Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Νέα ερώτηση του Κώστα Κόλλια για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στην Κορινθία



Νέα ερώτηση σχετικά με τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στην Κορινθία κατέθεσε ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης.


Αθήνα, 8 Αυγούστου 2014

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον: Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη
Θέμα: Διόρθωση τιμών ζώνης σε περιοχές της Κορινθίας εκτός αντικειμενικού
         συστήματος αξιών

Κύριε Υπουργέ,
Στις 24.09.2013 και στις 27.09.13, λίγο μετά τη δημοσιοποίηση του νέου τρόπου υπολογισμού του φόρου ακινήτων και έπειτα από τη δημοσίευση σε ΦΕΚ της ΠΟΛ 1131 σχετικά με τις τιμές ζώνης ακινήτων εκτός αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού, απηύθυνα δύο ερωτήσεις προς το Υπουργείο σας  επισημαίνοντας ότι οι τιμές που καθορίστηκαν σε πρώην Δήμους της Κορινθίας ήταν εξωπραγματικές. Ιδιοκτήτες ακινήτων σε ορεινά και ημιορεινά χωριά, σε οικισμούς χωρίς εμπορική αξία, αγρότες με χωράφια εντός οικισμών, πιστώνονταν με περιουσίες υποτιθέμενης αξίας 100 και 170.000 ευρώ το στρέμμα.
Στις ερωτήσεις μου σας επεσήμαινα, μεταξύ άλλων, την ύπαρξη συγκριτικών στοιχείων που τεκμηρίωναν σημαντικά χαμηλότερες πραγματικές αξίες, τονίζοντας ότι η υπαιτιότητα για τον προσδιορισμό αυτών των αξιών είναι αδιάφορη, μπροστά στην ανάγκη να διορθωθούν τα όποια λάθη και να φορολογηθούν οι πολίτες με βάση πραγματικά και όχι φανταστικά στοιχεία.
Στο αίτημά μου για αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης, ώστε να αντιστοιχούν στην πραγματική αξία και τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών, το Υπουργείο σας απάντησε με το ίδιο ακριβώς έγγραφο και στις δύο ερωτήσεις μου. Σε τρεις παραγράφους, με ενημερώνατε ότι ο Υπουργός καθόρισε την αξία με βάση την κατώτερη τιμή ανά δήμο ή κοινότητα, βάσει των καταχωρήσεων στα βιβλία των Δ.Ο.Υ. στις 31.12.2010, χωρίς δυνατότητα περαιτέρω παρέμβασης στην απόφαση, για να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες επιβολής του ΦΑΠ 2011, 2012, 2013 στα φυσικά πρόσωπα.
Παρόλα αυτά στη συνέχεια ο αρμόδιος Υφυπουργός με διαβεβαίωσε ότι εφόσον υπήρχε διορθωτικό σημείωμα από τον αρμόδιο Έφορο της Δ.Ο.Υ. Κορινθίας, θα αποκαθίσταντο οι όποιες αδικίες είχαν προκύψει. Η τοπική εφορία πράγματι έστειλε συγκριτικά που αποδείκνυαν τιμές χαμηλότερες από τις καθορισθείσες, τα οποία ωστόσο δεν έγιναν δεκτά από τις υπηρεσίες σας, με το επιχείρημα ότι τα στοιχεία έπρεπε να προέρχονται μόνο από το 2010 και να είναι καταχωρημένα στα βιβλία της Δ.Ο.Υ.
Πλην όμως, στους σχετικούς νόμους δεν καθορίζεται πουθενά συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από το οποίο λαμβάνονται τα συγκριτικά. Αντιθέτως, αναφέρεται ότι ο Έφορος μπορεί να κάνει χρήση κάθε πρόσφορου μέσου προκειμένου να προσδιοριστεί η αξία. Ακόμα δε και αν το Υπουργείο σας κρίνει ότι δεν μπορούν να ληφθούν στοιχεία προ του 2010, διότι έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί στον καθορισμό των αξιών προηγούμενων ετών, παραμένει το ερώτημα γιατί δεν λαμβάνονται στοιχεία από το 2011, 2012 και 2013, αφού οι πολίτες θα φορολογηθούν για αυτά τα έτη.
Σας υπενθυμίζω δε ότι υπάρχει ήδη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για περιοχές της Νέας Μάκρης που είναι εκτός συστήματος αντικειμενικών, σύμφωνα με την οποία ο υπολογισμός του φόρου για το 2012 και 2013 με στοιχεία του 2010 κρίθηκε παράνομος. Με δεδομένο δε ότι προβήκατε σε διορθώσεις αντικειμενικών αξιών στο Νέο Ψυχικό και τη Φιλοθέη, υποθέτω ότι το Υπουργείο σας έχει αποδεχθεί το σκεπτικό αυτό – ότι δηλαδή οι αξίες των ακινήτων έχουν κατακριμνησθεί τα τελευταία χρόνια – πλην όμως οι διορθώσεις εφαρμόστηκαν επιλεκτικά.
