Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Στο “Χ”έρι του Αστέρα η πρόκριση . ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-1

Στο “Χ”έρι του Αστέρα η πρόκριση
 Το γκολ του Σανκαρέ και το τελικό 1-1 στην Φινλανδία με τη Ροβανιέμι φέρνουν τον Αστέρα Τρίπολης πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League 
 Το παιχνίδι άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους Φινλανδούς καθώς μόλις 52 δευτερόλεπτα μετά την σέντρα ο Οκονεν εκτέλεσε το φάουλ και ο Λαντενμάκι, ανενόχλητος, με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του εμβρόντητου Μπαντή.
Οι  Αρκάδες, ωστόσο, δεν άργησαν να απαντήσουν και το έκαναν με το ίδιο νόμισμα. Στο 10ο λεπτό ο εξαιρετικός Ρόλε εκτέλεσε το φάουλ και ο Σανκαρέ με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα.
Η συνέχεια του α' ημιχρόνου ανήκε στην ελληνική ομάδα, καθώς όσο περνούσε ο χρόνος, οι παίκτες του Αστέρα πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργούσαν αξιόλογες επιθετικές ενέργειες και απασχολούσαν τον Σάλγκρεν. Όμως καμία από τις προσπάθειες των Αρκάδων δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Η καλύτερη στιγμή για τους Αρκάδες, πάντως, ήταν στο 31', όταν από πολύ καλή πάσα του Ρόλε στην «πλάτη» της άμυνας, ο Ντε Μπλάσις κατέβασε τη μπάλα και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των Φινλανδών σωστά τοποθετημένος παραχώρησε κόρνερ.
Παρολίγον... déjà vu με το ξεκίνημα της επανάληψης, μιας και στο 47' και ο πάλι ο Λαντενμάκι με κεφαλιά έπειτα από κόρνερ αυτή τη φορά, απείλησε την εστία του Αστέρα, όμως η μπάλα πέρασε άουτ. Για να έρθει η πρώτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες στο β' μέρος, με το άστοχο σουτ του Μπακασέτα στο 52'.
Προϊόντος του χρόνου άρχισε να φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο η κόπωση των παικτών του Αστέρα, γι' αυτό και ο Βεργέτης προσπάθησε να «φρεσκάρει» την ομάδα του με την είσοδο των Μπαντιμπαγκά και Μουνάφο αντί των Μπακασέτα και Ρόλε.
Και η αλήθεια είναι πως στο τελευταίο 15λεπτο οι Αρκάδες ανέβασαν και πάλι ρυθμό, προσπαθώντας να απειλήσουν τη φινλανδική εστία, όπως συνέβη στο 79' με το σουτ του Μουνάφο έπειτα από το κόρνερ του Ουσέρο. Και ακόμα πιο έντονα στο 85', όταν ο ταχύτατος Μπαντιμπαγκά σέντραρε χαμηλά για τον Μπαράλες, αυτός στο πρώτο δοκάρι πλάσαρε με τη μία, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι κι απομακρύνθηκε.
Τα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης διεξήχθησαν υπό καταρρακτώδη βροχή, με τους παίκτες της Ροβανιέμι να προσπαθούν να πιέσουν τους Αρκάδες όμως η άμυνα του Αστέρα ανταποκρίθηκε σωστά και κράτησε εύκολα το 1-1.
Σε μια εβδομάδα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», λοιπόν, ο Αστέρας αναζητά νίκη με οποιοδήποτε σκορ ή ακόμα και ισοπαλία χωρίς τέρματα, ώστε αξιοποιώντας το εκτός έδρας γκολ να περάσει στην επόμενη φάση των προκριματικών του Europa League.
ΡΟΒΑΝΙΕΜΙ (Μάινεν): Σάλγκρεν, Λαχντενμάκι, Μαγιάβα, Ομπιλόρ, Οκόνεν, Μακιτάλο, Οτάρου (87' Βιρτάνεν), Σάξμαν, Κόκο (23' Λάχτινεν), Γκέι, Νιάσι (93' Μενίκε).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βεργέτης): Μπαντής, Παντελιάδης, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Λούι, Ουσέρο, Ρόλε (73' Μουνάφο), Κουρμπέλης, Ντε Μπλάσις (93' Ντε Μπλάσις), Μπαράλες, Μπακασέτας (64' Μπαντιμπαγκά)