Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Eurovision 2014: Σήμερα ο Α' ημιτελικός στην Κοπεγχάγη (VIDEO)



Οι Freaky Fortune και ο Risky Kidd βρίσκονται όλες αυτές της μέρες στην Κοπεγχάγη και ετοιμάζονται για την εμφάνισή τους στον β' ημιτελικό που είναι την Πέμπτη.

Ωστόσο, έχουν μεγάλη αγωνία και για την αποψινή βραδιά του α' ημιτελικού της Eurovision καθώς συμμετέχουν δύο από τα φαβορί του διαγωνισμού. Το Rise up ίσως αναμετρηθεί για την νίκη με έναν από τους δύο υποψήφιους που έχουν αποσπάσει μέχρι στιγμής τα πιο κολακευτικά σχόλια.
  Σήμερα θα δούμε τον πρώτο ημιτελικό και την Πέμπτη τον δεύτερο, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί ο μεγάλος τελικός!

Ανοικτή επιστολή Πελοπίδα Καλλίρη στους Κορίνθιους

http://www.neapeloponnisos.gr/wp-content/uploads/2014/04/kaliris.jpg

Φίλες και φίλοι,
Κορίνθιες και Κορίνθιοι συμπολίτες μου,
Στην προσπάθεια του συνδυασμού ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ να εργαστούμε και να βρούμε λύσεις για την Πελοπόννησο και για την Κορινθία μας ανταποκρίθηκα θετικά πιστεύοντας ότι μπορώ από την θέση αυτή να προσφέρω στην Κορινθία μας.

Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία. Την χώρα μας διατρέχει μία παρατεταμένη ύφεση. Η Κορινθιακή κοινωνία αντιμετωπίζει δεκάδες προβλήματα . Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση και να «βγάλουμε» μπροστά την Κορινθία μας, Όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί της αξίζει να είναι μπροστάρης της περιφέρειας Πελοποννήσου. Στη προσπάθεια μας αυτή και με τους περιφερειακούς συμβούλους μας έχουμε να αντιπαραθέσουμε σκληρή εργασία, πολυεπίπεδη γνώση και εμπειρία ετών. Συνεχίζουμε το έργο που έχει ξεκινήσει η ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ για μια μία δημιουργικότερη και παραγωγικότερη Κορινθία, για μια καλύτερη Πελοπόννησο.
Τα επόμενα 5 χρόνια θα αποτελέσουν σημείο καμπής για την Κορινθία. Έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας. Το επομενο αναπτυξιακό πρόγραμμα (νέο ΕΣΠΑ). Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την επόμενη προγραμματική περίοδο (νέο ΕΣΠΑ) και να υλοποιήσουμε προγράμματα ανάπτυξης και έργα υποδομής στην Κορινθία που έχει τόσο ανάγκη. Θέλουμε σύγχρονες υποδομές. Θέλουμε ανταγωνιστικότητα και τόνωση της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε απασχόληση.
Πρέπει να σταθούμε στο ύψος μας και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες και τις προκλήσεις των δεκαετιών που έρχονται για την Κορινθιακή κοινωνία.
Αναγνωρίζω τη μεγάλη ευθύνη που αναλογεί σε μένα προσωπικά και για αυτό το λόγο θέλω να είμαι χρήσιμος για την Κορινθία μας και το τελικό αποτέλεσμα να είναι μόνο θετικό για την κοινωνία μας.
Σκοπός μας είναι οι Κορίνθιες και οι Κορίνθιοι να είναι πρωταγωνιστές στην αυριανή ημέρα της Κορινθίας και της Πελοποννήσου. Η Κορινθία θα κερδίσει την θέση που της αξίζει.
Αφήνουμε πίσω αντιλήψεις του παρελθόντος και ενώνουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας στον κοινό αγώνα για μία καλύτερη Πελοπόννησο, για μία αναβαθμισμένη Κορινθία.

Για την Κορινθία μας!
Πελοπίδας Καλλίρης
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας

Μεγάλο αφιέρωμα της αυστριακής “Kronen Zeitung” στην Kορινθία και Πελοπόννησο

Μεγάλο αφιέρωμα της αυστριακής “Kronen Zeitung” στην Πελοπόννησο
 "Η Πελοπόννησος-Ο θαυμαστός κόσμος για τους λάτρεις της Αρχαιότητας-Πατρίδα των θεών" τιτλοφορεί το πολυσέλιδο αφιέρωμά της στην Πελοπόννησο η μεγαλύτερης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Kronen Zeitung», στο οποίο περιγράφεται ένα τετραήμερο ταξίδι με σταθμούς στις φυσικές ομορφιές και στα αξιοθέατά της.

Ένας από τους σταθμούς του ταξιδιού είναι το Λουτράκι (φωτο), «ο παλαιότερος τόπος θεραπείας και ανάπαυσης στην Ελλάδα» που, όπως σημειώνεται, βρίσκεται κοντά σε όλα τα αξιοθέατα και αποτελεί κρυφό μυστικό για όσους αναζητούν ξεκούραση, για περιηγητές, ψαράδες και κολυμβητές.