Επιπλέον αυτών των προβλημάτων, κατά την ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ διαπιστώθηκε ότι, ακόμα και σε περιοχές όπου υπάρχουν αντικειμενικές ή όπου οι τιμές ζώνης είναι ορθά καθορισμένες, ο υπολογισμός του ΕΝΦΙΑ έγινε λανθασμένα. Σε πολλά χωριά του πρώην Δήμου Ευρωστίνης, η αξία που υπολογιζόταν με τιμή ζώνης 13 ευρώ, εφέτος υπολογίστηκε με 112. Προφανώς το να φορολογείται το τελευταίο ορεινό χωριό με τις ίδιες αξίες που φορολογείται ένα αστικό ακίνητο πολλαπλάσιας εμπορικής αξίας, αντιβαίνει στην κοινή λογική. Τέλος, δεν είναι δυνατόν ακίνητα με αποκλειστικά αγροτική χρήση να φορολογούνται ως οικόπεδα, μόνο και μόνο επειδή βρίσκονται εντός οικισμού, όπως στην περίπτωση συμπολίτη μου στον Άσσο Κορινθίας που καλείται να πληρώσει φόρους 28.000 ευρώ για τρία χρόνια, για αγροτεμάχιο εντός οικισμού.
 Ανεξαρτήτως του «τις πταίει» για αυτά τα λάθη, το μάρμαρο καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες. Μάλιστα, με μία πρωτοφανή, τιμωρητική εγκύκλιο του Υπουργείου σας, ορίστηκε ότι εάν η τιμή ζώνης στο Ε9 ήταν λανθασμένη, ο πολίτης θα καλούνταν να πληρώσει σύμφωνα με την υψηλότερη τιμή ζώνης στο Νομό. Αυτή η εξοντωτική και ανεξήγητη τακτική έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το νόμο που λέει ότι λαμβάνονται υπόψη οι χαμηλότερες τιμές, θέτει δε σαφώς το κράτος απέναντι από τον πολίτη και όχι στο πλευρό του.
Κύριε Υπουργέ,
Στις επί ένα χρόνο επανειλημμένες εκκλήσεις προς το Υπουργείο σας, η αντιμετώπιση που είχα τόσο εγώ προσωπικά, όσο και οι επίσημοι φορείς και οι πολίτες της Κορινθίας ήταν αδιαφορία και ειρωνία. Η Εφορία Κορίνθου, η οποία σας υπενθυμίζω ότι μετά την κατάργηση όλων των άλλων Δ.Ο.Υ. στο Νομό μου, προσπαθεί να εντοπίσει στοιχεία που δεν ήταν καν στις αρμοδιότητές της, αντιμετωπίστηκε ως αναξιόπιστη. Οι συμπολίτες μου, οι οποίοι δεν δύνανται να πληρώσουν αυτά που τους ζητάτε, αντιμετωπίστηκαν ως φοροφυγάδες. Και οι εκπρόσωποι του Νομού, εμού συμπεριλαμβανομένου, αντιμετωπιστήκαμε ως ψηφοθήρες ρουσφετολόγοι, επειδή απαιτούσαμε το δίκαιο, το νόμιμο και το ηθικό.
Τώρα που έχει φανεί ότι το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και που τα εθνικής εμβέλειας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ανακάλυψαν και ανέδειξαν το θέμα, ευελπιστώ ότι οι πολίτες της Κορινθίας θα τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης. Θεωρώ το πάγωμα της πληρωμής των δόσεων και την αναστολή των προστίμων αυτονόητα, αλλά όχι αρκετά. Σας επισημαίνω ότι ημίμετρα με υπολογιστικές αλχημείες και βραχυπρόθεσμες λύσεις δεν πρόκειται να καθησυχάσουν τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει συγκεκριμένη εντολή ώστε να λυθεί για φέτος το πρόβλημα, η οποία ευελπιστώ να εφαρμοστεί με τρόπο που να ανακουφίσει τους φορολογούμενους. Μακροπρόθεσμα όμως, η μοναδική λύση είναι η ριζική αναθεώρηση των τιμών. Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1.    Το προτίθεστε να πράξετε προκειμένου, σε συνεργασία με φορείς της Κορινθίας και με χρήση κάθε πρόσφορου μέσου, να καθορίσετε τιμές ζώνης σε περιοχές του Νομού που βρίσκονται εκτός συστήματος αντικειμενικών αξιών, οι οποίες να ανταποκρίνονται στις πραγματικές και όχι σε πλασματικές αξίες των ακινήτων;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

   ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Το απίστευτο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων – Δες τι πρέπει να πληρώσεις και πότε

Το απίστευτο χρονοδιάγραμμα πληρωμής των φόρων – Δες τι πρέπει να πληρώσεις και πότε
Με μια ασαφή ανακοίνωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και χωρίς ακόμη να έχουν δοθεί οι απαραίτητες διευκρινήσεις από το υπουργείο Οικονομικών πορεύονται από χθες 6,15 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων. Τους είπαν ότι δεν θα πληρώσουν φόρο τον Αύγουστο και ότι η 1η δόση μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο. Τι όμως σημαίνει αυτό στην πράξη;
Δύο είναι τα σενάρια, ένα επαχθές και ένα καλύτερο. Το επαχθές σενάριο προβλέπει ότι στο τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να πληρωθεί ταυτόχρονα και η πρώτη και η 2η δόση του ΕΝΦΙΑ. Με δεδομένο το πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί, θα είναι δύσκολο η κυβέρνηση να καταλήξει σε μια τέτοια λύση καθώς θα προκληθεί θύελλα αντιδράσεων. Μην ξεχνάμε ότι ο Σεπτέμβριος είναι μήνας κατά τον οποίο περίπου 2,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας, θα πρέπει να πληρώσουν και τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος. Το δεύτερο σενάριο, προβλέπει ότι θα περάσει νομοθετική ρύθμιση ώστε η περίοδος αποπληρωμής του ΕΝΦΙΑ να ξεκινήσει στο τέλος Σεπτεμβρίου και να ολοκληρωθεί στο τέλος Φεβρουαρίου. Αυτό σημαίνει ότι οι δόσεις από τέσσερις (μια διπλή τον Σεπτέμβριο και άλλες τρεις) θα γίνουν έξι ως εξής:
  1. 1η δόση τον Σεπτέμβριο
  2. 2η δόση τον Οκτώβριο
  3. 3η δόση τον Νοέμβριο κ.ο.κ.
Υπενθυμίζεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, οι έξι δόσεις θα ισχύσουν μόνο για αυτούς που έχουν να πληρώσουν φόρο πάνω από 50 ευρώ.
Όπως και να έχει οι μήνες που ακολουθούν –συμπεριλαμβανομένου του Αυγούστου είναι «φωτιά» και γεμάτοι από φόρους. Θέλετε να δείτε πώς διαμορφώνεται το νέο χρονοδιάγραμμα ΕΔΩ 
.fpress.gr

