Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

TΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1. O ΠΑΟ 65-59 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

paotsska1
Ο Παναθηναϊκός έτρωγε σίδερα στο ΟΑΚΑ και μείωσε σε 2-1 (65-59 επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας) την προημιτελική σειρά της Ευρωλίγκας. Στις 23/4 (19:30/ΔΤ) το Game 4 σε κατάμεστο κλειστό.
Το 2-0 στο Universal Sports Hall δυσκόλεψε στο μέγιστο βαθμό την αποστολή του Παναθηναϊκού στην προημιτελική φάση της Ευρωλίγκας, αναγκάζοντάς τον να υποθεχθεί την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ με κάθε αναμέτρηση να έχει do or die χαρακτήρα.
Το περιφερειακό σουτ του δεν του επέτρεψε να μην έχει άγχος στις κρίσιμες στιγμές, αλλά η παθιασμένη σήμα κατεθενέν άμυνά του είχε τη λύση.
Το 65-59 για το 2-1 ανανέωσε το ραντεβού των δύο ομάδων για το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων κι απομένει το... repeat, ώστε η ολική επαναφορά να 'ρθει ακόμη πιο κοντά.
Τα δεκάλεπτα: 20-11, 41-35, 51-47, 65-59
ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ 2013-14
PLAYOFFS
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-74 παρ.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός 77-51
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 65-59
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 23/4 19:30
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός* 25/4 19:00
* Αν χρειαστεί
gazzetta.gr

Παραμένει ζωντανός Ολυμπιακός - Ρεάλ Μαδρίτης 78-76

olyreal2
Πολύ σκληρός για να… πεθάνει ο Ολυμπιακός! Με εμφάνιση αντάξια πρωταθλητή Ευρώπης κέρδισε 78-76 την Ρεάλ, μείωσε σε 2-1 και θέλει 1 ακόμη νίκη για… να πάει Μαδρίτη
Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 τη σειρά με την Ρεάλ αφού επικράτησε των Μαδριλένων με 78-76. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με βασικά όπλα τους, την «επιθετική» άμυνα με αλλαγές σε όλα τα μαρκαρίσματα και φυσικά την προσωπικότητα την οποία διαθέτουν πήραν τη νίκη και ετοιμάζονται για το τέταρτο παιχνίδι τη σειράς (23/4, 21:45).
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε όπως επιθυμούσε κάθε μέλος της ομάδας και ύστερα από ένα πεντάλεπτο ισορροπίας στο σκορ (11-10), ξέφυγε χάρη με 23-15 στο τέλος του δεκαλέπτου. Ο Μπράιαν Ντάνστον έκανε ό,τι ήθελε τον Γιάννη Μπουρούση και οι 11 δικοί του πόντοι μαζί με τους 6 του Βασίλη Σπανούλη έπαιξαν σημαντικό ρόλο.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο το επίπεδο της αμυντικής πίεσης χάρη στις αλλαγές σε όλα τα σκιρν στη μπάλα, παρέμεινε το ίδιο. Ο Ματ Λοτζέσκι βρήκε την χαμένη του αυτοπεποίθηση με ένα εύστοχο τρίποντο κι ένα εντυπωσιακό κάρφωμα και κάπως έτσι οι Πρωταθλητές Ευρώπης διατήρησαν τη διαφορά σε διψήφιο επίπεδο (34-22, 15’). Μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα. Ο Φελίπε Ρέγες «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό με τα επιθετικά του ριμπάουντ, αλλά και πάλι βρήκαν λύσεις οι «ερυθρόλευκοι».
Στο δεύτερο ημίχρονο οι Μαδριλένοι ξεκίνησαν έχοντας άριστα ποσοστά ευστοχίας τα οποία εκμεταλλεύτηκαν και μείωσαν σε 49-47. Σε εκείνο το σημείο το χειροκρότημα του κόσμου έδωσε εκ νέου φτερά στους παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα και τρέχοντας επιμέρους σκορ 10-4 ανάσαναν καλύτερα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αποφασισμένοι να μην παραδοθούν εύκολα και με προσωπικά καλάθια των Σέρχιο Γιουλ και Σέρχι Ροντρίγκεζ μείωσαν στο 36’ σε 68-67. Οι μαδριλένοι δεν έμειναν εκεί, αλλά προσπέρασαν μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό με 73-74. Ο «Πριντ» ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων για να ακολουθήσει μπαράζ χαμένων βολών. Ο Ροντρίγκεζ ισοφάρισε σε 76-76, αλλά ο Πάμπλο Λάσο έστειλε τον Κώστα Σλούκα στις βολές ο οποίος έμεινε ψύχραιμος και έκανε το 78-76. Στα 7,4 δευτερόλεπτα που απέμεναν ο Γιουλ κέρδισε φάουλ, αλλά έκανε 0/2 (η δεύτερη επίτηδες χαμένη) και ο Ολυμπιακός έφτασε στο 2-1.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε «επιθετική» άμυνα, δυσκόλεψε μετά την αλλαγή στα μαρκαρίσματα την πάσα στον ψηλό (ο οποίος είχε miss match) και έβαλε τις βολές. Χάρη στις δύο αυτές σημαντικές λεπτομέρειες έκανε το 2-1 ο Ολυμπιακός.
MVP: Ο Μπράιαν Ντάνστον έκανε πάρτι με αντίπαλο τον Γιάννη Μπουρούση και τον Μάρκους Σλότερ. Ο Αμερικανός είχε σε 31 λεπτά, 21 πόντους με 3/4 βολές, 9/10 δίποντα και μάζεψε 9 ριμπάουντ. Στην άμυνα επίσης ήταν καταπληκτικός.
ΑΦΑΝΤΟΣ: Ο Γιάννης Μπουρούσης δε βοήθησε καθόλου την ομάδα του. Ο Ελληνας σέντερ της Ρεάλ έμεινε άποντος σε  17 λεπτά, έχοντας 0/2 σουτ τρίποντα. Στα θετικά του τα 5 ριμπάουντ που μάζεψε.
KEY POINT: Φυσικά η ψυχραιμία του Κώστα Σλούκα από τη γραμμή των βολών όπου με 2/2 διαμόρφωσε το τελικό 78-76.
ΑΞΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: Οι οπαδοί του Ολυμπιακού δεν καταλαβαίνουν από Πάσχα και αργίες. Γέμισαν το ΣΕΦ δημιουργώντας μία εκπληκτική ατμόσφαιρα και στάθηκαν για μία ακόμη φορά στο πλευρό των Πρωταθλητών Ευρώπης.
Τα δεκάλεπτα: 23-15, 45-38, 65-58, 78-76
Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 11 (3/5βολ., 1/1διπ., 2/4τριπ.), Σερμαντίνι, Ντάνστον 21 (3/4βολ. 9/10διπ., 9ριμπ.), Σπανούλης 17 (2/2βολ., 6/10διπ., 1/5τριπ.., 4ασίστ), Παπαπέτρου 2, Σλούκας 5, Κόλινς 2, Σίμονς 4, Πρίντεζης 5 (1/3διπ., 1/1τριπ.), Μάντζαρης (5ριμπ., 4ασίστ), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 11 (4/5βολ., 2/4διπ., 1/3τριπ.).
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): Φερνάντεζ 18 (3/4βολ., 3/8διπ., 3/5τριπ., 4 ριμπ., 3 ασίστ), Μαρτίν, Ρέγες 13 (7/9βολ., 3/5διπ., 0/1τριπ., 3 ριμπ.), Ντίεζ, Μίροτιτς 5 (1/2διπ., 1/3τριπ.), Ροντρίγκεζ 19 (2/4βολ., 7/12διπ., 1/4τριπ., 4ασίστ), Κάρολ, Ντάρντεν 5 (1), Γιουλ 16 (1/3βολ., 3/6διπ., 3/7τριπ.), Μπουρούσης, Σλότερ, Μεϊρί.
Τα συνολικά στατιστικά
Ολυμπιακός: 21/26βολ., 21/34διπ., 5/18τριπ., 24-10ριμπ., 19ασίστ, 12λ., 6κλ., 3κοψ.
Ρεάλ Μαδρίτης: 13/20βολ., 18/38διπ., 9/24τριπ., 19-11ριμπ., 12ασίστ, 8λ., 6κλ., 1κοψ.
gazzetta.gr