Ακολουθούν περιγραφές από τις περιηγήσεις στις Μυκήνες, στο Ναύπλιο, την Ακροναυπλία αλλά και το κάστρο στο Μπούρτζι, όπως επίσης στην Αρχαία Κόρινθο, την Επίδαυρο, τη Νεμέα καθώς επίσης και στον Ισθμό της Κορίνθου, για τη γέφυρα του οποίου σημειώνεται πως ενώνει την Πελοπόννησο με την ηπειρωτική Ελλάδα και χρησιμοποιείται κάθε χρόνο από πάνω από 1,5 εκατομμύρια τουρίστες.
http://www.krone.at/Reisen-Urlaub/Der_Peleponnes_Wunderland_fuer_Fans_der_Antike-Heimat_der_Goetter-Story-402827

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

isthmos.gr

Βενιζέλος: Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση – Αστειότητες τα περί απόσυρσης των υπουργών μας

samven
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά παρέμεινε αμετακίνητος στις τοποθετήσεις του ότι μια κακή παρουσία της «Ελιάς» στις ευρωεκλογές θα έθετε θέμα σταθερότητας της κυβέρνησης.
Ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι χωρίς το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να υπάρξει κυβερνητική σταθερότητα.«Το ζήτημα δεν είναι η δική μας αποχώρηση, χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση. Τα θεωρώ αστεία περί πολιτικού εκβιασμού. Αν δεν έχεις εντολή δεν μπορείς να πορευτείς, είναι θέμα πολιτικής νομιμότητας».
Επίσης, χαρακτήρισε ως αστειότητες τις φήμες περί απόσυρσης των υπουργών του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση. Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως είναι  «ο μόνιμος εταίρος της ακροδεξιαάς, των ακροδεξιών εθνικιστών και υιοθετεί την πιο ακραία θέση της Χρυσής Αυγής».

ysterografa.gr

Οι... λατρεμένοι μας υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι (photos)

vasilis1 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
 
To πιο «σύντομο ανέκδοτο» του τελευταίου μήνα είναι το «υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος» και ασφαλώς στα social media έχει γίνει… πανηγύρι.
Εμείς, δεν χρειάστηκε να κάνουμε πολλά. Απλώς συγκεντρώσαμε τις προεκλογικές κάρτες και αφίσες υποψηφίων που «αγαπήθηκαν» περισσότερο από τον κόσμο σε Facebook και Twitter.
Οι πιο καλτ υποψηφιότητες μαζεμένες σε ένα κείμενο για να μπαίνουμε σιγά – σιγά σε προεκλογικό κλίμα.
Άλλωστε, η αντίστροφη μέτρηση για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών έχει ήδη αρχίσει… Απολαύστε τους πιο… εμπνευσμένους υποψήφιους:

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: Ευρώπη σημαίνει σύγχρονη Ελλάδα

Manolis-Kefalogiannis
Με αφορμή τις πολύ δύσκολες στιγμές που η χώρα μας πέρασε τα τελευταία χρόνια και τη γενικότερη αναταραχή που προκάλεσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο η οικονομική κρίση δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναρωτήθηκαν αν τελικά η συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αξίζει όλες αυτές τις θυσίες.

Κάποιοι μάλιστα έφτασαν στο σημείο να αμφισβητούν την εμπνευσμένη πολιτική πράξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, να σπεύσει να εντάξει τη χώρα μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, μια επιλογή που το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στήριξε διαχρονικά με προσήλωση και χωρίς αστερίσκους.

Όμως για να μπορεί κανείς να επαίρεται για την ορθότητα των ευρωπαϊκών επιλογών θα πρέπει να αποδείξει πώς αυτές συνέβαλλαν στην άνοδο του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων αλλά και στην ενίσχυση της ασφάλειας και της δημοκρατίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Τοπικά δημοψηφίσματα προτείνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος

Aris-Spiliotopoulos
Το πρόγραμμα του συνδυασμού του παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Άρης Σπηλιωτόπουλος, δίνοντας έμφαση σε τομείς που εκτιμά ότι του δίνουν προβάδισμα έναντι του σημερινού Δημάρχου της πρωτεύούσας Γιώργου Καμίνη.
“Οποίος παριστάνει το δημοκράτη δεν μπορεί να φοβάται τη βούληση των Αθηναίων. Τοπικά δημοψηφίσματα”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στάθηκε ακόμη στην αναγκαιότητα τουριστικής αναβάθμισης και αξιοποίησης της Αθήνας, καθώς και επανενεργοποίησης της διπλωματίας των πόλεων.