Η… Αριστερά του Κυρίου στο δρόμο για τις κάλπες

Alexis-Tsipras-Agio-Oros

Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Άγιο Όρος προκάλεσε το αναμενόμενο πολιτικό… κουτσομπολιό, που έφτασε στα όρια του θορύβου, καθώς ήρθε σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ακολουθεί μια σειρά στρατηγικών επιλογών με φόντο τις κάλπες, που στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα στηθούν πρόωρα, εντός του φθινοπώρου του 2014.
Η προσέγγιση του Αλέξη Τσίπρα με την Εκκλησία θα μπορούσε να θεωρηθεί υψηλού ρίσκου, καθώς ενδέχεται να ενοχλήσει εκείνους τους ψηφοφόρους της Αριστεράς που έχουν τελείως αντίθετα πιστεύω, στην πραγματικότητα ωστόσο η στόχευση είναι επικοινωνιακή, και αφορά… τους υπόλοιπους.
Με επισκέψεις σαν και αυτή στο Άγιο Όρος, όπως και με συναντήσεις όπως εκείνη με τους ενστόλους, ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να κατευνάσει τις ανησυχίες και τους φόβους των περισσότερο συντηρητικών κοινών, για το τι θα σημάνει μια δική του πρωθυπουργία, δηλαδή μια επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η… Αριστερά του Κυρίου λοιπόν, είναι μια εικονοποίηση αυτής της επιχείρησης απενοχοποίησης του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, με την παράλληλη στρατηγική επιδίωξη να δείξει ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση διαθέτει την ευχέρεια να ελίσσεται και να προσαρμόζεται σε διαφορετικά δεδομένα.

ysterografa.gr

Στα μέσα Νοεμβρίου η δίκη της Χρυσής Αυγής

xrisi-avgi-koΔικαστικοί κύκλοι τοποθετούν στα μέσα Νοεμβρίου την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η «Καθημερινή» καταβάλλεται συντονισμένη προσπάθεια να εξευρεθεί η κατάλληλη αίθουσα για τη διεξαγωγή της, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι πολλοί και οι αίθουσες που διατίθενται στο Εφετείο της Αθήνας είναι μικρές.

Να σημειώσουμε ότι την περασμένη εβδομάδα οι ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου έκλεισαν τον φάκελο της δικογραφίας και δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες που θα οδηγήσουν σε δίκη.

ysterografa.gr

Πιστοποιητικά πληροφορικής: Αγωνία τέλος για τους κατόχους τους;- Τι προβλέπει η νέα ΚΥΑ

Στον αέρα βρίσκονταν περίπου 1 εκατομμύριο πιστοποιητικά πληροφορικής, καθώς στις 30 Ιουνίου, έληξε η ισχύς τους για το Δημόσιο.
Πριν λίγες μέρες όμως εκδόθηκε νέα υπουργική απόφαση, η οποία καθορίζει τη διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας των Φορέων χορήγησης πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ. Στη συγκεκριμένη απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απουσιάζει η παράγραφος που αναφέρεται στη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών.
Πιο αναλυτικά, από την νέα ΚΥΑ απουσιάζει η επίμαχη παράγραφος 7 του άρθρου 13, στην οποία γινόταν αναφορά για τη διάρκεια ισχύος των πιστοποιητικών. Σύμφωνα με την προηγούμενη υπ΄ αριθμ. 4204/2014 Κ.Υ.Α. υπουργών Οικονομικών, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με θέμα «Διαδικασία πιστοποίησης και εποπτείας Φορέων χορήγησης Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της ημεδαπής – Aναγνώριση φορέων και αντιστοίχιση τίτλων γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ της αλλοδαπής», η οποία καταργείται, η διάρκεια ισχύος των Πιστοποιητικών γνώσης πληροφορικής ή χειρισμού Η/Υ ανερχόταν σε τρία έτη από την ημερομηνία έκδοσής ή ανανέωσής τους.
Δείτε την ΚΥΑ εδώ.

aftodioikisi.gr

Επικίνδυνες καταστάσεις για το Ξυλόκαστρο...

Βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σενάριο, που δυστυχώς δεν είναι επιστημονικής φαντασίας, και προορίζει το ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου να γίνεται αποδέκτης των σκουπιδιών του δήμου Ερμιονίδας και του δήμου Τρίπολης τις επόμενες εβδομάδες και αν το αφήσουμε να μας κάνουν "Φυλή" της Πελοποννήσου, μιας και θα είμαστε ο μόνος αδειοδοτημένος ΧΥΤΑ σε όλη την Περιφέρεια.

