Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Το "χ"ειρότερο αποτέλεσμα στο Ιράν-Νιγηρία «Κάηκαν» στο... 13!



Mundial 2014: Το `χ`ειρότερο αποτέλεσμα στο Ιράν-Νιγηρία (VIDEO)
 Η πρώτη ισοπαλία στο Mundial της Βραζιλίας στο... 13 ματς και -μάλιστα… λευκή- είναι γεγονός, με τις Νιγηρία και Ιράν να μένουν στο 0-0 στην «Αρένα ντα Μπασάδα» της Κουριτίμπα, στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα στον 6ο όμιλο.
Οι Νιγηριανοί ξεκίνησαν δυνατά θέλοντας να επιβάλουν το ρυθμό τους, αλλά οι καλύτερες προσπάθειες τους έμειναν στα σουτ του Μόουζες (3΄) που απέκρουσε ο Χατζίτζι και του Όμπι Μίκελ (9’), ο οποίος αστόχησε ελάχιστα.
Οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός βρήκαν τα πατήματά τους στο χορτάρι, χάνοντας μάλιστα μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ στο 34΄, όταν ο Ενιάμα με εξαιρετικά αντανακλαστικά απέκρουσε σε κόρνερ την κοντινή κεφαλιά του Κουτσανεζάντ.
 Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμη πιο μέτριο, με τους δυο αντίπαλους να αναλώνονται σε άστοχα εκτός περιοχής σουτ. Έτσι, οι Ιρανοί κατάφεραν για πρώτη φορά σε αγώνα τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο να μην δεχθούν γκολ, αφού ακόμα και στη μοναδική νίκη που πέτυχαν, στο Μουντιάλ του 1998, είχαν δεχθεί τέρμα (επικράτησαν τότε 2-1 των ΗΠΑ)!

ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρός): Χαγκιγκί, Χεϊνταρί (89' Σογιαεϊ), Χαϊ Σαφί, Χοσεϊνί, Σαντεγκί, Νεκουνάμ, Τεϊμουριάν, Μονταζερί, Ρεζά, Ντεζάγκα (78' Γιαχάν Μπαγκς), Πουλαντί
ΝΙΓΗΡΙΑ (Στίβεν Κεσί): Ενγεάμα, Άμπροουζ, Μουσά, Εμενίκε, Μίκελ, Μόουζες (52' Αμεόμπι), Οσανίγουα, Ομποαμπόνα (λ.τ. 29' Γιόμπο), Αζέεζ (69' Οντεμβίνγκι), Ονάζι, Ομερούο