Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΒΡΑΖΙΛΙΑ 1-4 Νεϊμάρ, ο ηγέτης με το Νο 10!

Νεϊμάρ, ο ηγέτης με το Νο 10!

Είναι ο μεγάλος αστέρας της «σελεσάο». Αυτός από τον οποίο όλοι στη Βραζιλία περιμένουν να την πάρει από το… χέρι και να την οδηγήσει στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και μέχρι τώρα, μπορεί η ομάδα του Λουίς Φελίπε Σκολάρι να μην πείθει, αλλά αυτό ακριβώς κάνει ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα. Ο γεννηθείς στις 5 Φεβρουαρίου επιθετικός πέτυχε δύο γκολ στο σημερινό 3-1 επί του Καμερούν, «ξεμπλόκαρε» με το δεύτερο τέρμα του τη Βραζιλία όταν αυτή φαινόταν να έχει μπλοκάρει κόντρα στους Αφρικανούς και όντας ο κορυφαίος παίκτης της την έφερε στην 1η θέση του ομίλου και αντιμέτωπη με τη Χιλή στη φάση των «16». Ο Νεϊμάρ, λοιπόν, έφτασε τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση και οδηγεί την κούρσα των, ενώ έφτασε και τα 35 γκολ σε μόλις 52 συμμετοχές με τη «σελεσάο», ξεπερνώντας τον μεγάλο Ριβάλντο, που έχει 34!
Η Βραζιλία, λοιπόν, τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου, όπως στόχευε. Έστω και αν αυτή κατακτήθηκε στην ισοβαθμία με το Μεξικό και με κριτήριο τα περισσότερα γκολ συνολικά στον όμιλο (7-2, έναντι 4-1 του Μεξικού).
Μια κατάσταση που πήγε να περιπλεχτεί όταν η Βραζιλία ήταν στο 3-1 με το Καμερούν και το Μεξικό προηγούταν 3-0 των Κροατών.
Ο Ραμίρες, όμως, στο 84' ύστερα από πολύ ωραίο συνδυασμό Φρεντ – Όσκαρ μπήκε στην περιοχή «εκτέλεσε» τον Ιτάνζ και ξεκαθάρισε την κατάσταση (μάλιστα, λίγο πιο μετά μείωσαν και οι Κροάτες στο ματς με το Μεξικό).Το 3-1 είχε κάνει ο Φρεντ! Ναι, καλά διαβάσατε ο Φρεντ, ο οποίος το μόνο που είχε καταφέρει στα δύο προηγούμενα ματς ήταν να πάρει ανύπαρκτο πέναλντι κόντρα στους Κροάτες.
Κι εντάξει μην φανταστείτε. Σήμερα σκόραρε από το ένα μέτρο ύστερα από πάσα πάρε – βάλε που πήρε από τον Νταβίντ Λουίζ. Μάλιστα ήταν σε θέση οφσάιντ. Πάντως ο Φρεντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Βραζιλίας που σκοράρει με κενό οχτώ χρόνων σε Παγκόσμιο Κύπελλο!

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Φόλκερ Φίνκε): Ιτάνζ, Ν' Κουλού, Ν' Γκουέμο, Μουκάντζο (59' Σαλί), Αμπουμπακάρ (72' Γουεμπό), Μπεντίμο, Τσούπο-Μότινγκ (81' Μακούν), Μ' Μπιά, Ενόχ, Ματίπ, Νιόμ.
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Λουίς Φελίπε Σκολάρι): Ζούλιο Σέζαρ, Ντάνι Αλβες, Τιάγκο Σίλβα, Νταβίντ Λουίζ, Μαρτσέλο, Χουλκ (63' Ραμίρες), Παουλίνιο (46' Φερναντίνιο), Φρεντ, Νεϊμάρ (71' Γουΐλιαν), Οσκαρ, Λουίς Γκουστάβο.