Στο προηγούμενο ΔΣ στις 30/6/2014 η δημοτική αρχή έφερε προς συζήτηση το παρακάτω θέμα: 
Περί παραχώρησης της διαχείρισης των εγκαταστάσεων και του εξοπλισμού του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, στον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦΟΔΣΑ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Μας έζωσαν τα φίδια και αρχίσαμε να ψάχνουμε το θέμα αυτό και βρίσκαμε πολλά και διάφορα που δρομολογούσαν κάποιοι για το δήμο μας κι εμείς δεν ξέραμε τίποτα. Μετά από παρέμβαση της Συμπολιτείας στη συνεδρίαση του Ιουνίου και ανάλυσης του πιο πάνω σεναρίου, το θέμα αναβλήθηκε, για λίγες μέρες όπως μας είπαν. Οι μέρες πέρασαν και καμία συνεδρίαση δεν έγινε. Στο χθεσινό ΔΣ το θέσαμε πάλι προ ημερησίας (μιας και δεν συμπεριλαμβανόταν στην ημερήσια διάταξη) και παρουσιάσαμε ορισμένα νέα και άκρως ανησυχητικά στοιχεία, όπως την παρακάτω επιστολή του δημάρχου Ερμιονίδας κ.α.


Αποφασίστηκε την ερχόμενη Τρίτη να συγκληθεί έκτακτο ΔΣ με μοναδικό θέμα αυτό γιατί όπως βλέπετε κάποιοι ετοιμάζονται. Παραδώσαμε ένα φάκελο με τα στοιχεία που έχουμε βρει σε όλες τις παρατάξεις (νυν και επόμενες) και περιμένουμε την Τρίτη να μιλήσουν όλοι γι' αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Οι εκλογές πέρασαν και κάποτε πρέπει να μιλήσουν όλοι για το φλέγον θέμα των σκουπιδιών και τους σχεδιασμούς του κ. Τατούλη. Προεκλογικά όλοι οι συνδυασμοί, εκτός της Συμπολιτείας, το έκαναν "γαργάρα" για ευνόητους λόγους (και αυτό),  αλλά τώρα δεν μπορούν να συνεχίσουν να σιωπούν. Η καυτή πατάτα πέφτει πάνω μας!!! 

Δείτε κι αυτό για να καταλάβετε τη σοβαρότητά του. Κοινή υπουργική απόφαση, ερήμην μας, που βρήκαμε ψάχνοντας το θέμα.

ΦΕΚ 839/ 4-4-2014

ΚΥΑ 15743/1480




Περίεργες ιστορίες, περίεργες μεθοδεύσεις, ένοχες σιωπές. Πολύ φοβόμαστε ότι ο ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου, αν τους αφήσουμε, θα γίνει δέκτης των σκουπιδιών όλης της Πελοποννήσου. Ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα. Και όπως όλα τα ανεξέλεγκτα και επικίνδυνα σε αυτή τη χώρα παίζονται 15Αύγουστο, έτσι κι αυτό. Την Τρίτη πρέπει να είμαστε όλοι στο ΔΣ...

Ανδρέας Απ. Ζάρρος

ΥΓ: Το σήριαλ με τα σκουπίδια των δύο δήμων είναι παλιό. Θυμηθείτε ένα επεισόδιο εδώ 

Στην Ελούντα ο πιο πλούσιος Σαουδάραβας



Σήμερα φτάνει στο αεροδρόμιο του Ηρακλείουμε προορισμό την Ελούντα ένας από τους ισχυρότερους ανθρώπους στον κόσμο. Ο πρίγκιπας Αλ Ουαλίντ μπιν Ταλάλ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Σαουδική Αραβία και θεωρείται ο Αραβας με τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως.

Είναι και από τους βασικούς μετόχους στο όμιλο Four Seasons.

Το jumbo του αναμένεται να προσγειωθεί στις 3 στο αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, απ΄όπου θα μεταβεί στην Ελούντα. Οι αρχές ψάχνουν αν βρουν λύση στάθμευσης στο πολυτελές του αεροσκάφος, καθώς λόγω της αυξημένης κίνησης στο αεροδρόμιο Ηρακλείου είναι δύσκολο να βρεθεί χώρος.

ΠΡΟΣΟΧΗ: "Δηλητήρια" στα παγωτά

Δυστυχώς οι περισσότεροι καταναλωτές δεν γνωρίζουν την διαφορά ανάμεσα σε παγωτά και παγωμένα γλυκίσματα ή επιδόρπια παγωτού και που είναι συνήθως τα παγωτά οικογενειακής συσκευασίας και βρίσκονται ...
στα ίδια ράφια με τα παγωτά στα πολυκαταστήματα και αλλού.