Σκληρή απάντηση Ολυμπιακού σε ΠΑΟΚ «Αυτοί είναι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί»

simaies_600_338
Ανακοίνωση που ξεκαθαρίζει πως δεν θα μπει σε δημόσιο διάλογο με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ στα πρόσωπα των οποίων αναγνωρίζει ως ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς για τα όσα έγιναν στην Τούμπα, εξέδωσε η ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Όπως τονίζουν οι «ερυθρόλευκοι», οι απαντήσεις στους «ασπρόμαυρους» θα έρθουν από την ελληνική Δικαιοσύνη, ενώ καλούν τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Ζήση Βρύζα, αλλά και τους Τσιστιακόφ, Γκαγκάτση και Γεωργιάδη να σταματήσουν να ρίχνουν… λάδι στην φωτιά που οι ίδιοι φρόντισαν να ανάψει.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:
«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός προφανώς δεν πρόκειται να μπει σε δημόσιο διάλογο με αυτούς που ακόμα και σήμερα δεν έχουν ζητήσει συγγνώμη για τα αίσχη της Τούμπας και τη χυδαία αρένα που έστησαν το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης.
Και δεν θα το κάνει γιατί στα πρόσωπά τους αναγνωρίζει τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των όσων συνέβησαν.
Για μια τελευταία φορά, καλούμε τους κυρίους Σαββίδη, Τσιστιακόφ, Βρύζα, Γκαγκάτση, Γεωργιάδη, να σταματήσουν να ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά που οι ίδιοι φρόντισαν να ανάψει, με ασυνάρτητες ανακοινώσεις και δηλώσεις.
Για τα υπόλοιπα θα λάβουν απαντήσεις από την Ελληνική Δικαιοσύνη».

«Ο Βενιζέλος προσπαθεί να κρύψει το ΠΑΣΟΚ πίσω από την Ελιά»

eliabeni
Η αυστριακή εφημερίδα DiePresseμε άρθρο της που έχει τον τίτλο «Τελευταία ευκαιρία για τους Έλληνες Σοσιαλιστές» αναλύει την κατάσταση που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευροεκλογών.
                                              
Στο άρθρο τονίζεται μεταξύ άλλων  ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος  προσπαθεί να κρύψει το ΠΑΣΟΚ πίσω από την Ελιά, ενώ υπογραμμίζεται ότι το αν θα καταφέρει να σώσει το κόμμα θα εξαρτηθεί  από τις ευρωεκλογές.
Παράλληλα, στο άρθρο γίνεται μια ανάλυση του ΠΑΣΟΚ από το 2009 που κέρδισε τις εκλογές και μετά, επισημαίνεται πόσο έχουν πληγεί τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ κατά τη διάρκεια της κρίσης και τονίζεται ότι αρκετοί ψηφοφόροι του  έχουν μεταπηδήσει στον ΣΥΡΙΖΑ.
Στο δημοσίευμα υπογραμμίζεται ο ρόλος του ΠΑΣΟΚ στη στήριξη της κυβέρνησης, γίνεται λόγος για τον Γιώργο Παπανδρέου, που χαρακτηρίζεται ως εσωκομματικός αντίπαλος του Βενιζέλου, ενώ τονίζεται ότι το «Ποτάμι» προέρχεται από το περιβάλλον του ΠΑΣΟΚ.

ysterografa.gr

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή των εκδρομέων

Αυξημένη κίνηση στις εθνικές οδούς κατά την επιστροφή των εκδρομέων 
Αθήνα
Αυξημένη η κίνηση των οχημάτων τόσο στην εθνική οδό Πατρών-Αθηνών, όσο και στην εθνική Λαμίας-Αθηνών, κατά την επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα.

Στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση.

Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται αυτή την ώρα στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών και τα προβλήματα αρχίζουν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.
Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.
Βασική αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.
Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγο παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών.
Έτσι εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.
Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες, για αυτό και η Τροχαία έχει θέσει σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, η Τροχαία ανακοίνωσε απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

Για το ρεύμα εισόδου στα Αστικά Κέντρα και από ώρα 15:00 έως 22:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

  • Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.
  • Στη ΝΕΟ Θεσσαλονίκης-Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας μέχρι τη Λάρισα, από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ.Στεφάνου (Κρυονέρι).
  • Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών-Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.
  • Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας-Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας μέχρι τη διασταύρωσή της με τη ΝΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης.
Την Τρίτη για το ρεύμα εισόδου και από ώρα 11:00 έως 21:00, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις: Στη νέα Εθνική Οδό και στην παλαιά Εθνική Οδό Πατρών-Κορίνθου-Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πρόταση "βόμβα" από Γερμανό Επίτροπο: Σύνταξη στα 70 για να μην στείλουμε λάθος μήνυμα στους Έλληνες

Πρόταση `βόμβα` από Γερμανό Επίτροπο: Σύνταξη στα 70 για να μην στείλουμε λάθος μήνυμα στους Έλληνες
 Σύνταξη ΜΟΛΙΣ στα 63; Είναι πολύ νωρίς, σύμφωνα με τον Επίτροπο Γκύντερ Έτινγκερ, ο οποίος επικρίνει αυτή τη θεσμοθέτηση στη Γερμανία και αντιπροτείνει την άνοδο των ορίων ηλικίας.

Σε συνέντευξή του, που θα δημοσιευθεί την Τρίτη στην εφημερίδα "Die Welt" του Βερολίνου και μεταδίδει η Deutsche Welle, ο Γερμανός Επίτροπος επικαλείται τις δημογραφικές εξελίξεις, αλλά και τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας.

Βόμβα από την Σπυράκη που τινάζει πολλά στον αέρα.

Σπυράκη
 Λέει ότι …ανάμεσα στις εκλογές του Μαΐου και Ιουνίου του 2012 έγινε bank-run στην Ελλάδα μας λέει η κ. Σπυράκη, με αποτέλεσμα να φεύγει αεροπλάνο μυστικά από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας ,να πηγαίνει στην Ιταλία και να επιστρέφει γεμάτο λεφτά που πήγαιναν στην τράπεζα της Ελλάδος για να τροφοδοτηθούν οι στεγνές τράπεζες με μετρητά .
Αυτή το γνώριζε αλλά το αποσιώπησε, λόγω του ότι μπορούσε να δημιουργηθεί μεγάλος πανικός. Αυτό όμως από μόνο του θα έπρεπε να ρίξει την κυβέρνηση και να ΔΙΑΛΥΣΕΙ την όποια αξιοπιστία της απόμεινε.Σπυράκη

Από πού προέρχονταν τα λεφτά και πόσο τα…. πληρώνουμε;

astronafpaktos-news.blogspot.gr

Συλλυπητήρια ΔΗΜΑΡ για τον Χρήστο Ρεκλείτη

rekliths.limghandler
Την τελευταία του πνοή άφησε ο αγωνιστής της Αριστέρας, Χρήστος Ρεκλείτης, ύστερα από μάχη με την επάρατο νόσο.
Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΔΗΜΑΡ:
«Ο Χρήστος Ρεκλείτης, μια από τις πιο ηρωικές και εμβληματικές μορφές του αντιστασιακού αγώνα κατά της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967 έφυγε απο κοντά μας το Μεγάλο Σάββατο.
Ο Χρήστος Ρεκλείτης γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας το 1937. Υπήρξε γόνος μιας οικογένειας που διακρίθηκε για τους αγώνες και τις θυσίες της στην Αντίσταση, τον Εμφύλιο και τη μετεμφυλιοπολεμική περίοδο.

