Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Περιοδεία Υπ. Αντιπεριφεριάρχη Πελοπίδα Καλλίρη στο Δερβένι και στα χωριά της Ευρωστίνης

Εμφάνιση IMG_0073.JPG


Ο Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» επισκέφθηκαν τις Ν. Βρυσούλες, την Κορφιώτισσα, το Λουτρό, τα Πιτσά, την Καλλιθέα, τη Λυκοποριά, το Στόμιο, τον Πύργο, τη Λυγιά, τα Ροζενά και το Δερβένι, την Πέμπτη 8/5/2014.
Κατά την επίσκεψή τους στην περιοχή συνάντησαν κατοίκους των περιοχών και συζήτησαν διεξοδικά για τα προβλήματα τους. 
Οι κάτοικοι του Πύργου επεφύλαξαν εγκάρδια υποδοχή στον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη και του έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν. Με σημαντικότερο πρόβλημα αυτό του οδικού δικτύου, ο κ. Καλλίρης δεσμεύτηκε ότι θα ξεκινήσει η κατασκευή του δρόμου Πύργου-Καλλιθέας-Γελλήνη, βελτιώνοντας την οδική σύνδεση των περιοχών.
Στα Ροζενά, το θέμα της βελτίωσης του οδικού δικτύου συζητήθηκε διεξοδικά μεταξύ των κατοίκων και του υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για την ένταξη της μελέτης του οδικού δικτύου της περιοχής και την κατασκευή του στο νέο ΕΣΠΑ, όπως επίσης και της διασύνδεσης του Φενεού με το Δερβένι, μέσω Ροζενών.  Ιδιαίτερα για το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία, ο κ.Καλλίρης δεσμεύτηκε ότι τόσο το έργο όσο και η νέα πτέρυγα θα ολοκληρωθεί, παράλληλα με την βελτίωση της προσπελασιμότητας του δικτύου.
Τέλος, στο Δερβένι τη συζήτησε μονοπώλησε το θέμα της διάβρωσης των ακτών και τα έργα που γίνονται για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος ευχαρίστησε δημόσια τον κ. Καλλίρη για τις προσπάθειες που έκανε και καρποφόρησαν για την παραμονή του πυροσβεστικού φυλακίου και την εύρεση ιατρού στο Περιφερειακό Ιατρείο Δερβενίου.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Γι’αυτό  και  θέλουμε λίγα λόγια και μόνο έργα.