Διαβάστε λοιπόν τι περιέχει ένα παγωμένο γλύκισμα ή επιδόρπιο παγωτού:

Βατερλό για την κυβέρνηση τα ακίνητα

http://www.topontiki.gr/photos/640x/sp0708seismosjjj1407434126.jpg
 Όσα δεν πλήρωσε η κυβέρνηση τόσους μήνες για τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό και στα εργασιακά δικαιώματα, για τους φόρους στους μικρομεσαίους και στους ελεύθερους επαγγελματίες, θα τα πληρώσει τώρα μαζεμένα επειδή τόλμησε να τα βάλει με τη μεγάλη αγάπη των Ελλήνων: το ακίνητο.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση γίνεται από ψύχραιμο παλαιό πολιτικό που ξέρει να «μετράει» τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης. Ούτε λίγο ούτε πολύ, προβλέπει ότι ο ΕΝΦΙΑ (ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων) θα αποτελέσει και το Bατερλό αυτής της κυβέρνησης η οποία υπέπεσε τελικά στο μεγάλο πολιτικό λάθος: τα έβαλε με τους «νοικοκυραίους», τους «μεσαίους», τους «συντηρητικούς», τους «οικογενειάρχες» που έθεταν ως ύψιστη προτεραιότητα να εξασφαλίσουν μια στέγη για τους ίδιους και τα παιδιά τους και πίστεψαν όσο τίποτα άλλο το ρητό «κανένας δεν έχασε αγοράζοντας γη». Με λίγα λόγια, τα έβαλε με την κομματική της πελατεία, η οποία –αν δεν το έχει ήδη πληροφορηθεί– θα μάθει πολύ σύντομα ότι κάθε χρόνο θα πληρώνει μερικές εκατοντάδες ή και χιλιάδες ευρώ.

Ο Βασίλης Νανόπουλος για τα εκατοντάδες προστίμων για παράνομη στάθμευση του έτους 2012 από το Δήμο Κορινθίων



Εμφάνιση vassilis1.jpgΣχετικά με το θέμα της αποστολής από το Δήμο Κορινθίων κατά εκατοντάδες προστίμων για παράνομη στάθμευση του έτους 2012 έχουμε να δηλώσουμε τα εξής.
Ένας σωστός δήμος πρώτα δημιουργεί θέσεις στάθμευσης που να εξυπηρετούν τους δημότες και μετά αστυνομεύει την παράνομη στάθμευση.
Ο  Δήμο Κορινθίων τα τελευταία χρόνια στέρησε από τους Κορίνθιους και τους επισκέπτες της πόλης μεγάλο αριθμό  θέσεων στάθμευσης με έργα όπως στον ξηριά και τους ποδηλατοδρόμους που έγιναν με  λάθος σχεδιασμό.
Η παράταξη μας στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση θα φέρει θέμα μείωσης και διαγραφής των προστίμων που επιβλήθηκαν.
Εφόσον αληθεύει αυτό που λέει ο κ Πνευματικός  ότι έχει στο ταμείο του δήμου διαθέσιμο ποσό 14  εκατομμύρια ευρώ είναι παράλογο να επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα  στους δημότες που αναγκάζονται να παρανομήσουν αφού ο δήμος με ευθύνη του δεν τους δίνει λύση στάθμευσης.
Βασίλης Νανόπουλος

Τώρα η μεγάλη ευκαιρία να υψώσετε ανάστημα

Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
 
Ο Αύγουστος βρίσκει τον ελληνικό λαό  κάθετα οργισμένο καθώς το απάνθρωπο γδάρσιμό του συνεχίζεται αντί να απαλύνεται.  Με την  κυβέρνησή του να  τον... νανουρίζει ότι όλα πάνε καλά και  ότι  σιγά σιγά «βγαίνουμε από την κρίση»!...

