Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Mπλόκα στην Πελοπόννησο για τους ληστές της τράπεζας στο Κοπανάκι

http://goodras.tripod.com/sitebuildercontent/sitebuilderpictures/.pond/plateia.jpg.w560h420.jpg
Μπλόκα έχουν στηθεί στην Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου αλλά και στην Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111) προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της ένοπλης ληστείας που σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο Κοπανάκι Μεσσηνίας. Σύμφωνα με το PatrasTimes, τρία άτομα με την απειλή όπλων λήστεψαν το υποκατάστημα τράπεζας ενώ κατά τη διαφυγή τους κράτησαν ως όμηρο μία από τις υπαλλήλους μέχρι και να φθάσουν στην πόρτα, όπου την εγκατέλειψαν, επιβιβάστηκαν σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο και διέφυγαν.
Τόσο στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας όσο και στην αντίστοιχη της Ηλείας έχει σημάνει συναγερμός προκειμένου να εντοπίσουν τα άτομα που φέρονται πως έκαναν την ληστεία. Ήδη έχει δοθεί σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για τα δύο οχήματα που θεωρούνται ύποπτα και αναζητούνται και συγκεκριμένα ένα μπλε και ένα λευκό.

Βαριές ποινές για την απαγωγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου - Η μάνα ζητούσε επίμονα να μάθει που είναι το παιδί της!

Βαριές ποινές για την απαγωγή και εξαφάνιση του Μάριου Παπαγεωργίου - Η μάνα ζητούσε επίμονα να μάθει που είναι το παιδί της!
Μέσα σε κλίμα πόνου, συγκίνησης και με την τραγική φιγούρα της μητέρας του Μάριου Παπαγεωργίου να ραγίζει καρδιές, ανακοινώθηκαν σήμερα οι ποινές στην δίκη για την εξαφάνιση του 26χρονου στις 9 Αυγούστου 2012.
 Η μητέρα του Μάριου, κατέρρευσε 4 φορές και φώναζε συνεχώς: "Θέλω να μάθω που είναι το παιδί μου". Την ώρα που ανακοινώνονταν οι ποινές είπε μάλιστα "Το παιδι μου μπορούν να το φέρουν πίσω;" Φίλοι και συγγενείς του Μάριου Παπαγεωργίου έδειχναν με όποιον τρόπο μπορούσαν, ακόμα και με μαντινάδες τον πόνο και την οργή τους για το γεγονός ότι ακόμα δεν ξέρουν τι απέγινε το παιδί τους.

Μάχη για τον τίτλου ΑΟ Λουτρακίου - Πανεμεατικός στο ντέρμπυ της χρονιάς

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPtgXj5cpLPlpL9LCRirAfNHA-i93D32ptB8fR5sqUwkIR76-mU2zw14vSyNnQCPHwXeO7CTXVj3p5MHAr6cufPgujxQjUNM934fnNl13E9-VTCpTErsher_zNFHis7rqB7sGo8L1y8Gw/s400/2c3718b544-735484.jpg
Το μεγάλο ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον ΑΟ Λουτράκι και τον Παννεμεατικό κλέβει την παράσταση στο πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής της Α1 κατηγορίας Κορινθίας. 
Ο ΑΟΛ έχει προβάδισμα 4 βαθμών έναντι του Παννεμεατικού και με τη νίκη αγκαλιάζει ουσιαστικά τον τίτλο, ενώ βολεύεται και με την ισοπαλία. Από την άλλη, τα "λιοντάρια" θέλουν μόνο το τρίποντο, προκειμένου να πλησιάσουν στον πόντο, τέσσερις αγωνιστικές πριν πέσει η αυλαία. 
 Στο Δερβένι κοντράρονται ο Αστέρας με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο Ξυλόκαστρο, ο Ηρακλής μάχεται με τον Κύψελο Κορίνθου. Στο Κιάτο διεξάγεται το τοπικό ντέρμπι της Αναγέννησης με τον Πέλοπα, ενώ στο Βέλο, η Ελλάς υποδέχεται το Σπαθοβούνι.
Στο Πετρί, η Θύελλα αντιμετωπίζει τους Αγίους Θεοδώρους και τέλος, στο Σοφικό, ο Πανσολυγειακός θα υποδεχθεί τον Πανκαμαριακό. Τέλος τρίποντο στα "χαρτιά"  κερδίζει ο Ατρομητός Χιλιομοδίου επι της ομάδας του Σαρωνικού Γαλατακίου, η οποία έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Η 26η αγωνιστική
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛOKΑΣΤΡΟΥ - ΚΥΨΕΛΟΣ
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -  ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Κ. - ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ. - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡ.
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΑΟ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛ. - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤ.       3 - 0  α.α.

