Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Η συνεργασία με την Κίνα θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της Ελλάδας

maximou2
Την Κρήτη επισκέφτηκε ο Κινέζος Πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ με τον Αντώνη Σαμάρα να επαναλαμβάνει την σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο χωρών. Παράλληλα, ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι τα επόμενα χρόνια η Κρήτη θα είναι μια από τις βασικές επιλογές των Κινέζων τουριστών.
«Το τί σηματοδοτεί η  επίσκεψη του Κινέζου πρωθυπουργού στην Κρήτη θα το δείτε σε λίγα χρόνια, όταν θα δείτε χιλιάδες τουρίστες να επισκέπτονται το νησί. Όταν ο πρωθυπουργός της Κίνας πάει κάπου, αυτό αποτελεί τεράστια είδηση και τυγχάνει μεγάλης προβολής το σημείο οπου πάει. Χιλιάδες Κινέζοι θέλουν να επισκεφθούν τον τόπο που επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός τους. Τα οφέλη για την Κρήτη θα είναι πολύ μεγάλα και θα τα δείτε στο άμεσο μέλλον» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Έλληνας Πρωθυπουργός.
Επίσης ο κ. Σαμαράς απευθυνόμενος στον Κινέζο ομόλογό του στο περιθώριο των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μνημείου της Κνωσσού τόνισε ότι η χώρα μας προσβλέπει σε αυτή τη συνεργασία που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελλάδας «αλλά θα θυμίζει και σε σας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα φίλη με επιρροή και ακτινοβολία».
Αναφερόμενος στα έργα που γίνονται στην Κρήτη είπε ότι «εκτελούνται 61 μεγάλα έργα. Στο τέλος του 2015 θα έχει αλλάξει ο χάρτης της όμορφης Κρήτης».
Σύμφωνα με τον ίδιο «περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ επενδύονται και δίνουν θέσεις εργασίας και αποτελούν πεδίο τεχνογνωσίας για τους ανθρώπους του νησιού. «Από αυτή την επένδυση και τις άριστες ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις της Κρήτης προσδοκούμε πολλαπλάσια οφέλη προσφέροντας υψηλές υπηρεσίες και προάγοντας τον πολιτισμό θα γίνει το οικονομικό θαύμα που επιθυμούν οι Έλληνες» ανέφερε ο κ. Σαμαράς.
Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την πίστη ότι «το κοινό μας ταξίδι αξίζει να πάει μακριά προς όφελος των λαών μας. Προσβλέπουμε σε αυτή τη συνεργασία».
Τέλος ο κ. Σαμαράς παρέδωσε το πρώτο εισιτήριο του μουσείου στον Κινέζο Πρωθυπουργό.

ysterografa.gr