Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

O νέος νόμος Βρούτση για το “τέλος των απεργιών” απειλεί τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης

Giannis-Vroutsis
Ένα νέο νομοθέτημα που προωθεί το υπουργείο Εργασίας και αλλάζει τα πάντα στο επίπεδο της δυνατότητας των συνδικάτων να αποφασίζουν και να δρομολογούν απεργίες, προκαλεί ήδη σοβαρούς εσωτερικούς κλυδωνισμούς στην κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ να βρίσκεται… στα κάγκελα.
Κάτι που σημαίνει ότι αρχίζουν να εγείρονται ερωτήματα για τη βιωσιμότητα του κυβερνητικού σχήματος, στον απόηχο και της νέας εσωκομματικής ήττας του Ευάγγελου Βενιζέλου στο θέμα της Ελιάς, αλλά και με δεδομένη την πίεση που ασκείται από την πλευρά της αντιπολίτευσης, μετά την αλλαγή συσχετισμών, με το προβάδισμα που κατέγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαϊου.
Όπως επισημαίνουν με βασικό πρωτοσέλιδό τους και σχετικό ρεπορτάζ τα “Νέα”, ο Γιάννης Βρούτσης προωθεί νομοσχέδιο το οποίο βάζει φρένο στις απεργίες, οι οποίες για παράδειγμα θα αποφασίζονται μονάχα με το 50+1% των εργαζομένων.
Το νομοσχέδιο Βρούτση αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέχρι το τέλος του 2014, και ήδη προκαλεί αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ, καθώς αγγίζει “ευαίσθητες χορδές” στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν με νόημα ότι, αν το Κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου συναινέσει σε τέτοιες αλλαγές, θα χάσει οριστικά τον δίαυλο επικοινωνίας του με το συνδικαλιστικό κίνημα, με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τις πολιτικές μάχες του μέλλοντος.

ysterografa.gr