Ο Μπάιντεν φέρνει… δώρα στο Κίεβο

baiden
 Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Κίεβο αναμένεται να ανακοινώσει ένα πακέτο τεχνικής βοήθειας σε ενεργειακά ζητήματα, καθώς οικονομική βοήθεια.
Συγκεκριμένα η βοήθεια σε θέματα ενέργειας θα συνίσταται στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, ενώ όσον αφορά το οικονομικό πακέτο θα περιλαμβάνει ότι η διεθνής βοήθεια κατανέμεται αποτελεσματικά σε όλη τη χώρα.
Το ταξίδι του Μπάιντεν στο Κίεβο, προέκυψε έπειτα από συζητήσεις με τον Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.
“Ο Μπάιντεν ήθελε να έρθει στο Κίεβο για να στείλει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη δημοκρατία, την ενότητα, την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας”, ανέφερε ο αξιωματούχος.

ysterografa.gr

Η Δημοκρατία δεν είναι ρουτίνα. Ούτε... παιδική χαρά

Raphael_School_of_Athens
Twitter@EmOikonomidis
Η ιστορική μνήμη δεν πρέπει να αποτελεί μακρινή ανάμνηση, η οποία επανέρχεται στο βιωματικό παρόν μονάχα στις επετείους. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση καταντάει απονευρωμένη, φθίνει, και ουσιαστικά χάνει το βαθύτερο και ανθεκτικό στη διαδρομή του χρόνου περιεχόμενό της.
Με αφορμή τη σημερινή “μαύρη” επέτειο της 21ης Απριλίου του 1967, και του στρατιωτικού πραξικοπήματος που έβαλε την Ελλάδα στον γύψο για επτά ολόκληρα χρόνια, θα ήταν φρόνιμο να αναλογιστούμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη, δεν είναι ρουτίνα. Αλλά και την ίδια στιγμή, δεν είναι η παιδική χαρά στην οποία έχει ξεπέσει σήμερα, σε μια Ελλάδα βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, πρωτίστως θεσμών, αξιών και εθνικών προτεραιοτήτων, και δευτερευόντως κρίση οικονομικής αυτονομίας, αυτοτέλειας και αυτάρκειας.
Η Δημοκρατία παραμένει συναρπαστική στις ατέλειές της. Όσο σκανδαλιστική κι αν είναι η υποτίμησή της από τη χαμηλή ποιότητα και την ξεπερασμένη αισθητική της συντριπτικής πλειοψηφίας του πολιτικού δυναμικού που σεργιανίζει σήμερα ανέμελο στα χώματα που κάποτε ο Περικλής εμπνεύστηκε το αρτιότερο πολίτευμα στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους.
Αυτή ακριβώς είναι και η τρέχουσα, διαρκής και αυξανόμενη απειλή για τη Δημοκρατία μας: Το χαμηλό επίπεδο της αντιπροσωπευτικής εκπροσώπησης μιας κοινωνίας που αγωνιά για το μέλλον της. Ένα χαμηλό επίπεδο, εξαιτίας του οποίου η κοινωνία στρέφει την πλάτη της στον δημόσιο βίο, και από τις εκλογές του 2009 και μετά απέχει εξοργιστικά από τα κοινά.
Η “σιωπηλή πλειοψηφία”, για την οποία είχε μιλήσει ο Ρίτσαρντ Νίξον, είναι σπίτι της. Και η απουσία της αυτή αφήνει χώρο και περιθώρια, στα άκρα, τις ακρότητες και τους ολίγιστους. Όσους βρήκαν στην πολιτική το φυσικό καταφύγιο του… επαγγελματικού προσανατολισμού τους, στερούμενοι προσόντων, ενσήμων και κυρίως οράματος για το μέλλον.
Φυσικά, ο Παύλος Μπακογιάννης είχε δίκιο όταν υποστήριζε ότι στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η επικαιροποίηση της ιστορικής ρήσης του θα σεργιάνιζε στην αναζήτηση των εξαιρέσεων εκείνων πάνω στις οποίες θα μπορεί να χτιστεί η επόμενη Ελλάδα.
Όχι με υλικά του παρελθόντος. Πολύ περισσότερο όχι με ό, τι… ξέμεινε από το χθες.