Οι 2+1 “αντίπαλοι” που στοιχειώνουν τη Χίλαρι για το 2016

Hillary-Clinton-Barack-Obama
Twitter@EmOikonomidis
Το 2016, οι Δημοκρατικοί θα συμπληρώνουν μια πλήρη οκταετία στον Λευκό Οίκο, με τον Μπαράκ Ομπάμα να ολοκληρώνει τη δεύτερη θητεία του ως “πλανητάρχης”, και εκ των πραγμάτων θα φλερτάρουν με την Ιστορία, διεδικώντας την παραμονή τους στην ηγεσία της Ουάσινγκτον για άλλα τέσσερα χρόνια.
Four more years… λοιπόν. Ένα στρατήγημα που, εφόσον επιτευχθεί, θα συνιστά επανάληψη της αντίστοιχης πολιτικής ηγεμονίας των Ρεπουμπλικανών, από το 1980 μέχρι το 1992, όταν την οκταετία του νικητή του Ψυχρού Πολέμου Ρόναλντ Ρέιγκαν, διαδέχτηκε μια τετραετία του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου. Που διεκόπη… άγαρμπα στις προεδρικές εκλογές του 1992, μετά την απρόσμενη νίκη του μέχρι τότε Κυβερνήτη του Άρκανσα, Μπιλ Κλίντον.

Η Ντόρα έβαλε στη θέση τους, Τσίπρα και... Βενιζέλο

Dora-Bakoyanni
Ο πολιτικός λόγος της Ντόρας Μπακογιάννη παραμένει εξαιρετικά παρεμβατικός. Με την πρώην Υπουργό Εξωτερικών να επιβεβαιώνει ότι δεν έχει απωλέσει την ευχέρεια να τον καθιστά επίκαιρο.
Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή”, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, η Ντόρα Μπακογιάννη περιέγραψε το βαθύ πολιτικό διακύβευμα των διπλών εκλογών του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και την ίδια στιγμή, έβαλε… στη θέση τους, τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ασκώντας κριτική όχι μονάχα στον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, για τη στρατηγική της παροχολογίας που ακολουθεί, αλλά και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος εσχάτως συνδέει ευθέως την πολιτική σταθερότητα στη χώρα με τα εκλογικά ποσοστά της Ελιάς στην αναμέτρηση για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Η Ντόρα Μπακογιάννη πρόσθεσε ακόμη τη φωνή της σε εκείνων που… έβαλαν φρένο στην τοποθέτηση του Λευτέρη Ζαγορίτη στο αξίωμα του Συνηγόρου του Καταναλωτή.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου:
“- O ΣΥΡΙΖΑ θέλει περισσότερη φορολογία. Δεν πρέπει να διακινδυνέψουμε με τέτοιους πειραματισμούς.
Διαφωνώ με τη λογική της επιλογής Ζαγορίτη. Δίνουμε το λάθος μήνυμα.
Ο κ. Τσίπρας λέει για τζάμπα ρεύμα. Θα πάει σε διαπραγμάτευση με την Ευρώπη. Και μετά ποιό θα είναι το δημοψήφισμα;
O κ. Παπαδημούλης έχει κριθεί στην προηγούμενή του θητεία ως ένα από τους καλούς ευρωβουλευτές.
Η κυβέρνηση κρίνεται στις εθνικές εκλογές. Το να ταυτίζονται προσωπικές στρατηγικές με τη σταθερότητα της χώρας είναι λάθος”.

ysterografa.gr

Ορκίστηκαν έξι βουλευτές στη θέση των υποψηφίων ευρωβουλευτών

vouli
Έξι νέοι βουλευτές ορκίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή, προκειμένου να αντικαταστήσουν όσους παραιτήθηκαν για να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές.
Πρόκειται για τους Γιώργο Δεικτάκη και Σταμάτη Καρμαντζή που αντικαθιστούν τους βουλευτές της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη και Κώστα Μουσουρούλη, η Μάνια Παπαδημητρίου που αναλαμβάνει στη θέση του βουλευτή Επικρατείας Μανώλη Γλέζου, η Άννα Χατζησοφιά που αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπαδημούλη, η Φωτεινή Κούβελα στη θέση της Σοφίας Σακοράφα και ο Κωνσταντίνος Δαμοβολίτης που παίρνει τη θέση του Νότη Μαριά από τους ΑΝ.ΕΛ.

Έρχονται 10.000 θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις τον Ιούνιο – Ποιους αφορά, ποιες θα είναι οι απολαβές

Νέο πρόγραμμα για την πρόσληψη 10.000 ανέργων από επιχειρήσεις ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες του aftodioikisi.gr ο ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα το οποίο θα αφορά όσους από περίπου 20.000 ανέργους είχαν συμμετάσχει στο προηγούμενο αντίστοιχο πρόγραμμα μέσω των «Τοπικών σχεδίων για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας ΤοπΣΑ» και των «Τοπικών δράσεων κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες – ΤοπΕΚΟ» και απασχολούνται σήμερα, αναμένεται να ανακοινωθεί αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, δηλαδή, μέσα στον Ιούνιο.
Το πρόγραμμα θα αφορά 11 από τις 13 περιφέρειες της χώρας (πλην Νοτίου Αιγαίοι και Στερεάς Ελλάδας και θα ανέλθει σε 17 εκατ. ευρώ.
Οι επιχειρήσεις που θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα, εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του οργανισμού (oaed.gr). Δικαιούχοι είναι όλες οι επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα, όπως επίσης και οι ΚοινΣεπ που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ. Εξαιρούνται οι επιχειρήσεις που το τελευταίο τρίμηνο έχουν προχωρήσει σε απολύσεις.
Αναφορικά με τους άνεργους, ωφελούμενοι είναι:
-Αυτοί που διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ.
-Έχουν συμπληρώσει τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.
-Είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της ΕΕ ή είναι ομογενείς που έχουν δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας.
-Έχουν ωφεληθεί δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ και διαθέτουν βεβαίωση συμμετοχής σε τέτοιου είδους πρόγραμμα από την αρμόδια Αναπτυξιακή Σύμπραξη.
Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η επιχορήγηση για κάθε μία ημέρα απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και όχι πλέον τον 25 ημερών το μήνα (ημέρες ασφάλισης).
Η διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους τέσσερις (4) μήνες.