Ο οπλαρχηγός της Ζάχολης Παναγιωτάκης Γεραρής

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivucOD8CM_0_fBb_t9zNZOBg4AMaXkSF7IM0ixMIVvYRZ4XBNh0wJRW3Fk1O_2PiQ5ie6JZTwzKV8Nxv_1rFjSe-7UZkwgnmjCbNZN756twfsLlaZ74hVTSQQHyqokLHN7_hnGMWN_bHgd/s1600/geraris.jpg
Ο Παναγιωτάκης Γεραρής ήταν οπλαρχηγός από τη Ζάχολη (Ευρωστίνη) της Κορινθίας, από τους πρωτεργάτες της Επανάστασης του 1821. Στις 14 Μαρτίου 1821 μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής Προφήτου Ηλία Ζάχολης Γερμανό, κήρυξαν την επανάσταση στην τότε κωμόπολη της Ζάχολης το  κεφαλοχώρι που αποτελούσε την καρδιά της επανάστασης στην Κορινθία και εκδίωξαν τις τούρκικες οικογένειες.
Έλαβε μέρος σε πολλές μάχες (πολιορκία Κορίνθου και Ακροκορίνθου, Τρικόρφα, Δερβενάκια, μάχη Μαύρων Λιθαρίων, όπου εξολοθρεύτηκαν τα υπολείμματα της στρατιάς του Μαχμούτ πασά Δράμαλη). Το 1823 ονομάστηκε εκατόνταρχος. Ο Γεραρής θεωρείται από τους πρώτους οικιστές του Δερβενίου.
Στο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Ο Παπαφλέσσας με την ακολουθία του είχε ήδη βρει καταφύγιο στη Μονή και στο Μοναστήρι της Παναγιάς του βράχου και έκανε συναντήσεις και συσκέψεις στην Μονή παρουσία του ηγούμενου της Μονής, του οπλαρχηγού Παναγιωτάκη Γεραρή και των κλεφτοκαπεταναίων της περιοχής προετοιμάζοντας την επανάσταση. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη , από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ο ηγούμενος Γερμανός, όπου μετά από πανηγηρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλiκής Εταιρείας και μαζί με τους Ζαχολίτες οπλαρχηγούς Παναγιωτάκη Γεραρή και Χρήστο Ζίνη ή Ζαχολίτη εκδιώκουν από την Ζάχολη τις τούρκικες οικογένειες.
Στό Φενεό ο Αναγνώστης Κορδής και ο Χρήστος Ζαχολίτης, μετά από συμπλοκή σκότωσαν τούρκους γυφτοχαράτζηδες και ύστερα με ένοπλους Ζαχολίτες ενίσχησαν τη μικρή δύναμη του Φιλικού Νικόλα Σολιώτη που μαζί με τους Ζαχολίτες επιτέθηκε σε Οθωμανούς φοροεισπράκτορες (χαρατζήδες) στο χωριό Πόρτα των Καλαβρύτων.
Παράλληλα ο Παναγιωτάκης Γεραρής με 60 Ζαχολίτες ξεκίνησε γιά να λάβει μέρος στην πολιορκία της Ακροκορίνθου που άρχισε στις 24 Μαρτίου. Την 14η Ιανουαρίου 1822 υψώνεται τελικά η Γαλανόλευκη στον Ακροκόρινθο από τον Αρχιστράτηγο της Επανάστασης Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Με την λύση της πολιορκίας ο Παναγιωτάκης Γεραρής δραστηριοποιείται έντονα μαζί με τον Χρήστο Ζίνη στην περιοχή της Ευρωστίνης, των Κλαβρύτων και του Φενεού.
Παράλληλα, ψηφίζεται το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου και στις 26/1/1822 ορίζεται η Κόρινθος πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους μέχρι και την κατάληψη της από την στρατιά του Δράμαλη.
