Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Βενιζέλος: Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση

N
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έδωσε διευκρινίσεις για τα διλήμματα που έθεσε κάνοντας… ένα βήμα πίσω ξεκαθαρίζοντας ότι ποτέ δεν είπε πως θα αποχωρήσουν οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, ενώ προχώρησε σε επίθεση… φιλίας προς τους βουλευτές του: «Σας αγαπώ και σας εκτιμώ», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Βενιζέλος είπε μεταξύ άλλων:  «Δεν είμαστε σήμερα εδώ για να αναλύσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά για να θέσουμε τις προτεραιότητές μας. Υπήρξε μεγάλη νευρικότητα. Είδα ότι ενοχλούνται εκ δεξιών, εξ αριστερών και εκ των εσω. Τσάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Όλοι αυτοί είτε εκτιμούν την στήριξη του ΠΑΣΟΚ αλλά ψηφίζουμε ΝΔ για να μην ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ, και άλλοι λένε ότι καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι για την σταθερότητα ο ΠΑΣΟΚ και έχουν μια πιο… χαλαρή ψήφο, πιο σικ. Άλλοι λένε είναι ΠΑΣΟΚ αλλά δεν γουστάρουμε τον Βενιζέλο.
Έθεσα προεκλογικά το βασικό ερώτημα που θέτουν όλοι αλλά θα το πουν φωναχτά σε λίγες ημέρες. Λένε κάποιοι έθεσα δίλημμα εκβιαστικό. Τι είναι εκβιαστικό; η περιγραφή της κατάστασης; η αλήθεια; Επρεπε να πούμε την αλήθεια για να βρεθούμε στο επίκεντρο του προβληματισμού και της επικαιρότητας. Δεν τολμούν να πουν ότι τίθεται ζήτημα σταθερότητα της κυβέρνησης. Και τι σημαίνει σταθερότητα της κυβέρνησης, σημαίνει σταθερότητα της οικονομίας και σταθερότητα της χώρας. Τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκαν τζάμπα μάγκες σε διάφορες εκδοχές. Εχουμε διάφορους τύπους δημόσιας συμπεριφορά».
Ο κ. Βενιζέλος άφησε αιχμές για όσους αποχώρησαν από το ΠΑΣΟΚ και πήγαν στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ για τον ρόλο του κόμματός του στην κυβέρνηση είπε: «Ποτέ δεν μίλησα για αποχώρηση από την κυβέρνηση, δεν είναι η κυβέρνηση του Σαμαρά και εμείς οι φίλοι της. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει κυβέρνηση και φυσικά δεν υπάρχει το σενάριο της αποχώρησης υπουργών και να αφήσουμε πίσω μια κυβέρνηση να σέρνεται χωρίς κυβερνητικό πρόσημο. Η βελτίωση της οικονομίας είναι έργο ΠΑΣΟΚ.
 Δεν μπορεί να υπάρχει κυβέρνηση αμφισβητούμενη εσωτερικά σε ψυχολογικό επίπεδο, σε θέμα αυτοπεποίθησης των βουλευτών. Κάποιοι μιλούν για τα μετεκλογικά σενάρια. Μετεκλογικά θα πρέπει να υπάρξουν μεγάλες υπερβάσεις.
Κάποιοι θέλουν το ΠΑΣΟΚ να είναι το μαύρο πρόβατο, το εύκολο θύμα. Είναι δύσκολα. Η χώρα δεν μπορεί να μείνει διχασμένη. Δεν διχάσαμε τη χώρα εμείς, αλλά το εύκολο ψέμα. Το καθήκον μας είναι κρατήσουμε σταθερή την κυβέρνηση, την οικονομία, αν το θέλει ο λαός, Υπέρτατο καθήκον μας είναι να ενώσουμε τη χώρα».

ysterografa.gr