Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Το “οδοιπορικό” της Εύης Τατούλη με τους πολίτες της Αρκαδίας

Το “οδοιπορικό” της Εύης Τατούλη με τους πολίτες της Αρκαδίας
Η Αρκαδία είναι το τόπος που συνδέεται με μύθους χιλιετιών, ο τόπος του Πολιτισμού και των μνημείων, ο τόπος που χαρακτήρισε μια ολόκληρη εποχή στην Ευρώπη με το περίφημο «et in arcadia eco». Σε αυτό τον τόπο η Εύη Τατούλη, υποψήφια βουλευτής με την ΝΔ, διεκδικεί τη δική της συμμετοχή στο πολιτικό μέλλον του τόπου.
Διεκδικεί με τα νιάτα της να δώσει μια διαφορετική νότα στο κοινοβούλιο, αν και ξεκίνησε την πολιτική της καμπάνια με παραδοσιακούς όρους. Όπως η ίδια συνηθίζει να λέει στους συνεργάτες της όμως «οι εκλογές αφορούν τους ανθρώπους και όχι τα ΜΜΕ, εκεί κερδίζονται και όχι στα στούντιο». Και έτσι ξεκινά κάθε πρωί την πορεία γνωριμίας με τους Αρκάδες.
Στην Αρκαδία των οικοσυστημάτων με τους δυο ορεινούς όγκους του Μαινάλου και του Πάρνωνα αλλά και τις εκπληκτικές παράλιες της Κυνουρίας λοιπόν, η Εύη Τατούλη από τη στιγμή που έλαβε το τηλεφώνημα του πρωθυπουργού και το κάλεσμα στο αγώνα, για τις εκλογές της 25 Ιανουαρίου, ξεκίνησε ένα οδοιπορικό ανθρώπινων επαφών με τους πολίτες της Αρκαδίας. «Ήρθα σε αυτό το χώρο για να δυναμώσω τη φωνή της Αρκαδίας στο ελληνικό κοινοβούλιο» δηλώνει στις επαφές της με τους συμπατριώτες της σε κάθε χωριό, καφενείο, σπίτι, λιοτρίβι, ή χωράφι και αν περάσει. 
Και ξεκαθαρίζει σε κάθε ευκαιρία ότι «Το να είμαστε προφυλαγμένοι στους τέσσερις τοίχους του γραφείου μας και εκεί να διαβαίνουν οι γενικοί κουμανταδόροι δεν είναι πολιτική, είναι κάτι που πρέπει να αφήσουμε να χαθεί μαζί με αυτούς που το θέριεψαν». Δεν μασάει τα λόγια της και κάθε μέρα επιδιώκει να συναναστρέφεται με τους συμπατριώτες της, παρότι το κοντέρ γράφει εκατοντάδες χιλιόμετρα πορείας και πολλές ώρες ταξιδιού.
 Στο οδοιπορικό της λοιπόν αυτό στην Αρκαδία, που παράγει το μοναδικό λάδι της μανακοελιάς, την μελιτζάνα του Λεωνιδίου, την πατάτα και τα μήλα Τριπόλεως, η κα Τατούλη καλεί όλους τους συμπολίτες της Αρκάδες που ψάχνουν εναγωνίως ένα φως στην άκρη του τούνελ να την εμπιστευτούν. «Η Αρκαδία για πολλές δεκαετίες είχε ζήσει τον κατήφορο.
Οι Αρκάδες ξέρουν καλά ποιοι ανέκοψαν την καθοδική πορεία και ποιοι πήραν στην πλάτη τους την ευθύνη για την αναγέννηση και το ξαναζωντάνεμα του τόπου μας» αναφέρει μιλώντας στα καφενεία και στα σπίτια που της ανοίγουν την πόρτα με οικειότητα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στις συνομιλίες της «Όλοι γνωρίζετε ότι ήμουν μέλος της ομάδας που άλλαξε την πορεία της Αρκαδίας τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κι αυτό για μένα αποτελεί εφόδιο και παρακαταθήκη. Κυρίως, όμως, αποτελεί όριο αλλά και στόχο που πρέπει να ξεπεράσω».
Η Αρκαδία που μετά την κατασκευή των μεγάλων οδικών αξόνων έγινε σύγχρονος κόμβος στο δίκτυο μεταφορών της Πελοποννήσου ήταν ταυτόχρονα ο τόπος των μεγάλων δυνατοτήτων αλλά και των χαμένων ευκαιριών. 
http://images.watchit.gr/?h=450&w=600&src=http://www.newsit.gr/files/Image/2015/01/16/TATOULH/5.jpgΗ Εύη Τατούλη ξεκαθαρίζει με τον πολιτικό λόγο που αρθρώνει τόσο στις προσωπικές της επαφές με τους πολίτες όσο και με το δημόσιο της λόγο, ότι «η Περιφερειακή Ενότητα της Αρκαδίας αποτελεί τον κοιμώμενο γίγαντα. Ένα γίγαντα που πρέπει να ξυπνήσει σε μια αγαστή συνεργασία των βουλευτών που μάχονται και νομοθετούν στην κεντρική πολιτική σκηνή και την τοπική αυτοδιοίκηση για να ολοκληρωθούν έργα. Όπως η σύνδεση της ορεινής Αρκαδίας με την Παραλιακή Κυνουρία, όπως το λιμάνι του παραλίου Αστρους που κατασκευάζεται και θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι του 2015 και θα πρέπει να αποτελέσει οδηγό για την βελτίωση της Αρκαδικής ακτογραμμής».
Στην επίσκεψη της στο Λεωνίδιο τον Τυρό αλλά και το Αστρος μίλησε με τους συμπατριώτες της για την ολοκλήρωση των έργων αποχέτευσης και επεξεργασίας υγρών αποβλήτων που εκτελούνται με στόχο να σταματήσουν να πέφτουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Ενώ στην Τρίπολη είχε την ευκαιρία να συζητήσει για το θέμα του νερού σημειώνοντας στις επαφές της ότι «Ο αγωγός μεταφοράς νερού από την Πιανα στην Τρίπολη θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο». Η Εύη Τατούλη στην πορεία της αυτή αναφέρει συχνά ότι «η θέση του πολιτικού είναι και στην πόλη αλλά και στο πιο μικρό χωριουδάκι ακόμη και αν βρεις πέντε κατοίκους».
Η Κα Τατούλη ξεκινά κάθε πρωί από το πατρικό της σπίτι στο Καστρί Κυνουρίας, που μένει περισσότερες από τις μισές μέρες του χρόνου, για το οδοιπορικό της στην Αρκαδία.

newsit.gr