ysterografa.gr

Σοκ! Ποδοσφαιριστής στην Κρήτη σκοτώθηκε από μπαλωθιά

balothia
Συγκλονισμένη είναι όλοι στην Ασή Γωνιά αλλά και στο κρητικό ποδόσφαιρο για τον αναπάντεχο χαμό του Γιώργου Γυπαράκη…

Ο νεαρός παίκτης έπεσε νεκρός την Κυριακή του Πάσχα από μπαλωθιές σε πασχαλινό τραπέζι.
Στην σελίδα του Α.Ο. Ασή Γωνιάς στο facebook αναφέρονται τα εξής: «Η Ασή Γωνιά έχασε τον «τούμπα» της. Ένα παιδί στολίδι μέσα και έξω από τα γήπεδα. Ο χαμός του έχει συγκλονίσει όλο το ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο και όχι μόνο, γιατί ήταν αγαπητός σε όλους. Συμπαραστάτης στην οικογένειά του, πατέρας και αδερφός. Πρώτος στις κοινωνικές του υποχρεώσεις, στον χορό, στο τραγούδι, στο ποδόσφαιρο. Θα μας λείψεις πολύ Γιωργιό μας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει».

Παπαμιμίκος: Να απομονώσουμε τους νοσταλγούς του φασισμού

papamimik2
Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, για τη θλιβερή επέτειο της 21ης Απριλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η 21η Απριλίου φέρνει ξανά στη μνήμη των Ελλήνων το βαρύ κοινωνικό και εθνικό κόστος απολυταρχικών καθεστώτων.
Υποδεικνύει το χρέος όλων να υπηρετούμε τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και τη σταθερότητα. Χρέος που γίνεται ακόμα πιο βαρύ την ώρα αυτή, που η πατρίδα μας αρχίζει να στέκεται στα πόδια της και να βγαίνει από την κρίση.
Είναι κοινή υποχρέωση να απομονώνουμε τους, έστω και ελάχιστους, νοσταλγούς του φασισμού και του ναζισμού. Αλλά και να τιμούμε τους αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης».

Ο Παπαδήμος επιστρέφει στο προσκήνιο

Lucas-Papademos
Η διαδρομή του στον δημόσιο βίο του τόπου έχει συνδεθεί με μάλλον… περίεργες στιγμές, παρά τη γενική αποδοχή που απολαμβάνει σε διεθνές επίπεδο.
Από την εποχή που τον επέλεξε ο Γιάννος Παπαντωνίου για τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, μέχρι την εμπλοκή του στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ με στοιχεία τα οποία εκ των υστέρων “δαιμονοποιήθηκαν” ως πειραγμένα, αν όχι πλαστά, και από εκεί στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και στη συνέχεια στην πρωθυπουργία του 2ου Μνημονίου, του “κουρέματος” των αποθεματικών των Ταμείων, που μέχρι και σήμερα “σκανδαλίζει” για το παρασκήνιο που προηγήθηκε.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τις οποίες μεταξύ άλλων επικαλείται και το “Βήμα της Κυριακής”, ο Λουκάς Παπαδήμος σχεδιάζει να δραστηριοποιηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, με δημόσιες παρεμβάσεις του για τις εξελίξεις γύρω από την οικονομία.
Το timing ωστόσο είναι τουλάχιστον… περίεργο. Έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε διαδικασία πολλαπλών ζυμώσεων, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ραγδαίων εξελίξεων μετά τις διπλές εκλογές του Μαϊου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Και φυσικά, κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Λουκάς Παπαδήμος θα περιοριστεί σε παρεμβάσεις για την οικονομία…