Στις 26-28/7/1822 καταστρέφεται στα Δερβενάκια ή στρατιά του Δράμαλη και ο Παναγιωτάκης Γεραρής που συμμετείχε στη μάχη αυτή παίρνει εντολή από τον πρωτομάστορα της νίκης, Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, να επιστρέψει στη Ζάχολη για να πιάσει τα στενά του Δερβενίου και των Μαύρων λιθαριών για να ανακόψουν την πορεία του Δράμαλη προς την Πάτρα.
Σε όλο το διάστημα του αγώνα η Μονή του Προφήτη Ηλία και ο Πύργος του Κορδή στον Πύργο καθώς και άλλοι ιστορικοί τόποι έγιναν ορμητήρια των αγωνιστών. Η σημαντικότερη ίσως μάχη στην οποία αρχήγευσε ο Καπετάν Παναγιωτάκης Γεραρής ήταν στις 5 Ιανουαρίου 1823 όταν μαζί με τους Νικολάκη Πετμεζά και Γεωργάκη Χελιώτη κατέβηκαν από τη Μονή του Προφήτη Ηλία Ζάχολης και έπιασαν τη φυσική οχυρή θέση στα Μαύρα Λιθάρια με σκοπό να χτυπήσουν τους Τούρκους.
Οι πρώτοι πυροβολισμοί της τελικής καταστροφής της στρατιάς του Δράμαλη έπεσαν στον Άγιο Σπυρίδωνα στη Λυγιά. Ακολούθησαν συμπλοκές κατά μήκος της παραλίας στη Ροδιά και στο Δερβένι. Στα Μαύρα λιθάρια ο Καπετάν Γεραρής είχε ταμπουρωθεί με οπλισμένους άνδρες και κατοίκους με τσεκούρια, μαχαίρια και ότι άλλο εύρισκαν και στη σκληρή μάχη που ακολούθησε νίκησε τους Τούρκους με αποτέλεσμα μόλις 800 Τούρκοι να γλιτώσουν κυνηγημένοι προς την Πάτρα.  Στη μαχη στα Μαυραλιθάρια αξιωματικοί του καπετάν Π. Γεραρή ήσαν ο Χρήστος Κορδούλης από τα Μαυριάνικα, Γεώργιος Κορδούλης ( τ0 1840 έγινε ιερεύς , έλαβε το οφφίκιον του οικονόμου και μεττονομάσθη Παπαοικονόμος - Οικονομόπουλος,, Κουτρόυλης εκ Πύργου, Γκολφίνος (διμοιρίτης), Παναγιώτης Δ. Χίνος (διμοιρίτης), Παναγιώτης Αναστασόπουλος (προπάππος της γιαγιά μου), Πανταζόπουλος όπου
διεκρίθηκαν οι Χρήστος Κορδούλης , Παναγιώτης Κουτρόυλης, Δημήτριος Μανωλόπουλος, Μήτρος Χίνος, ο υιός του Παναγιώτης, Α. Γεωργαλάς, Παναγιώτης Αναστασόπουλος , Αγγελής Παπαγγελόπουλος , Γιωργάκης Μανωλόπουλος, Μεταξάς, Βασίλης Κολοβός, Π. Λιλλής
 Στη μάχη τραυματίστηκαν 27 μεταξυ αυτών ο Σωτήρης Κατούφας και σοβαρά ο Παναγιωτάκης Γεραρής.
Κατά την Μάχη των Μαυρολιθαρίων έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι 9 Ζαχολίτες οι Γεώργιος Πασιόπουλος ή Γκέκος, Κ. Μαραγκός (Αναστασόπουλος), Βασίλης Πανταζόπουλος, Γιαννακος Ευσταθιάδης, Κων. Τσοκανάς, Αναγνώστης Βαλμάς και τρεις άλλοι που τα ονόματά τους δεν διεσώθηκαν.
Οι νεκροί της μάχης ετάφησαν στον Άγιο Γεώργιο της Ζάχολης και στους τάφους των ανωνύμων φυτεύτηκαν επτά κυπαρίσσια.
Ο οπλαρχηγός απεβίωσε τελικά το 1864 έχοντας λάβει το βαθμό του εκατόνταρχου

