Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

«Κληρώνει» για το διάδοχο του Αβραμόπουλου

4363E1FA89D9A4B74A6F991E2B8C3BD0.jpg
Οι εξελίξεις στην Κύπρο, ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων με την τρόικα, αλλά και το πρόσωπο που θα αντικαταστήσει τον απερχόμενο υπουργό Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, που από την 1η Νοεμβρίου αναλαμβάνει το πόστο του στη νέα Κομισιόν υπό τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητήσουν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που θα έχουν το μεσημέρι της Πέμπτης στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ειδικά για το θέμα της διαδοχής του Δημήτρη Αβραμόπουλου, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι επίσημο, αν και η ονοματολογία μέρα με τη μέρα φουντώνει. Αυτό που φαίνεται βέβαιο είναι ότι ο νέος υπουργός Άμυνας, όπως άλλωστε και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία ή από την ευρύτερη κεντροδεξιά, με τα ονόματα των πρώην υπουργών Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κώστα Μαρκόπουλου να ακούγονται έντονα, όπως άλλωστε και αυτό του επίτιμου αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Φράγκου Φραγκούλη.
Υπάρχει μάλιστα και το σενάριο που θέλει τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ο ίδιος την ηγεσία του υπουργείου, αν και θεωρείται μάλλον απίθανο, λόγω του φόρτου εργασίας του Αντώνη Σαμαρά.
Απίθανο φαίνεται και το ενδεχόμενο ενός ευρείας κλίμακας ανασχηματισμού, με αφορμή την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Άμυνας.
Σε κάθε περίπτωση, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αναλαμβάνει την ερχόμενη Παρασκευή τα καθήκοντά του στις Βρυξέλλες, η ανακοίνωση της παραίτησής του από το υπουργείο Άμυνας αναμένεται πολύ σύντομα, και κατόπιν θα ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης του.

arouraios.gr