aftodioikisi.gr

GPO: Μπροστά Μπουτάρης, Σγουρός, Καμίνης – «Μεγάλη ανατριχίλα» με Κασιδιάρη που προαλείφεται για β΄ γύρο

Μεγάλο προβάδισμα του Γ. Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη, μικρότερο του Γ. Σγουρού στην Περιφέρεια Αττικής και μειούμενο του Γ. Καμίνη στην Αθήνα καταγράφει δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε στο mega. Η «μεγάλη ανατριχίλα» όμως είναι η μεγάλη άνοδος του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη που με ένα άλμα 3,5% διεκδικεί είσοδο στον β΄ γύρο
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GPO που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2300 πολιτών (1.000 Π. Αττικής, 700 Δ. Αθηναίων και 600 Δ. Θεσσαλονίκης) το διάστημα 30/4 έως 4/5 προκύπτουν τα εξής:

Ο Ηλίας Ανδρικόπουλος περιοδεύει στα χωριά Πιτσά , Λουτρό και Καμάρι


 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος απόψε ΤΡΙΤΗ 6 ΜΑΙΟΥ επισκέπτεται επικεφαλής υποψηφίων Δημ. Συμβούλων του Συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" τα χωριά
ΩΡΑ 19.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΙΤΣΑ
ΩΡΑ 19.30 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΟ
ΩΡΑ 20.00 ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΚΑΜΑΡΙ


Aύριο Τετάρτη 7 ΜΑΙΟΥ ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, Ηλίας Ανδρικόπουλος  επισκέπτεται επικεφαλής υποψηφίων Δημ. Συμβούλων του Συνδυασμού "ΟΜΟΝΟΙΑ" τα χωριά

ΩΡΑ 18.00 ΠΕΛΛΗΝΗ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΩΡΑ 18.30 ΔΕΝΔΡΟ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ
ΩΡΑ 19.00 ΡΕΘΙ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑ
ΩΡΑ 20.00 ΡΙΖΑ ΣΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΤΟΥ ΡΕΛΙΑ

Ανανεωτική Συνεργασία, Βλάσης Τσιώτος: Πρόγραμμα επισκέψεων Τρίτης

ananeotikisinergasia.gr
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος με την Ανανεωτική Συνεργασία, Βλάσης Τσιώτος θα επισκεφτεί την Τρίτη 6 Μαΐου τις ακόλουθες περιοχές:
ΤΡΙΤΗ, 5 ΜΑΪΟΥ 2014  
19:30  ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ
20:00  ΚΟΡΦΙΩΤΙΣΑ
20:45  ΛΟΥΤΡΟ
21:30  ΚΑΜΑΡΙ
Γραφείο Τύπου Ανανεωτικής Συνεργασίας

Η Πελοπόννησος στο επίκεντρο του αγροτουρισμού για την Ελλάδα και την Ευρώπη



Εμφάνιση 2014-05-04 15.51.54.jpg 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αγροτουρισμού που διοργανώθηκε παράλληλα με τη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού – Υπαίθρου EuroGites,  για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Πελοπόννησο, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Σύνδεσμο Αγροτουρισμού Ελλάδος, στο πλαίσιο του 8ου Αρκαδικού Πανοράματος στην Τρίπολη.    
«Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και η διασύνδεσή του με το φυσικό περιβάλλον και τα εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά μας προϊόντα, ώστε και μεγαλύτερες συνέργειες να πετύχουμε και υπεραξία να προσδώσουμε στο τελικό προϊόν, αξιοποιώντας τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα για την ανάπτυξη του Αγροτουρισμού στην Πελοπόννησο», σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη.
Εμφάνιση 2014-05-04 15.50.56.jpgΗ διοργάνωση αυτή αποτελεί προϊόν συντονισμένων ενεργειών της Περιφερειακής Αρχής και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για τον τομέα του τουρισμού κας Κωνσταντίνας Νικολάκου σε συναντήσεις με μέλη του ΔΣ του EuroGites στη διεθνή έκθεση ITB στο Βερολίνο.

Περιοδεία της Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Μαριλένας Σούκουλη στο Φενεό.