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κας ΑΝΝΑΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ



Η Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ιωαννίνων, κα Άννα Ασημακοπούλου, αναφερόμενη στις δηλώσεις του κορυφαίου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτή, Γ. Δραγασάκη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

«Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ακόμα ένα χρόνο για να μπορέσει να συζητήσει εάν έγινε ή όχι ενιαίο κόμμα.
Διαψεύδει τον αρχηγό του, ακυρώνει όσα λέει ο κ. Τσίπρας και δηλώνει ευθέως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ακόμα κόμμα με δημοκρατική λειτουργία και κατευθύνουσα θέληση. Τους αφήνουμε – είναι δικαίωμά τους -να το σκεφτούν.
Εκείνο που  δεν είναι δικαίωμα κανενός είναι το ενδεχόμενο ρήξης με την Ε.Ε. για σχέδιο Β και δημοψήφισμα που προβάλλει ο κ. Δραγασάκης στην περίπτωση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Τέτοια περίπτωση βεβαίως δεν υπάρχει.
Ισχυρισμοί, όμως, για ρήξη με την Ευρώπη, για σχέδιο Β και δημοψήφισμα υπονομεύουν την πορεία της χώρας.
Αποκαλύπτουν πόσο επικίνδυνος είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας για τα συμφέροντα της χώρας». 

Νέα συνιστώσα: ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Όρους!

BjL2Td5CcAE3DU7
Ακολουθούν μερικά σχόλια από το twitter
    BjLyhN8IQAAAR6g
  • Παρά τις περί του αντιθέτου φήμες, η Ιερά Μονή Εσφιγμένου δεν θα ενταχθεί ως συνιστώσα. Πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
  • H Ρενα Δούρου να ξεκαθαρίσει αν πιο χρήσιμος για την οικοδόμηση τ σοσιαλισμού είναι ο παπάς ή ο αστυνομικός
  • Όταν ξαναπέσει στο 4% το ΣΥΡΙΖΑ θα αρχίσει πάλι να διαχωριζεί εκκλησία-κράτος με το μαγικό μπαστούνι του Μωυσή η Δούρου.
  • Σε ποιό ναό θα ακούσει τους Χαιρετισμούς η Δούρου αύριο;
  • τελικά ο χριστιανισμός ήταν ο λόγος που η Κανέλλη έσπευσε να υπερασπιστεί την Δούρου μετά το μπουγέλο Κασιδιάρη
  • Διάβασα συνέντευξη Δούρου στο.. Αγιορείτικο Βήμα (!). Ένα έχω να πω. Πρόεδρα, Ραχήλ & λοιποί δεξιοί τρέμετε!
  • βλέπει η Δούρου τις "φιλανθρωπικές δράσεις" της Εκκλησίας κ ξεχνά ότι η Εκκλησ. περιουσία ΔΕΝ φορολογείται. Σαν τους εφοπλιστές ένα πράγμα
  • Με αφορμή τις δηλώσεις Δούρου.σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιές μεγάλες κοινωνικές και θεσμικές αλλαγές προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Τσουρέκια με τη Δούρου και μ' όλο το συντηρητικό καρακακιτσαριό τής καθ' ημάς λαϊκίστικης Αριστεράς και του χλιαρού ΕΛΑΣ Ελλήνων χριστιανών.
  • Η Δούρου άκουσε ότι πρέπει να έχει πολλούς σταυρούς στο ψηφοδέλτιο και είπε να ξεκινήσει από τις εκκλησίες
  • Όπως το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ θα μάς εξαγγείλει οτι θα επαναφέρει το θρήσκευμα στις ταυτότητες
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ έταξε στην εκκλησία της Ελλάδος ενιαία τιμή σε κεριά και λιβάνια. Τέρμα οι φιλελεύθερες πρακτικές στους ναούς
  • Που θα βρειτε χρηματα κυρια για να υλοποιησετε τις δεσμευσεις σας; Εχει ο Θεος!!
  • Αριστερά με ευρώ και Εκκλησία. Το ΣΥΡΙΖΑ πασοκοποιήθηκε πριν καλά καλά κυβερνήσει.
 theinsider.gr

Κωνσταντίνα Νικολάκου, Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνίας και Ανάπτυξης: «Εθελοντής Πολιτικός» (!) με 7.000 ευρώ βουλευτική αποζημίωση τον μήνα ο εκλεκτός του Τσίπρα στην Πελοπόννησο.



