Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Η Ουρουγουάη «δάγκωσε» την Ιταλία και πήγε στους «16»

«Δάγκωσε» την Ιταλία και πήγε στους «16»
Ο Σουάρες δάγκωσε κυριολεκτικά τον Κιελίνι στο 79', η Ουρουγουάη μεταφορικά» δύο λεπτά αργότερα την Ιταλία, την έστειλε σπίτι της και αντί αυτής συνεχίζει εκείνη στους «16» του Mundial! Η «σέλέστε» πήρε τη σπουδαία πρόκριση με τον Ντιέγκο Γοδίν της Ατλέτικο Μαδρίτης, να… ντύνεται Σουάρες και με γκολ με την πλάτη από κόρνερ του Ραμίρες να δίνει τη νίκη στην ομάδα του. Το μόνο αποτέλεσμα που χρειάζονταν οι Ουρουγουανοί για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Mundial της Βραζιλίας, αφού η ισοπαλία… βόλευε την «σκουάντρα ατζούρα». Κι αυτό ήρθε, όπως αναφέραμε στο 81΄' από τον 28χρονο στόπερ Ντιέγκο Γοδίν, ο οποίος την τελευταία αγωνιστική της Πριμέρα είχε δώσει με δικιά του κεφαλιά στο Καμπ Νου, από στημένη φάση τον τίτλο στην Ατλέτικο. Ένα λεπτό πριν το γκολ, ο Λουίς Σουάρες δάγκωσε τον Κιελίνι, αλλά γλίτωσε την αποβολή, όχι όπως δηλαδή ο Κλάουντιο Μαρκίζιο που αποβλήθηκε στο 59' με απευθείας κόκκινη κάρτα για φάουλ στον Εχίδιο Αρέβαλο Ρίος.
Πλέον περιμένει να δει ποια ομάδα θα τερματίσει στην πρώτη θέση του 3ου ομίλου, του δικού μας, δηλαδή, για να μάθει τον αντίπαλό της στους «16». Πιθανότατα αυτός θα είναι η Κολομβία.
 ΙΤΑΛΙΑ (Τσέζαρε Πραντέλι): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Σίλιο, Μαρκίζιο, Βεράτι (75' Τιάγκο Μότα), Πίρλο, Νταρμιάν, Μπαλοτέλι (46' Παρόλο), Ιμόμπιλε (71 Κασάνο).  
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γοδίν, Αλβάρο Περέιρα (63' Στουάνι), Γκονζάλες, Αρεβάλο Ρίος, Ροντρίγκες (78' Ραμίρες), Λοδέιρο (46' Μάξι Περέιρα), Καβάνι, Σουάρες