17
8 - 23
8
ΑΟ Κύμης
18
1 - 48
-5