Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Πέτρος Τατούλης «Πιστεύουμε στις δικές μας δυνάμεις, ανοίγουμε δρόμους και αναλαμβάνουμε πολιτικές πρωτοβουλίες»



«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοστατεί στη χώρα γιατί έχει ισορροπημένο ισοζύγιο πολιτικών πρωτοβουλιών και αποτελέσματος, είτε θέλουν να το παραδεχτούν ορισμένοι είτε όχι» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας σε επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014 και πρόσθεσε ότι «στην τελευταία συνεδρίαση της παρούσας σύνθεσης του Συμβουλίου θέλω να τονίσω ότι είμαστε αυστηρά ταγμένοι στην υπεράσπιση του συμφέροντος των Πελοποννησίων πολιτών, υπερασπιζόμαστε το θεσμό που υπηρετούμε και ταυτόχρονα σεβόμαστε την πολιτική διαφορετικότητα του καθενός».
Ειδική αναφορά έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε όσους «βρίσκονται σε δεινή θέση σήμερα γιατί επέλεξαν το στείρο και οριζόντιο αρνητισμό σε κάθε προσπάθεια και πλέον είναι αμέτοχοι. Το φαινόμενο αυτό δεν θέλουμε να επαναληφθεί, αντίθετα πρέπει να γίνουμε περισσότερο υπεύθυνοι και να δώσουμε τέλος στο λαϊκισμό και την παλαιοπολιτική και παλαιοκομματική μισαλλοδοξία».
«Παραλάβαμε ένα πρόγραμμα ισοπεδωμένο» συμπλήρωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στις «ομηρικές μάχες με την πλευρά του κεντρικού κράτους και την αποκεντρωμένη διοίκηση και σήμερα πετύχαμε να καταστήσουμε το πρόγραμμά μας το πιο δυναμικό στη χώρα όταν κατά την παραλαβή του βρισκόταν στην προτελευταία θέση».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε επίσης στους διακριτούς ρόλους του ‘Α και ‘Β βαθμού αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι «η Περιφέρεια βοήθησε και βοηθά όπου και αν της ζητηθεί ανεξάρτητα από το αν έχει την αρμοδιότητα ή όχι».
«Υπάρχουν ωστόσο Βουλευτές που κάνουν επερωτήσεις όχι για δικά μας ζητήματα, αλλά για ζητήματα της κεντρικής κυβέρνησης προσπαθώντας να ξεγελάσουν τους πολίτες, αμφισβητώντας παράλληλα το νομικό πλαίσιο που οι ίδιοι ψήφισαν» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «υπάρχουν πολιτικοί που βοηθούν το έργο της Περιφέρειας, όπως και πολιτικοί που αποτελούν βαρίδι».
«Το έργο αυτό ανήκει σε όλους τους Πελοποννήσιους πολίτες, σε ολόκληρο το Περιφερειακό Συμβούλιο και σε όλες τις δομές της Περιφέρειας» σημείωσε ο κ. Τατούλης και σημείωσε εμφατικά «το αποτέλεσμα αυτό δείχνει και ένα νέο πολιτικό δρόμο, που με συνέπεια υπηρετήσαμε, ότι μόνο με πίστη στις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Μιλώντας συγκεκριμένα για τη Μεσσηνία ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε ότι «παραλάβαμε 50 ημιτελή έργα και 3 μεγάλα έργα υπό κατάρρευση, τα οποία τα σώσαμε, δαπανώντας πάνω από 33 εκατομμύρια» και αναφερόμενος στον περιμετρικό της Καλαμάτας τόνισε ότι «μόνο εμείς σθεναρά υποστηρίξαμε ότι ο οδικός άξονας Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα θα θεωρηθεί ολοκληρωμένος όταν υλοποιηθεί και ο περιμετρικός της Καλαμάτας όταν νυν βουλευτής, αλλά και ο Δήμος της Καλαμάτας είχε συμφωνήσει να σταματήσει σε νωρίτερο σημείο το έργο».