Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Ποιοί προτρέπουν τον Γιώργο να ρίξει τον Βενιζέλο

George-Papandreou-Greek-PMΗ κινητικότητα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, με επίκεντρο το ΠΑΣΟΚ, φέρνουν στο προσκήνιο το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας στο Κίνημα, με χρονικό ορίζοντα τις αρχές του φθινοπώρου του 2014, και ενόψει των πρόωρων βουλευτικών εκλογών, που αναμένονται από πολλούς ως το τέλος του έτους.
Η ανατροπή του Ευάγγελου Βενιζέλου δεν θα είναι φυσικά εύκολο εγχείρημα, στο ΠΑΣΟΚ ωστόσο θεωρούν ότι το σενάριο θα αποκτήσει πρόσθετο… ενδιαφέρον, στην περίπτωση κατά την οποία αποφασίσει να είναι εκ νέου υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επί 8 χρόνια και πρωθυπουργός που θεωρεί ότι ανατράπηκε λόγω του Μνημονίου, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την εσωκομματική αντιπολίτευση να έχουν κεντρικό ρόλο σε εκείνες τις δραματικές εξελίξεις, δηλώνει πολύ συχνά την παρουσία του στον δημόσιο βίο.
Συνομιλητές του μάλιστα, όπως και στελέχη που παραδοσιακά ανήκουν στο παπανδρεϊκό στρατόπεδο, θεωρούν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα πρέπει να κινηθεί άμεσα στην κατεύθυνση της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και σε κάθε περίπτωση πριν από τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ώστε το Κίνημα να παρουσιαστεί την επομένη της εκλογικής αναμέτρησης ως σημείο αναφοράς για μια κυβέρνηση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.
Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου αποφεύγει να τοποθετηθεί συγκεκριμένα επί του θέματος, δεν κρύβει ωστόσο τον προβληματισμό και την ανησυχία του για τις εξελίξεις, και τον… συμπληρωματικό ρόλο στο πολιτικό σύστημα, στον οποίο έχει εγκλωβιστεί το σημερινό ΠΑΣΟΚ.