ysterografa.gr

Πασχαλιάτικη τραγωδία στο Λουτράκι. Μαχαίρωσε τον συγκάτοικό του στο πόδι που πέθανε από ακατάσχετη αιμορραγία!

Κορινθία: Σκότωσε τον συγκάτοικό του με μαχαίρι - Το μοιραίο χτύπημα στο πόδι και ο θάνατος από ακατάσχετη αιμορραγία! 

Συγκλονίζει το Λουτράκι η δολοφονία του άτυχου άντρα λίγη ώρα μετά το Πασχαλινό γλέντι στο σπίτι...

Όλα έγιναν το απόγευμα του Πάσχα στο Λουτράκι, στο διαμέρισμα που έμεναν ένας 33χρονος Αλβανός και ένας 54χρονος Ρουμάνος. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν αποσαφηνιστεί, πιθανότατα λόγω προσωπικών διαφορών, ο 33χρονος δράστης άρχισε να τσακώνεται με τον συγκάτοικό του και κάποια στιγμή τα πράγματα ξέφυγαν για τα καλά...

Ο δράστης βούτηξε ένα μαχαίρι και τραυμάτισε τον 54χρονο στα πόδια. Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λουτρακίου, συνέλαβαν τον 33χρονο, ενώ βρήκαν και κατάσχεσαν το μαχαίρι που χρησιμοποίησε.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος του από ακατάσχετη αιμορραγία.  Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη για να διαπιστωθούν τα αίτια της τραγωδίας, αλλά και αν ο δράστης εμπλέκεται σε άλλες αξιόποινες πράξεις...

Ο Μεσογαίας Νικόλαος στον Εσπερινό της Αγάπης (photos)

Mesogaias-Nikolaos
Πηγή: www.romfea.gr
Στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάτων, τελέστηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο Εσπερινός της Αγάπης χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσογαίας – Λαυρεωτικής κ. Νικολάου.
Στον Εσπερινό Ανεγνώσθη το Ευαγγέλιο σε 6 γλώσσες εκ των οποίον Αραβικά, Λουγκάντα, Ρουμανικά, Γαλλικά, Σερβικά, Αγγλικά.
Στο τέλος του Εσπερινού στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε την έννοια της Συγχωρετικότητας.

Τελευταία προθεσμία για την ενδοδημοτική κινητικότητα (οδηγίες)

 
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ενδοδημοτικη κινητικότητα, καθώς απομένουν δύο μόνο εβδομάδες για τους ενδιαφερόμενους μέχρι τη λήξη του προγράμματος. Η καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής είναι στις 2 Μαΐου, οπότε και θα πρέπει οι υπάλληλοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να υποβάλουν αίτηση μετάταξης και να χρησιμοποιήσουν τις διατάξεις του προγράμματος εθελοντικής κινητικότητας, προκειμένου να μεταταγούν στον φορέα προτίμησής τους.
Αυτά προβλέπει επισήμως η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, αναφορικά με το πρόγραμμα της «Εθελοντικής Ενδοαυτοδιοικητικής Κινητικότητας», οι συμμετέχοντες στο οποίο θα τεθούν για ένα μήνα σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Το ιστορικό της ενδοδημοτικης κινητικότητας