Σε δηλώσεις τις ,που μας απέστειλε με δελτίο τύπου η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Ντίνα Νικολάκου τονίζει τα εξής:

"Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα στην Πελοπόννησο εμμένει, μέσα στην παροιμιώδη του άγνοια και την πασιφανή του σύγχυση, να εκτίθεται ανεπανόρθωτα, αποκαλύπτοντας την άποψη που έχει για τους πολίτες, να τους θεωρεί ιθαγενείς, στους οποίους ήλθε από τον ουρανό ο ίδιος να προσφέρει τις γνωστές κοινωνικές του υπηρεσίες…
Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι τους Βουτιάνους τους παραλάβαμε κλειστούς και με ενταγμένο έργο 26 εκατομμυρίων και τελικώς το φτιάχνουμε με 2,5; Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι ο περιφερειακός της Σπάρτης έχει παραδοθεί σε κυκλοφορία εδώ και  χρόνια , γιατί ο ίδιος είπε ότι αυτό είναι ένα έργο που πληρώθηκε και δεν έγινε ποτέ!  Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι το λιμάνι του Γυθείου κατασκευάζεται, γιατί ο ίδιος είπε ότι έχει μείνει μισό! Γνωρίζει ο κ. Βουδούρης ότι δώσαμε μάχη για να επανεκκινήσει ο βιολογικός του Γυθείου, ο οποίος ήταν σταματημένος για μια δεκαετία και το έργο πλέον συνεχίζεται; Ξέρει τις μάχες που έχει δώσει ο δήμος Ανατολικής Μάνης για αυτό; Γνωρίζει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα ότι το έργο της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων δεν είναι ΧΥΤΥ, αλλά ολοκληρωμένες και σύγχρονες κλειστές εγκαταστάσεις, εκτός κι αν εννοεί ότι δεν πρέπει να υπάρχει υπόλειμμα, οπότε είναι εκείνος που θέλει να φέρει την καύση στην Πελοπόννησο, που εμείς αποτρέψαμε.
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα δεν έχει καμία γνώση για την Πελοπόννησο. Όσο για το «όραμα» του,  τα τρικλίσματα περί ποιοτικού τουρισμού, περί κρατικού σιδηροδρόμου και ποιοτικών προϊόντων, που συνεχώς αναμασά, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν καν βερμπαλισμοί. Είναι κενές περιεχομένου λέξεις, αφού δεν συνοδεύονται από την διατύπωση κανενός απολύτως σχεδιασμού.
Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα παίζει με την μιζέρια του. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την τηλεοπτικά διατυπωμένη του άποψη ότι η αύξηση του τουρισμού στην Μεσσηνία είναι «συγκυριακή» και ότι «δεν έχουν γίνει επενδύσεις στον τουρισμό στην Πελοπόννησο»!  
Ο κ. Βουδούρης προανήγγειλε μέσα στο προσεχές δεκαήμερο την αποκάλυψη «σκανδάλων». Το μοναδικό «σκάνδαλο» στην Πελοπόννησο είναι η βαθιά άγνοια και απροκάλυπτη αδιαφορία του κ. Βουδούρη.
Τέλος, ο κ. Βουδούρης παίζει με την νοημοσύνη μας, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του, όχι επαγγελματία, αλλά «εθελοντή πολιτικό». Προφανώς έχει συνηθίσει από τις διάφορες ΜΚΟ στις οποίες υπήρξε, ότι εθελοντισμός σημαίνει μηνιαίος μισθός 7.000 ευρώ!
Μην κοροϊδεύετε πια την Μεσσηνία κ. Βουδούρη, η οποία γνωρίζει καλά ότι όπως φύγατε από την ΔΗΜΑΡ (τον δεύτερο σταθμό της σύντομης πολιτικής σας διαδρομής), λέγοντας κοιτώντας τον Κουβέλη, «Εγώ είμαι η ΔΗΜΑΡ», με περίσσεια αλαζονεία και αντιδημοκρατικότητα, αγνοώντας προφανώς στοιχειώδεις κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς, έτσι κάποια στιγμή θα αντικρύσετε τον Λαφαζάνη, λέγοντας του «Εγώ είμαι ο ΣΥΡΙΖΑ»…"

«Τα αεροδρόμια της Καλαμάτας και της Τρίπολης, στην καρδιά της ανάπτυξης της Πελοποννήσου. Ο θεματικός τουρισμός έχει ήδη αρχίσει να αποδίδει μετρήσιμα αποτελέσματα.»