Εμφάνιση ΦΕΝΕΟΣ 4 ΜΑΙΟΥ.jpg 
Σε μια από τις περιοχές του νομού που είναι ιδιαίτερα αγαπητή, στην ορεινή Κορινθία, βρέθηκε το Σαββατοκύριακο η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης με τον συνδυασμό "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία" Μαριλένα Σούκουλη, ενώ στην Γκούρα το παρών έδωσε και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και επικεφαλής του συνδυασμού Γιώργος Δέδες.
Και δεν είναι τυχαίο, ασφαλώς, που και οι δύο αυτοδιοικητικοί έγιναν δεκτοί, με ενθουσιασμό. Γιατί και στις δύο αυτές περιοχές, τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις όχι μόνο σε έργα υποδομής, όπως οι οδικοί άξονες, αλλά και σε έργα ανάπτυξης όπως ο αναδασμός στον κάμπο του Φενεού.
Η Μαριλένα Σούκουλη στις ομιλίες της στα χωριά της περιοχής αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν στην περιοχή τα 3,5 τελευταία χρόνια, κατά τη διάρκεια της θητείας του Γιώργου Δέδε ως αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας. 
 Εμφάνιση ΦΕΝΕΟΣ 2 - 4 ΜΑΙΟΥ.jpg

O Aντώνης Σαμαράς στις 20:00 στο δελτίο Ειδήσεων του Αντ1


 O Aντώνης Σαμαράς στις 20:00 στο δελτίο Ειδήσεων του Αντ1
Συνέντευξη στην Μαρία Χούκλη και τον Δημήτρη Κοτταρίδη

"Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - πράξη ανάπτυξης" Γιώργος Δέδες ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΤΕΡΟΔΗΜΟΤΕΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - πράξη ανάπτυξης" Γιώργος Δέδες και οι υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες:

Αργολίδας - Ανδρέας Πουλάς,
Αρκαδίας - Δημήτρης Μπερτζελέτος,
Κορινθίας - Μαριλένα Σούκουλη-Βιλιάλη,
Λακωνίας - Γιώργος Πουλοκέφαλος και
Μεσσηνίας - Παναγιώτης Αλευράς,
σάς προσκαλούν στην ομιλία του Γιώργου Δέδε προς τους ετεροδημότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Μαΐου, στις 20.30 στο ξενοδοχείο "Αμαλία", Λεωφόρος Αμαλίας 10 (Σύνταγμα).
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ας μας ακούσουν γιατί αλλιώς, ξέρουμε να κατεβάζουμε σημαίες


Γράφει ο
Χρήστος Πασαλάρης
Ελλάς το μεγαλείο σου!!!.. Οι ουρές της προηγούμενης Τετάρτης στις λαϊκές αγορές έκαναν το γύρο του κόσμου! Και, αν το λέει η ψυχούλα του κ.  Γιάννη Στουρνάρα, δεν έχει παρά να προβάλει το σχετικό βίντεο στο «Γιουρογκρούπ» όπου και θα ζητήσει (ή μήπως θα ζητιανέψει;)  τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Οι βαρόνοι των Βρυξελλών  θα έβλεπαν  δεκάδες χιλιάδες  θύματα των μνημονίων τους, με τα λαχανικά στα δίχτυα τους, να δοξάζουν τον Ύψιστο  και τους απεργούς των λαϊκών αγορών) για τα πολύτιμα τρόφιμα που τους χάρισαν και που λείπουν από τα παιδιά τους…

Οι ουρές της Τετάρτης ήσαν  η μικρογραφία της  Ελλάδας της κατάθλιψης, του ενός τρίτου των πολιτών  στα όρια της φτώχειας, του ενάμισι εκατομμυρίου  ανέργων, των 6.000 πολιτών που έθεσαν τέρμα στη ζωή τους, των 80.000 νέων που ξενιτεύτηκαν. Αλλά και… μυριάδων  ψηφοφόρων της «Νέας Δημοκρατίας» και του ΠΑΣΟΚ  που, αν δεν κατέφυγαν στη «Χρυσή Αυγή», στο «Ποτάμι» και στον ΣΥΡΙΖΑ, κρατάνε την οργή τους για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου. Και, όπως όλα δείχνουν,  η οργή τους θα εκφρασθεί ή με  «μαύρο-κατράμι» ή με  αποχή…

Καλά νέα από τη Βολιβία… πρότυπο!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δοθέντος ότι δεν πάει πολύς καιρός από τότε που μας προέκυψε και νέο λατινοαμερικάνικο πρότυπο, η Βολιβία, ενημερώνω πως τα νέα από τη χώρα όπου ανθεί η… φαιδρά κόκα, είναι πολύ καλά.
Ο πρόεδρος Έβο Μοράλες – τελευταίο επάγγελμα παραγωγός κόκας και συνδικαλιστής των καλλιεργητών κόκας – γιόρτασε την Πρωτομαγιά υπογράφοντας διάταγμα με το οποίο αυξάνεται ο κατώτερος μισθός κατά 20%, στα 1.440 μπολιβιάνος (207 δολάρια, περίπου 150 ευρώ) τον μήνα.
Έτοιμος να διεκδικήσει μια τρίτη προεδρική θητεία στις εκλογές της 12ης Οκτωβρίου 2012 – όπως βλέπετε δεν τα πήγε και άσχημα με δεδομένο ότι δεν έχει τελειώσει ούτε το δημοτικό – ο Μοράλες υπέγραψε επίσης ένα διάταγμα που αυξάνει κατά 10% τους μισθούς όλων των εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Yποψήφιοι του συνδιασμού "Πελοπόννησος Πρώτα" σε Γελινιάτικα και Πύργο



Από τον ΣΥΡΙΖΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ανακοινώνεται ότι:
                Υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι θα επισκεφθούν την Τετάρτη στις 19.30 τα Καρυώτικα (καφ. Γκενέ) και στις 20.15 τα Γελινιάτικα (καφ. Καπλάνη). Την Πέμπτη στις 20.00 θα επισκεφθούν τον Πύργο.

