Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Ο Πούτιν τινάζει στον αέρα την ελληνική αγροτιά - Απαντά στις κυρώσεις με εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα της Ευρώπης - Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο

putin

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν περνάει στην αντεπίθεση και… απαντάει στις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ, με “μπλοκάρισμα” των εισαγωγών προϊόντων από τις χώρες της Δύσης στη Ρωσία!
Σύμφωνα με πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ, το Κρεμλίνο αποφάσισε να απαγορεύσει ή να περιορίσει, στον ελάχιστο βαθμό τις εισαγωγές γεωργικών προϊόντων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Ιαπωνία, τον Καναδά και την Αυστραλία.
«Με σκοπό την προστασία των εθνικών συμφερόντων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας (. . .) διατάσσω να απαγορευτούν ή να περιοριστούν για έναν χρόνο οι εισαγωγές στη ρωσική επικράτεια ορισμένων ειδών γεωργικών προϊόντων, πρώτων υλών και διατροφικών προϊόντων» από τις χώρες οι οποίες «αποφάσισαν να θέσουν σε ισχύ οικονομικές κυρώσεις» εναντίον της Ρωσίας, δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή της ρωσικής προεδρίας.

Η απόφαση αυτή της Ρωσίας θα έχει ισχύ ενός έτους και έρχεται λίγες ημέρες μετά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη χώρα, λόγω της στάσης της στο θέμα της Ουκρανίας.
Ασφαλώς, η είδηση αυτή δεν είναι καθόλου ευχάριστη για τη χώρα μας, που εξάγει αρκετά γεωργικά προϊόντα και κυρίως φρούτα στη Ρωσία. καθώς το διάταγμα της τελευταίας αφορά το σύνολο των χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά θα υπάρξει οικονομικός αντίκτυπος και στην χώρας μας, καθώς θα σταματήσει η εξαγωγή γεωργικών προϊόντων.
Με αφορμή αυτή την απόφαση οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει σημάνει συναγερμός και στο Μαξίμου, αλλά και στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν την κρίση που θα υπάρξει.