Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Δημήτρης Σταμάτης: Δεν θα ζητήσουμε πρόωρη ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας

Dimitris-Stamatis-2

Η μάχη που έδωσαν το μεσημέρι από τα έδρανα της Βουλής ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ήταν περίπου αναμενόμενη.
Αντιθέτως, δεν ήταν… απολύτως αναμενόμενα όσα είπε ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς ουσιαστικά έκλεισε τα σενάρια της στρατηγικής της “αριστερής παρένθεσης”, δηλαδή της σπουδής της κυβέρνησης να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο, ώστε ακόμη και αν ηττηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, να έχει την ευκαιρία για ρεβάνς την Άνοιξη του 2015, με αφορμή την προεδρική εκλογή, που σε μια τέτοια περίπτωση θα παρέμενε σε εκκρεμότητα.
“Η κυβέρνηση επιθυμεί να ολοκληρώσει τη θητεία της μέσα στα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα όρια. Το μόνο που μπορεί να την εμποδίσει είναι η αδυναμία να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Εμείς θα κινηθούμε απολύτως θεσμικά, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και το συνταγματικό έθιμο. Με σεβασμό στους θεσμούς και στα πρόσωπα, που σήμερα εκπροσωπούν τους θεσμούς.
Δεν είναι σεβασμός να ζητάμε πρόωρη ανάδειξη του Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Είναι προσβολή και στον θεσμό και στο πρόσωπο.
Και η Αξιωματική Αντιπολίτευση αυτό έπρεπε να το προσέξει ιδιαίτερα. Εμείς θα εξαντλήσουμε και θα κινηθούμε μέσα στα πλαίσια, που προβλέπουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.
Και το θέμα της εκλογής θα κριθεί μέσα στο Κοινοβούλιο, ακόμη και στην τρίτη ψηφοφορία αν χρειαστεί”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

ysterografa.gr