Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ντόρα: Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζονται αστυνομικούς και θύματα τρομοκρατίας;

Ντόρα: Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζονται αστυνομικούς και θύματα τρομοκρατίας;

dora
Στο θέμα της υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε με δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Ντόρα Μπακογιάννη και αναρωτήθηκε:  «Γιατί οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζονται αστυνομικούς και θύματα τρομοκρατίας;».

Η βουλευτής της ΝΔ θεωρεί πως στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν επιλεκτική συμπεριφορά και επιλεκτική ευαισθησία,
«Οι δυο συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ νιώθουν την ανάγκη να υπερασπιστούν το αίτημα του Ξηρού και δεν έχουν νιώσει διαχρονικά να υψώσουν τον τόνο της φωνής τους για τα θύματα τρομοκρατίας, για αστυνομικούς που είναι παράλυτοι… Επιλέγουν να δράσουν μόνο για τον Ξηρό, αυτό προκαλεί ερωτήματα που χρήζουν απάντησης», τόνισε συγκεκριμένα.
«Άνθρωποι που είναι σε πολύ κακή κατάσταση από πλευράς υγείας δεν θα έπρεπε να ταλαιπωρούνται σε φύλακες, αλλά δεν μπορεί να υπάρχει επιλεκτική συμπεριφορά για άλλους που αντιμετωπίζουν οικονομικά εγκλήματα όπως του κ. Λαυρεντιαδη, η άλλου τύπου εγκλήματα (…) Δεν είναι μόνο οι τρομοκράτες άνθρωποι, υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι (σ.σ στις φυλακές) που δεν έχουν αφαιρέσει ζωές» σημείωσε.
Η κ. Μπακογιάννη χαρακτήρισε ακόμη ως «ακραία φασιστική λογική να επιλέγει μεταξύ της ζωής και του θανάτου για έναν συνάνθρωπό του… Πολεμήσαμε το φασισμό με κάθε μορφή του γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο, γι’ αυτό καταργήσαμε την ποινή του θανάτου για βιαστές, τρομοκράτες, εμπόρους ναρκωτικών γιατί μια στα 1000 που κάναμε λάθος δεν επιτρέπεται να τιμωρείται κάποιος με την εσχάτη των ποινών… Οι τρομοκράτες, όμως, επιλέγουν την εσχάτη των ποινών».
Στο πλαίσιο αυτό, η βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι συμφωνεί στην επιεική μεταχείριση όσων φυλακισμένων αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ωστόσο αν θέλουν από τον ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν μήνυμα έμμεσης ανοχής στους τρομοκράτες θα τη βρουν απέναντι.

ysterografa.gr