Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Μπούκουρας: «η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική γιατί δεν είμαι ναζιστής» ψηφισα τον Σταύρο Δήμα γιατί είναι από την Κορινθία

Ο Στάθης  Μπούκουρας, απουσίαζε από το κοινοβούλιο κατά την πρώτη ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την προηγούμενη Τετάρτη, ωστόσο, στη σημερινή, δεύτερη ψηφοφορία βρέθηκε στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής και ψήφισε «Σταύρο Δήμα».
Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το τέλος της ψηφοφορίας, ο ανεξάρτητος, πρώην χρυσαυγίτης βουλευτής  ανέφερε ότι ψήφισε Σταύρο Δήμα μεταξύ άλλων γιατί ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατάγεται από την περιοχή που εκπροσωπεί και ο ίδιος (είναι  Κορίνθου), ενώ σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή σχετικό σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «η ψήφος μου δεν είναι χιτλερική γιατί δεν είμαι ναζιστής». Επίσης, επανέλαβε ότι έχει τη συνείδησή του καθαρή και ότι θα τον κρίνει ο κυρίαρχος λαός.

Πρέπει να σημειώσουμε  ότι έντονα ήταν τα ειρωνικά τους σχόλια όταν οι δύο ανεξάρτητοι βουλευτές, προερχόμενοι από την Χρυσή Αυγή, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Ευστάθιος Μπούκουρας, στήριξαν την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα.
Πιο εκδηλωτικοί από όλους ήταν η Ελένη Ζαρούλια, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο Γιάννης Λαγός, ο οποίος για αρκετή ώρα κοιτούσε προς το μέρος τους.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος έμεινε εντελώς ανέκφραστος στη πρώτη θετική ψήφο για τον Σταύρο Δήμα από τον Στάθη Μπούκουρα, ενώ όταν οι βουλευτές του αντέδρασαν εντονότερα μετά και την θετική στάση του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, απλά κούνησε ελαφρά το κεφάλι του χωρίς άλλο σχόλιο.


Κάποια στιγμή, ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Καλαντζής, πλησίασε τον Στάθη Μπούκουρα και κάτι του ψιθύρισε στο αυτί, με τον τελευταίο να μοιάζει νευρικός.
Πάντως οι Αλεξόπουλος και Μπούκουρας, που είχαν καθίσει στα τελευταία έδρανα, αποχώρησαν από τη Βουλή μόλις ψήφισαν.
Επίσης όπως αναφέρει το newsit,gr μια σκηνή που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός διαδραματίσθηκε λίγο μετά την δεύτερη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας στους διαδρόμους της Βουλής.
Ο υφυπουργός Ενέργειας Νίκος Ταγαράς έσπευσε μετα το τέλος της ψηφοφορίας να ασπαστεί τον ανεξάρτητο πρώην χρυσαυγίτη βουλευτή Στάθη Μπούκουρα.
Και οι δυο εκλέγονται άλλωστε στην ίδια εκλογική περιφέρεια, την Κορινθία.
Ο κ. Ταγαράς είπε στο αυτί του κ. Μπούκουρα: «Χαίρομαι για την απόφαση που πήρες».