Τι γίνεται όταν δυστυχούν οι αριθμοί και ευτυχούν οι άνθρωποι


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Αργεντινή τα τελευταία τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια, πολλοί στη δική μας χώρα δηλώνουν τώρα πως είναι σωστό να ευημερούν οι αριθμοί και να δυστυχούν οι άνθρωποι.
Τι άλλο να υποθέσει κανείς στο άκουσμα «επιχειρημάτων» βάσει των οποίων η Αργεντινή δεν έχει κανένα πρόβλημα, αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία, αν όχι ότι αρκεί να ευημερούν οι αριθμοί κι’ ας δυστυχούν οι άνθρωποι;
Βέβαια, η αλήθεια βρίσκεται αλλού:
Ότι σε συνθήκες χρεοκοπίας ούτε οι αριθμοί ευημερούν στην πραγματικότητα, ούτε οι άνθρωποι.
Και υπάρχει και μια ακόμη αλήθεια:

Ο ΑΙΩΝΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

Για άλλη μία φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου ο αρμόδιος υπουργός αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό για τους επιτήδειους στο Νόμο για τη διαγραφή των αιώνιων φοιτητών. Την εφαρμογή του Νόμου του Κράτους μεταβιβάζει στη διακριτική ευχέρεια των Ιδρυμάτων προμηνύοντας την κατά περίπτωση εφαρμογή του. Την απόλυτη εφαρμογή προφανώς των αναλλοίωτων αξιών του έθνους. Ρουσφέτι και αλισβερίσι. 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ

Τη πλήρη διαφοροποίηση από το δυτικό πολιτισμό και την κατάργηση των κυρώσεων που έχουν επιβάλλει η Ευρωπαϊκή 'Ενωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής   κατά της Ρωσίας καλεί  την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ.Τσίπρας που ηγείται αυτού.
Ο κ.Τσίπρας αδυνατεί να αφουγκραστεί τα απόνερα του 20ού αιώνα και τον νέο ψηφιακό αιώνα. Την ίδια ώρα που και αυτός μετά εξαίρετους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής όπως ο κ.Μπαλτάκος επισκέπτεται το Άγιο Όρος, αν και άθεος, για να ελέγξει τις χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. κραυγάζει ως ηγέτης μίας πανίσχυρης χώρας.

Ο M. Χρυσοχοΐδης παρέδωσε 7 χλμ. της Κορίνθου - Πατρών

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
 Τα πρώτα 7 χιλιόμετρα της ανακατασκευασμένης Εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών (το τμήμα Αρχαία Κόρινθος-Ζευγολατιό) παρέδωσε στην κυκλοφορία, σήμερα Πέμπτη, ο Υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός, "σε ενάμιση περίπου χρόνο από σήμερα και λιγότερο, τα 120 χλμ. Κορίνθου – Πατρών θα είναι μόλις 1 ώρα δρόμος. Θα είναι ένας σύγχρονος δρόμος και ασφαλής".

Στα έργα της Κορίνθου-Πατρών υπάρχουν 20 εργοταξιακές ζώνες, στις οποίες εργάζονται 2.000 άτομα, με την αύξηση του προσωπικού των εργοταξίων από το πρώτο τρίμηνο του έτους στο δεύτερο να ξεπερνά το 60%.
Ο νέος αυτοκινητόδρομος Κόρινθος – Πάτρα θα περιλαμβάνει 16 χιλιόμετρα σηράγγων και συγκεκριμένα 12 συνολικά σήραγγες στις περιοχές Δερβένι, Μαύρα Λιθάρια, Ακράτα, Πλάτανος, Λαμπίρι και Παναγοπούλα. Η διάνοιξή τους συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς και αυτή τη στιγμή η κατασκευή τους είναι ολοκληρωμένη σε ποσοστό 78%.
 Αντίστοιχα, οι 48 γέφυρες, οι 47 άνω διαβάσεις και οι 129 κάτω διαβάσεις αγγίζουν ποσοστό ολοκλήρωσης 52%, ενώ ταυτόχρονα προχωρούν οι υπόλοιπες εργασίες κατασκευής, όπως χωματουργικά, ασφαλτοστρώσεις, αντιστηρίξεις, έργα αποστράγγισης του αυτοκινητόδρομου.
 "Αυτή η προσπάθεια σημαίνει, ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε μέσα από τη συνεργασία. Πιστεύω, ότι οι αυτοκινητόδρομοι, που μας ενώνουν, είναι μια αρχή, για να αποδείξουμε, ότι οι Έλληνες πετυχαίνουμε και ξεπερνάμε την κρίση", κατέληξε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.