Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Επικοινωνιακές γκάφες και αλαζονεία οδηγούν στον χαοτικό ΣΥΡΙΖΑ


kyvernhsh-samara
Δεν έχει ξαναγίνει στην πολιτική ιστορία του τόπου. Κυβέρνηση σαν αυτή του Σαμαρά, χωρίς κανένα ουσιαστικά πολιτικό αντίπαλο, με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ να έχουν χαθεί στους «κουμπαράδες» της βλακείας και με Χρυσή Αυγή στη φυλακή ΚΑΙ ΚΑΙ με όλο το μιντιακό σύστημα στα πόδια της, να πνίγεται κυριολεκτικά στο σάλιο της.

Απίστευτες επικοινωνιακές γκάφες, τραγικά ΕΝΦΙΑλτικά λάθη που κοστίζουν στην κοινωνία και κάκιστος συντονισμός, συνθέτουν το παζλ της πολιτικής ανικανότητας που σε μία άλλη περίπτωση θα ήταν κυβερνητικός περίπατος.


Και αυτό γιατί η κοινωνία απέδειξε πως θέλει να στηρίξει έστω και μία «κακή» κυβέρνηση αντί ενός χάους (υποσχόμενου από την αριστερά). Πως το απέδειξε;
Διότι, συρρέουν όλοι (όσοι μπορούν) και στοιβάζονται σε Τράπεζες και ταμεία να πληρώσουν τα διαχρονικά χρέη της χώρας αλλά και την αδυναμία για εκείνα τα περίφημα ισοδύναμα μέτρα των Ζαππείων.
Διότι, σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι πολίτες δηλώνουν πως ναι μεν δεν εμπιστεύονται κανένα αλλά και ΔΕΝ επιθυμούν εκλογές.
Διότι, οι συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις στην πλειοψηφία τους είναι ειρηνικές.
Σίγουρα η ευθύνη για την τεράστια κυβερνητική υστέρηση υπάρχει σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ή στο έλλειμμα οράματος από συγκεκριμένους «κατώτερους» υπουργούς. Αλλά η συλλογική πάντα ανήκει στον Πρωθυπουργό.

Αυτοεγκλωβίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στην περιβόητη έξοδο από το μνημόνιο. Όταν όλοι οι διεθνείς εταίροι μιλούσαν για το αντίθετο ή τουλάχιστον δεν επιθυμούσαν να γίνεται τέτοια επικοινωνιακή διαχείριση. Αυτή είναι και η πρώτη και μεγάλη επικοινωνιακή γκάφα. Και μετά το Παρίσι, αυτό έγινε σαφέστατο!

Η δεύτερη μεγάλη επικοινωνιακή αστοχία, είναι, πως από αυτή την κυβέρνηση, ουδείς πολίτης κατάλαβε τι έργο έχει προσφέρει, όταν το κυβερνητικό έργο, εκείνο το θετικό, χάνεται σε χιλιάδες σελίδων ομιλιών και νομοσχεδίων. Και κατά συνέπεια την ώρα των εκλογών κάποιο εκβιαστικό δίλημμα χωρίς τεκμηρίωση θα «παίξει» για να τρομάξουν οι ιθαγενείς ψηφοφόροι της Ελλάδας.

Τρίτη και τελευταία επικοινωνιακή «αναλγησία», είναι όταν υπουργοί συνωστίζονται στα κανάλια και με περίσσια αλαζονεία μιλούν για το πολιτικό βάρος που σηκώνουν όταν τα 2/3 της Ελληνικής κοινωνίας σηκώνει το βάρος της φτώχειας και του αποκλεισμού. Οι ίδιοι υπουργοί και μεγαλοκομματικά στελέχη είναι αυτοί που αποδεδειγμένα συνεχίζουν να σπαταλούν το δημόσιο χρήμα για προσωπική προβολή και προκλητική καλοπέραση.

Ας μην ψάχνουν να βρουν εκεί στο Μαξίμου, γιατί ο κόσμος θα ψηφίσει τον ανύπαρκτο ΣΥΡΙΖΑ της τριγλωσσίας... το νέο πρόσωπο του συστήματος.


Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr