Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Λύση εθνικής αξιοπρέπειας οι πρόωρες εκλογές

Megaro-Maximou-H-Ellas-evgnomonousa-600×3301

Ο Δεκέμβριος του 2014 που ξεκινάει σε μερικές μέρες, είχε προαναγγελθεί από την κυβέρνηση ως ο επίλογος του Μνημονίου και μιας κοινωνικά θυελλώδους περιόδου που βιώνει η Ελλάδα από το 2010 μέχρι και σήμερα.
Αντί αυτής της εξέλιξης, είναι κάτι παραπάνω από εμφανές ότι ο Δεκέμβριος θα αποτελέσει τον πρόλογο της “επόμενης κρίσης”, καθώς είναι προφανές ότι οι εταίροι και δανειστές της Ελλάδας επιλέγουν την παράταση του Μνημονίου, το λιγότερο για έξι μήνες, προβλέποντας πολιτικές εξελίξεις και εκλογές στην Αθήνα, το αργότερο τον Μάρτιο του 2015.
Το εγχώριο πολιτικό δυναμικό, και η ηγεσία της κυβέρνησης μοιάζουν να μην έχουν πάρει ακόμη τις αποφάσεις τους, μπροστά σε αυτή την καινούρια πραγματικότητα, κάτι που ξενίζει, ως προς τη δυσαρμονία του με την… κοινή λογική.
Και η κοινή λογική λέει ότι η χώρα δεν μπορεί να χάνει άλλο χρόνο, και πρέπει να οδηγηθεί άμεσα σε πρόωρες εκλογές. Ώστε να αποφασίσουν οι πολίτες, και να ξεκινήσει όσο το δυνατόν συντομότερα η “επόμενη μέρα”, για να προσαρμοστεί στα καινούρια δεδομένα η κοινωνία. Και να περιοριστεί έτσι ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης διολίσθησης στην… πύλη εξόδου από την ευρωπαϊκή κανονικότητα.
Είναι η μόνη ορατή λύση εθνικής αξιοπρέπειας.

 Λάζαρος Καλλιανιώτης / ysterografa.gr