Ξυλόκαστρο, 6 Μαΐου 2014

Συνάντηση του υποψηφίου ευρωβουλευτή Αναστασίου Δημοσχάκη με φίλους στο Ξυλόκαστο

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10312018_1428762754043982_1042237540_n.jpg?oh=d2d9a8a4bb97c82a55cf326cf63c3808&oe=53698133&__gda__=1399432732_12cf2150783d432d7465d943b8f62d98
Mιά ευχάριστη συνάντηση είχε προχθές βράδυ στο Ξυλόκαστρο ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος ε. α. Αναστάσιος Δημοσχάκης. Ο πρώην Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο οποίος διεκδικεί με μεγάλες πιθανότητες την είσοδό του στην επόμενη Ευροβουλή ως υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας; συναντήθηκε με τον πολύ καλό του φίλο , ιατρό και υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης με τον συνδυασμό "ΟΜΟΝΟΙΑ" , Αναστάσιο Γκιολή. Τον Αντιστράτηγο και τον γιατρό τους συνδέει μακρόχρονη και στενή  οικογενειακή φιλία.
 Μεταξύ των φίλων που παραβρέθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Δημοσχάκη ήσαν, ο τ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου Δημήτρης Σκούρας, ο Δημοτικός σύμβουλος Βλάσσης Αλογογιάννης, καθώς και οι πολλοί καλοί συνάδελφοι του Χ. Παπαργυρίου και Αντώνης Κλαδούχος. Οι παραβρεθέντες ευχήθηκαν στον Υποψήφιο Ευροβουλευτή καλή δύναμη και την στήριξή τους στο καθαρό προσωπό του.

 https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/t34.0-12/10338944_1428762740710650_422537554_n.jpg?oh=f0dee5dbae8daa2f7812e9c1cdd5c65c&oe=536A0688&__gda__=1399455757_eba77d74b2ccbe2e7e73110bfb3e65aa

Περιόδευσαν την Κορινθία οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., κ. M. Kεφαλογιάννης και κα. Ι. Καλαντζάκου.- Χρήστος Δημητρόπουλος Πρόεδρος ΝΟΔΕ: «Κάθε βήμα θα έχει και συνέχεια» (videos)

Εμφάνιση dimitropoulos_kefalogiannis1.jpg 
Περιοδεία στο Νομό Κορινθίας πραγματοποίησαν την Παρασκευή 2/5 οι υποψήφιοι στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ.,  κ. M. Kεφαλογιάννης και κα. Ι. Καλαντζάκου. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας βρέθηκαν στην κατάμεστη από απλούς πολίτες και στελέχη της Ν.Δ., αίθουσα του Ξενοδοχείου "Εφύρα", μιλώντας αρχικά στα τοπικά Μ.Μ.Ε. και στη συνέχεια σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση.

Στις τοποθετήσεις τους τόσο ο Μανώλης Κεφαλογιάννης όσο και η Ιωάννα Καλαντζάκου στάθηκαν στο γεγονός ότι οι ευρωεκλογές αυτές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και ότι η λύση για την κρίση βρίσκεται στην πιο ενωμένη και αποτελεσματική Ευρώπη. 

Μετά το τέλος της εκδήλωσης οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές επισκέφτηκαν το κέντρο της Κορίνθου συνοδευόμενοι από μέλη της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας και τον Πρόεδρο κ. Χρήστο Δημητρόπουλο, όπου έτυχαν θερμής αποδοχής από τους πολίτες. 

Εμφάνιση dimitropoulos_kefalogiannis3.jpg



Ο Πρόεδρος της Νομαρχιακής Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Κορινθίας κ. Χρήστος Δημητρόπουλος, μετά από ερώτηση δημοσιογράφου έκανε την εξής δήλωση:



"Εκφράζω την απόλυτη ικανοποίηση μου για την παρουσία των υποψηφίων ευρωβουλευτών , τόσο το προηγούμενο Σαββατοκύριακο όσο και το τελευταίο χρονικό διάστημα στο Νομό μας, όπου μου δίνεται η ευκαιρία να τους ενημερώσω σχετικά με τα τρέχοντα προβλήματα της Κορινθίας.

Στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει και για τα οποία έχω δεσμευτεί προσωπικά , το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζουμε νέες προσκλήσεις σε υποψηφίους ευρωβουλευτές, κομματικά στελέχη και Υπουργούς της Κυβέρνησης, που έχουν άμεση σχέση με αναπτυξιακούς στόχους της Κορινθίας.

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι σαφές.

Αν η Ελλάδα θα πορευθεί με σταθερά βήματα εκτός κρίσης ή αν, αντιθέτως, θα πέσει σε περιδίνηση, με κίνδυνο να χαθούν οι θυσίες των Ελλήνων πολιτών.

Τα πρόσωπα που επιλέξαμε και μας έκαναν τη τιμή να δεχτούν, είναι ένα μήνυμα το οποίο δίνουμε στην κοινωνία. Όλα τα πρόσωπα που επιλέξαμε είναι ένα κομμάτι της Ελλάδας. 

Συνθέτουν ένα ψηφοδέλτιο, ενωτικό να ανανεωτικό.

Ενωτικό για την παράταξη, αφού υπάρχουν προσωπικότητες με μακροχρόνια προσφορά. 

Αλλά και ενωτικό για την κοινωνία! Γιατί εκπροσωπείται όλη η Ελλάδα, κι όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής κοινωνίας. 

Υπάρχουν παράλληλα πρόσωπα που σήμερα στρατεύονται μαζί μας για πρώτη φορά, δείχνοντας ότι οι ιδέες μας ξεπερνούν τα στενά παραταξιακά μας όρια.
Τέλος, το ψηφοδέλτιο είναι ανανεωτικό, γιατί υπάρχουν πολλά στελέχη που εμφανίζονται για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο, αλλά μαζί με άλλους αρκετά πιο έμπειρους, που μετακινούνται από την Εθνική σκηνή στην ευρωπαϊκή σκηνή. 

Είμαστε ήδη στην αρχή, κάθε βήμα θα έχει και συνέχεια"



Ήσαν όλοι εκεί , Αργολιδείς, Αρκάδες, Κορίνθιοι, Λάκωνες και Μεσσήνιοι - Ο Πέτρος Τατούλης το διαμήνυσε από το Caravel «Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για την χώρα γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια»



Εμφάνιση P5050014kos.jpg 
«Η νίκη μας στις 18 Μαΐου θα είναι νίκη πρώτα για την Πελοπόννησο και μετά για την χώρα γιατί θα επισφραγίσει το νέο μοντέλο που εμείς φέραμε πριν από τέσσερα χρόνια» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην πολιτική ομιλία του σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ξενοδοχείου Divani Caravel στην Αθήνα τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 και πρόσθεσε ότι «Το μοντέλο της Νέας Πελοποννήσου είναι αυτό που άφησε πίσω του τα κομματικά χαρακώματα και απέδειξε ότι μπορεί να πετυχαίνει στόχους ακόμη και μέσα στην βαθύτερη κρίση».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, οι βουλευτές κ.κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο Διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ κ. Στέλιος Στασινόπουλος, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ κ. Νικόλαος Μαντζιούφας, ο Πρόεδρος του ΟΠΕ κ. Αλκιβιάδης Καλαμπόκης, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Θεοφανόπουλος, οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές κ.κ. Γιώργος Βερνίκος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, Χριστόδουλος Στεφανάδης, Αλεξάνδρα Δαλιάνη, Πηνελόπη Παναγιωτοπούλου.
Εμφάνιση P5050008kos.jpg 
Ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε τη σημερινή μάχη «μια μάχη βαθύτατα πολιτική, όχι ανάμεσα σε εμάς και σε κάποιους άλλους. Αλλά μια μάχη ανάμεσα στο μέλλον που έχουμε ήδη αρχίσει να χτίζουμε και το παρελθόν που επιχειρεί να επιστρέψει και πάλι στο προσκήνιο. Μια μάχη ανάμεσα στην ειλικρίνεια, την ισότιμη σχέση, την αποτελεσματικότητα και το ρεαλιστικό όραμα που εμείς επιβάλαμε απέναντι στον παλαιοκομματισμό που επιδιώκει με παλιά φθαρμένα υλικά χωρίς φαντασία και πρόταση απλά να κερδίσει εξουσία. Μια μάχη ανάμεσα στον λαϊκισμό του τίποτα και τη δημιουργικότητα του συγκροτημένου μας σχεδίου. Αυτήν τη μάχη, ο τόπος, οι πολίτες, εσείς, εμείς, όλοι εμείς μαζί πρέπει να την κερδίσουμε. Να την κερδίσουμε μαχητικά. Και ηχηρά. Προκειμένου το μήνυμα που θα απλωθεί σε όλη την χώρα από την Πελοπόννησο να διαμηνύσει ότι οι παλιές εποχές έχουν πια οριστικά τελειώσει».

H ομιλία του Πέτρου Τατούλη στο Divani Caravel στην Αθήνα



Εμφάνιση P5050030kos.jpg 

Κυρίες και Κύριοι, συμπατριώτες και συμπατριώτισσες μου,
Φίλες και φίλοι Πελοποννήσιοι,
Αργολιδείς, Αρκάδες, Κορίνθιοι, Λάκωνες και Μεσσήνιοι,
Καλώς ήρθατε και καλώς ανταμώνουμε.
Σας ευχαριστώ από το βάθος της καρδιάς μου που είστε εδώ σήμερα. Η παρουσία σας, η ενεργή και ηχηρή παρουσία σας, μας γεμίζει όλους με ανυποχώρητη δύναμη. Να συνεχίσουμε όσα ξεκινήσαμε. Όλα εκείνα για τα οποία πριν από τέσσερα χρόνια σας δεσμευτήκαμε. Όλα εκείνα στα οποία πετύχαμε αποτελέσματα.
Όλα εκείνα που έχουμε σχεδιάσει για το κοινό μας μέλλον. Το μέλλον όλων των Πελοποννησίων. Το μέλλον των νέων μας. Το μέλλον του αγαπημένου μας τόπου.

