Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2014

Τα "ξύλινα τείχη" του Θεμιστοκλή απέναντι στους εισβολείς Πέρσες ύψωσαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την περασμένη εβδομάδα. 

Στη διακλαδική άσκηση "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ 2014" στο χώρο του Αιγαίου, που παρακολούθησε ο ίδιος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός κ. Κωσταράκος, ο ελληνικός στόλος υπό τις διαταγές του Αρχηγού ΓΕΝ Ναύαρχου Αποστολάκη και με τη συνδρομή του επίλεκτου σχηματισμού των Πεζοναυτών έδειξε σε φίλους και εχθρούς, εντός και εκτός συνόρων, ότι τίποτα δεν είναι μακριά. Λίγες ημέρες μετά την εξίσου εντυπωσιακή άσκηση των Τούρκων Πεζοναυτών στις ακτές της Φώκαιας, που παρακολούθησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας κ.Ερντογάν η Ελλάδα έστειλε με τον καλύτερο τρόπο το μήνυμα της ισχύος εν τη ενώσει. 

Φυσικά η διπλωματία είναι ο καλύτερος τρόπος για να νικάς έναν πόλεμο. Το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας έχει την ευτυχή συγκυρία να διαθέτει ως επικεφαλής έναν πολιτικό διπλωμάτη με ηγετικές φιλοδοξίες που γνωρίζει πώς να παίρνει αυτό που θέλει η χώρα μας στη δύσκολη περίοδο ανασύνταξής μας και χωρίς να απαιτείται η κλαγγή των όπλων που τόσοι πολλοί επιδιώκουν, αφελώς και σκοπίμως, για να πλήξουν τις δύο οικονομίες και κοινωνίες. 

Οι Έλληνες κάτοικοι των νησιών και των συνόρων μπορούν να απολαμβάνουν την ασφάλεια και να ονειρεύονται  ευημερία για τα παιδιά τους. Η πολιτική ηγεσία του τόπου οφείλει να εξασφαλίζει την ειρήνη αποδίδοντας τις τιμές σε αυτούς που συνεχίζουν να πιστεύουν σε ιδανικά αδιαφορώντας για εκείνους που την ίδια στιγμή  ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τον προσωπικό πλουτισμό τους.
Συγχαρητήρια σε όσους συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και περηφάνιας στον ελληνικό λαό, παρά τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας. 
 
hedayaftergr.blogspot.gr