 «Για πρώτη φορά το Mediterranean Yacht Show στο Ναύπλιο 3-7 Μαΐου» 
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Δήμος Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλασσίου Τουρισμού θα διοργανώσουν για πρώτη φορά στο Ναύπλιο το Mediterranean Yacht Show, από τις 3 έως τις 7 Μαΐου 2014. Στην έκθεση, η οποία βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας, θα συμμετάσχουν πάνω από 60 σκάφη.   
Στη συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 19/3 την Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσώπησε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδια για θέματα τουρισμού, κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, η οποία αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια της Περιφέρειας για ολοκληρωμένη ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, υπό τη διακριτή ταυτότητα της Πελοποννήσου, αλλά και στις συνδυασμένες ενέργειες και στοχευμένες δράσεις για τον ίδιο σκοπό.
Η κα Νικολάκου αναφέρθηκε στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος της χώρας αφού «με τις στοχευμένες μας ενέργειες και την άριστη συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού καταφέραμε να καταστήσουμε τον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας το δεύτερο αεροδρόμιο της χώρας σε ρυθμό ανάπτυξης για το 2013. Μεγαλύτερους στόχους έχουμε για το 2014 και για το 2015».
«Αεροδρόμια Καλαμάτας και Τρίπολης αλλάζουν τα δεδομένα στον τουρισμό της Πελοποννήσου»
Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στη σημαντική προσπάθεια που γίνεται από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για το αεροδρόμιο της Τρίπολης, «ώστε στην Πελοπόννησο, μαζί με τον διεθνή αερολιμένα της Καλαμάτας, για την αναβάθμιση των υποδομών του οποίου έχει εξασφαλίσει η περιφέρεια Πελοποννήσου 25 εκατομμύρια ευρώ, το αεροδρόμιο της Τρίπολης, το πρώτο ΣΔΙΤ low cost και cargo αεροδρόμιο της χώρας, να βελτιώσει στρατηγικά τις προοπτικές της Πελοποννήσου».  κ Η κα Νικολάκου ενημέρωσε επίσης ότι αναμένονται να υποβληθούν οι μελέτες βελτίωσης του αεροδιαδρόμου, των υποδομών εξυπηρέτησης των επιβατών και του νέου πύργου ελέγχου από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σχετικά με το Αεροδρόμιο της Καλαμάτας.
«Στη Μεσσηνία το ετήσιο συνέδριο της ΑΒΤΑ για το 2015»
Απευθυνόμενη στους συντάκτες τουρισμού η κα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι, μετά τις συναντήσεις που έγιναν πρόσφατα στο Λονδίνο με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Πελοπόννησος, σε συνεργασία με το Costa Navarino, διεκδικεί με αξιώσεις την διοργάνωση του συνεδρίου του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Αγγλίας (ABTA) για το 2015 στη Μεσσηνία.

ΕΛΛΕΙΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ( ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ )

Του Γρηγόρη Κλαδούχου

Από του Αριστοτέλη τον πολίτη ή ιδιώτη, σε ευθεία διαδρομή φθάσαμε στη Συμπολιτεία, αυτοδιοικητική παράταξη Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Η κ. Γιώτα Μπάγκα, εκπαιδευτικός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κάνει σε δυό της κείμενα αυτό το άλμα.
      Από την Αρχαία Ελληνική Γραμματεία πρέπει και μπορούμε ν’ αντλήσουμε πολλά. Αλλά και «πουλάει» ως ακατέργαστο υλικό. Εύκολα γι’ αυτούς που έχουν προεγκατεστημένο «λογισμικό» για χρήση νομιμοποίησης του παρόντος τους. Άλματα σε αδειανά ή εύπεπτα χωνευτικά κεφάλια τα είδαμε σε βιβλιοπώλες-υπουργούς, στη Χρυσή Αυγή και σε άλλους. Λάθη και παρερμηνείες δημιουργούν στρεβλά πνευματικά οικοδομήματα.
      Ορισμένες παρατηρήσεις πάνω σ’ αυτά που γράφει η κ. Μπάγκα:

Πόρισμα – καταπέλτης των επιθεωρητών Περιβάλλοντος για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού

grammatiko
Πόρισμα των επιθεωρητών Περιβάλλοντος διαπιστώνει περιβαλλοντικά εγκλήματα στον υπό κατασκευή ΧΥΤΑ Γραμματικού  και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» στέλνει στον Εισαγγελέα τους υπεύθυνους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και της αναδόχου εργολαβικής κοινοπραξίας.

Παράλληλα, αρχίζει η διαδικασία επιστροφής της κοινοτικής χρηματοδότησης και διακοπής των εν εξελίξει έργων. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων της Αττικής με συμβάσεις παραχώρησης συνολικού ύψους 500 εκ. ευρώ τινάζονται στον αέρα!

Ξαναζεί η πλατεία Κλαυθμώνος: Πόσοι και ποιοι είναι οι πρώτοι που φεύγουν από το Δημόσιο

Αθήνα, 1878. Ο συγγραφέας, αρθρογράφος, τότε, στην εφημερίδα «Εστία» και μετέπειτα ακαδημαϊκός, Δημήτριος Καμπούρογλου, ονομάζει σε ένα χρονογράφημά του το σημείο μπροστά από το υπουργείο Εσωτερικών «Κήπο του Κλαυθμώνος». Μπροστά από το υπουργείο συγκεντρώνονται οι «παυσανίες» -αυτοί που παύονται, εν προκειμένω απολύονται- και με «κλαυθμούς», θρηνούν για τις απολύσεις και εκλιπαρούν για την επαναπρόσληψή τους. Ανάλογες ενέργειες πραγματοποιούνται συχνά από τους δημόσιους υπαλλήλους, αν και αποτελούν «εξειδικευμένο προσωπικό» για την εποχή τους. Κάθε αλλαγή κυβέρνησης, συνεπάγεται και μαζικές απολύσεις.

S&P: Εξισορροπείται η ελληνική οικονομία

standard-poors3
Ο οίκος Standard & Poor’s χαρακτηρίζει ως σταθερή την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, επιβεβαιώνοντας την αξιολόγηση Β-/Β
“Η ελληνική οικονομία σταδιακά εξισορροπείται, όπως αυτό αποτυπώνεται στην βελτίωση των εξαγωγών υπηρεσιών και στην αξιοσημείωτη δημοσιονομική εξυγίανση, η οποία αποδεικνύει μια ελαφρώς βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα και ενισχυμένη θεσμική ικανότητα” τονίζεται στην ανακοίνωση.
Στα αρνητικά για την S&P είναι το χρέος της κυβέρνησης και το εξωτερικό χρέος της οικονομίας που παραμένουν υψηλά.
Σύμφωνα με την S&P, τα μέτρα της ελληνικής κυβέρνησης για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου την τόνωση της οικονομίας, έχουν ενισχύσει τις δημοσιονομικές και εξωτερικές επιδόσεις της οικονομίας.
Ο οίκος εκτιμά ότι η κατανάλωση των νοικοκυριών θα παραμείνει μειωμένη λόγω της υψηλής ανεργίας και της απότομης συρρίκνωσης των μισθών, καθώς αμφότερα έχουν οδηγήσει σε συρρίκνωση άνω του 20% των διαθέσιμων εισοδημάτων από το 2008.

ysterografa.gr

Δημήτρης Τσιγκούνης: Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhZ-jll12uGOJ7KmQp8TrpJVqRhKnzHWS6YxjiDMapN8p3-AKeUzVd5x-tkH9MTvK4_eoqXsQkgbfW4AtQ2aueGklCCQ7ec2Yz6QBzE3dK-VBaJua-7vsF1EvzY_d67YThr1gR9THMGGSc/s1600/%CE%91%CE%9D%CE%91%CE%A1%CE%A4%CE%97%CE%A3%CE%97+2014-03-13+%CE%A4%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%8D%CE%BB%CE%B7%CF%82+%CE%A7%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%A4%CF%83%CE%B9%CE%B3.jpg
Από τον πρώην και επί σειρά ετών Δήμαρχο Λεωνιδίου ( Νότιας Κυνουρίας) , παλαιό Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ κ. Δημήτρη Τσιγκούνη, λάβαμε το παρακάτω δελτίο τύπου:



"Σκοτάδι καλύπτει τις διαδικασίες που ακολούθησε η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς για να αφήσουν χωρίς υποψήφιο την ΝΔ στην Πελοπόννησο, ανοίγοντας τον  δρόμο στον Πέτρο Τατούλη. Φαντάζονται πως οι οπαδοί της ΝΔ θα υποταγούν στις παρασκηνιακές επιθυμίες τους; Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ αναγκάστηκε να συγκαλέσει και να αφουγκραστεί τις τοπικές Οργανώσεις του. Οι κύριοι που διοικούν τη Νέα Δημοκρατία φρόντισαν να απαξιώσουν οργανώσεις και στελέχη, νομίζοντας έτσι πως θα μπορούν να  διοικούν ανεξέλεγκτοι. Ευτυχώς όμως υπάρχει και η κάλπη τόσο για τις αυτοδιοικητικές όσο και για τις εθνικές εκλογές όπου οι πολίτες δεν μπορούν να ελεγχθούν και θα δώσουν την απάντηση τους σε όλα. Οι οπαδοί της ΝΔ δικαιούνται να μην ακολουθήσουν τις προσταγές του κόμματος τους αφού δεν τους ρώτησε κανείς.
Για να φτάσουν οι υπεύθυνοι της ΝΔ στην επιλογή Τατούλη, επιχείρησαν να πείσουν τους οπαδούς της πως η Νέα Δημοκρατία τον έχει ανάγκη και πως κανένα άλλο  καθαρό – από πάσης πλευράς- μέλος της δεν θα μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Φτάσαμε δυστυχώς στην πλήρη απαξίωση της πολιτικής. Είναι βέβαιο ότι ο Τατούλης δεν έχει την απήχηση που είχε προ τριετίας. Οι περισσότεροι γνωρίζουν πλέον το ποιόν του. Άφησε τη Πελοπόννησο στις τελευταίες θέσεις της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ, καθυστερώντας τις διαδικασίες μέχρι να βρει τους «κατάλληλους» δικούς του ανθρώπους. Έχασε την στήριξη μεγάλου μέρους  του ΠΑΣΟΚ και οι περισσότεροι οπαδοί της ΝΔ δεν τον θέλουν.
Ο Τατούλης από άκρα αριστερά έγινε ακραίος φιλελεύθερος. Στήριξε το ΠΑΣΟΚ για να γίνει περιφερειάρχης και στους οπαδούς της ΝΔ εμφανιζόταν ως νεοδημοκράτης. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 έσπευσε να υποστηρίξει την επιλογή Παπανδρέου για τη προσφυγή στο ΔΝΤ. Ο Τατούλης συνέβαλε όσο κανείς άλλος στη φθορά της κυβέρνησης Καραμανλή με αποτέλεσμα να αποδοκιμαστεί ο Κώστας Καραμανλής στις εκλογές του 2009. Αποτέλεσμα είναι να υφίσταται σήμερα ο λαός αυτά που υφίσταται μετά την πρόσκληση του ΔΝΤ από τον Γιώργο Παπανδρέου.
Τα ερωτήματα που δημιουργούνται είναι αμείλικτα. Τι κοινό έχουν που τους ενώνει Σαμαράς και Τατούλης από το παρελθόν αλλά και το παρόν; Γιατί δεν κάνει αγωγές ο Τατούλης στα ΜΜΕ που τον κατηγορούν για αναθέσεις έργων και οικογενειοκρατία; Ο Σαμαράς επιλέγοντας τον Τατούλη ως υποψήφιο περιφερειάρχη βάζει οριστικό τέλος στην  ιστορία της Νέας Δημοκρατίας.  Ίσως αυτός να είναι ο πραγματικός του στόχος. Λογαριάζει ευτυχώς χωρίς την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού που εργάστηκαν για αυτή τη παράταξη."

Δημήτρης Τσιγκούνης