Φίλες και Φίλοι μου,
Η εποχή των συνθημάτων και των κενών βερμπαλισμών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

.Παραιτήθηκε από τον ΣΚΑΪ η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Katerina-Akrivopoulou
Ακόμη μια σημαντική απώλεια μετράει ο Όμιλος Αλαφούζου, καθώς η Κατερίνα Ακριβοπούλου, με μεστό και αιχμηρό λόγο, που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να σηκώσει πάνω της ένα μεγάλο βάρος από την άνοδο του ραδιοφωνικού skai, υπέβαλε την παραίτησή της, με επιστολή την οποία έστειλε στον Γιάννη Αλαφούζο.
Στην επιστολή της, η Κατερίνα Ακριβοπούλου ομιλεί περί λόγων “αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού”.
Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Ακριβοπούλου στον ιδιοκτήτη του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο:
“Αγαπητέ Γιάννη
Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε, τον περασμένο Αύγουστο, να μου αφαιρέσει το κεντρικό μαγκαζίνο, το οποίο υπηρέτησα επί 13 χρόνια, και να με μεταθέσει στη 1 το μεσημέρι, επέλεξα να παραμείνω στο Σκάι, σεβόμενη όχι μόνο τους κανόνες του επαγγελματισμού, αλλά κυρίως την επί 22 χρόνια θητεία μου στον όμιλο, που συνοδεύτηκε από άριστη μεταξύ μας σχέση.
Τη Μεγάλη Παρασκευή όμως, πληροφορήθηκα εξωδίκως και αναρμοδίως, ότι η εκπομπή μου μετατίθεται για τις 7 το απόγευμα. Λίγες ημέρες μετά, μου προτάθηκε, επίσης αναρμοδίως, να μετατεθώ για τις 8 το βράδυ στο ραδιόφωνο, προκειμένου να συμμετάσχω στην τηλεοπτική εκπομπή του Σπύρου Μάλλη.
Κατόπιν όλων αυτών, αποχωρώ από το Σκάι για λόγους αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού.
Ευχαριστώ για την πολύχρονη συνεργασία και εύχομαι ειλικρινά κάθε επιτυχία.
Αθήνα 2 /5/ 2014
Κατερίνα Ακριβοπούλου”.

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίας Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κας Ελένης Αλειφέρη

ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΙΣ 6.00 ΒΑΛΥΡΑ- ΑΝΔΡΟΥΣΑ- ΜΕΣΣΗΝΗ.

 ΤΕΤΑΡΤΗ 7/5 ΠΡΩΙ  ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΑΠΟΓΕΥΜΑ 6.30  ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ - ΣΤΟΥΠΑ

Πέτρος Τατούλης «Αγροτική οικονομία χωρίς υγιείς συνεταιρισμούς δεν νοείται»



Εμφάνιση 14132165173_aff664ef92_b.jpg 
Κρίσιμο παράγοντα ανάπτυξης της αγροτικής οικονομίας χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης τις αγροτικές συνεταιριστικές ενώσεις κατά την επίσκεψή του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας και τη ΣΥΚΙΚΗ, στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Ιωάννη Αργυράκη, τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Έργων και Ενημέρωσης και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλο κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους κ.κ. Ηλία Γεωργίκο, Άγγελο Χρονά, Σταύρο Ξηρόγιαννη, Αντωνία Μπούζα, Απόστολο Γκούνα και Θεοχάρη Ρέκκα.   

Πέτρος Τατούλης «Είμαστε έτοιμοι για τολμηρές ανθρωποκεντρικές πολιτικές αποφάσεις για την υγεία»



Εμφάνιση 14112088695_be05527b96_b.jpg
«Απαιτούνται τολμηρές αποφάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, στο επίκεντρο των οποίων θα πρέπει να τεθούν κυρίως οι αδύναμοι συμπολίτες μας που πλήττονται περισσότερο από ποτέ» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη βιοκλιματική αναβάθμιση του Νοσοκομείου Καλαμάτας με το Διοικητή κ. Γιώργο Μπέζο, τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2014.

Συναντήσεις Μαριλένας Σούκουλη με πολίτες και φορείς




Η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας του συνδυασμού "Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία - Πράξη Ανάπτυξης", Μαριλένα Σούκουλη θα βρίσκεται την Τρίτη 6 Μαΐου, από τις 9.30 το πρωί μέχρι τις 2.00 το μεσημέρι στα γραφεία του συνδυασμού (Εθνικής Αντίστασης 13, πρώτος όροφος), προκειμένου να συνομιλήσει με πολίτες και φορείς για ζητήματα που τους απασχολούν.

Γραφείο Τύπου
Υποψήφιας Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας 
Μαριλένας Σούκουλη