Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

ΒΛΑΣΙΟΣ ΤΣΙΩΤΟΣ: " Ήρθε η ώρα φροντίζοντας τα δέντρα που βρίσκουμε να φυτέψουμε και όλοι εμείς τα δικά μας στο μεγάλο περιβόλι που ονομάζεται Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης."

Βλάσης Τσιώτος
ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Αγαπητοί συμπολίτες η προεκλογική περίοδος έχει παρέλθει πια επομένως δεν θα σας κουράσω. Ηρθε η ώρα για όλους να αφήσουμε τα λόγια και να περάσουμε στις πράξεις για τον τόπο που όλοι αγαπάμε.
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης περνά πια σε μια νέα εποχή. Την καινούργια δημοτική περίοδο οι άνθρωποι στους οποίους είχαμε παραδώσει τις ευθύνες των δημοτικών μας πραγμάτων από το 1986 μέχρι σήμερα μας παραδίδουν πλέον τη σκυτάλη. Όπως πολύ εύστοχα ειπώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό συμβούλιο φύτεψαν το δέντρο τους. Ήρθε η ώρα φροντίζοντας τα δέντρα που βρίσκουμε να φυτέψουμε και όλοι εμείς τα δικά μας στο μεγάλο περιβόλι που ονομάζεται Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης.
Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω τον κ.Σκούρα, τον κ.Κλαδούχο, τον κ.Δούσκα και τον κ. καθώς και όλους τους προηγούμενους δημοτικούς συμβούλους για τον χρόνο που διέθεσαν και τις προσπάθειες που κατέβαλαν για τα κοινά μας πράγματα. Είναι πλέον ευθύνη μας να προσπαθήσουμε να τους ξεπεράσουμε. Αυτό άλλωστε είναι το νόημα της ζωής. Η ιστορία θα μετρήσει το ισοζύγιο του καθενός.
Θέλω επίσης να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο Δήμαρχο κ.Ηλία Ανδρικόπουλο. Το έργο που έχει μπροστά του είναι πολύ δύσκολο, πιστεύω όμως ότι θα δώσει τα πάντα ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής κατάστασης. Πιστεύω ότι λόγω χαρακτήρα θα αποφύγει τις εύκολες λύσεις μετάθεσης ευθυνών στο παρελθόν μιλώντας για καμένη γη και κάνοντας μνημόσυνα, θα κάνει τις αναγκαίες τομές και θα πετύχει την επιβεβλημένη συναίνεση και σύνθεση απόψεων. Παραλαμβάνει μια καυτή πατάτα και πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε να την διαχειριστεί ξεχνώντας πολιτικάντικα τερτίπια και κουτοπολιτικές πρακτικές.
Εμείς από τη μεριά μας σαν μείζον μειοψηφία σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε συνεπείς στον θεσμικό μας ρόλο. Δεν θα επιλέξουμε τον εύκολο δρόμο της στείρας και εκ του ασφαλούς κριτικής. Θα στηρίξουμε τις σωστές αποφάσεις, θα ασκήσουμε εποικοδομητική κριτική στις λανθασμένες προσπαθώντας να τις βελτιώσουμε και θα βρεθούμε αμετακίνητα αντίθετοι σε τυχόν βλαπτικές για τον τόπο επιλογές. Ταυτόχρονα πρόθεσή μας είναι να αναδείξουμε σημαντικά προβλήματα και να προτείνουμε ολοκληρωμένες λύσεις για την αντιμετώπισή τους. Αποτελούμε την ασφαλιστική δικλείδα για τον δήμο μας και μακάρι να μην χρειαστεί ποτέ να λειτουργήσουμε ως τέτοια.
Βασικό μας μέλημα είναι να πάρουμε την πρωτοβουλία αποκατάστασης της εμπιστοσύνης και της ενότητας στον Δήμο μας και θα στοχεύσουμε ειδικά στην συναισθηματική ένωση του Ξυλοκάστρου με την Ευρωστίνη, η οποία αποτελεί για μας απαραίτητη προϋπόθεση για την δύσκολη συνέχεια.
Ολοκληρώνοντας θα ήθελα να απευθύνω ένα ειλικρινές κάλεσμα σε όλους εσάς τους δημότες του τόπου μας. Εσείς αποτελείται τον κοιμισμένο γίγαντα που μπορεί να αλλάξει τη ροή των πραγμάτων. Μην υπογράφετε λευκές επιταγές πλέον. Μην αφήνετε τη μοίρα σας σε λίγους ανθρώπους χωρίς να ασχοληθείτε μέχρι την επόμενη πενταετία. Ξέρω ότι όλοι περνάμε δύσκολα και δεν υπάρχει διάθεση. Η μόνη ελπίδα όμως να αλλάξουν τα πράγματα είναι να τα αλλάξουμε εμείς(εσείς). Σας καλώ λοιπόν να ενημερώνεστε και να συμμετέχετε όπου είναι δυνατό. Σας καλώ να μας στηρίζετε και να μας ελέγχετε τακτικά. Άλλωστε η ζωή είναι μια παράσταση στην οποία δεν πρέπει να είσαι θεατής. Γιατί ο θεατής πληρώνει ενώ αυτός που συμμετέχει αμείβεται.

ΤΣΙΩΤΟΣ.Χ.ΒΛΑΣΙΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