Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Τατσόπουλος: Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι… στις 26 φεύγουν

Petros-Tatsopoulos
Ο Πέτρος Τατσόπουλος προχώρησε σε… δυσοίωνες προβλέψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το αποτέλεσμα της στρατηγικής επιδίωξης του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να μετατρέψει τις ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης, και αποδόμισε το σύνθημα “στις 26 φεύγουν”, με συνέντευξη την οποία παραχωρεί στο “Έθνος της Κυριακής”.
Μιλώντας στη ναυαρχίδα του Ομίλου Μπόμπολα, ο Πέτρος Τατσόπουλος, ανεξάρτητος εδώ και αρκετούς μήνες βουλευτής, μετά το διαζύγιό του από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνει μεταξύ άλλων τα εξής:
“Σχεδόν πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπιασε τα ποσοστά του 2012, αλλά ο Τσίπρας δηλώνει νικητής. Ούτε ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι… στις 26 φεύγουν, όπως λέει το προεκλογικό μήνυμά του”.

Αντίθετα ακόμη και στην εποχή της μεγάλης απαξίωσης των εφημερίδων, και της κυκλοφοριακής συρρίκνωσής τους, που τις μετέτρεψε από διαμορφωτές της κοινής γνώμης σε… συμπλήρωμα των υπόλοιπων ΜΜΕ, και κυρίως του διαδικτύου, υπάρχουν τα έντυπα που διατηρούν υψηλή παρεμβατικότητα.
Σε επίπεδο κυριακάτικου Τύπου, αυτό συμβαίνει με το “Πρώτο Θέμα”, την εφημερίδα που ίδρυσαν ο Θέμος Αναστασιάδης και ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, με τον δεύτερο τελικά να αποχωρεί, και τον πρώτο να κρατάει μόνος του τα ηνία, μετατρέποντας το “ΠΘ” στην πιο πετυχημένη και παρεμβατική κυριακάτικη εφημερίδα.
Σήμερα, στην έκδοσή του για την Κυριακή των ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, το “Πρώτο Θέμα” αιφνιδιάζει, καθώς κυκλοφορεί με βασικό πρωτοσέλιδο θέμα συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο παρελθόν η εφημερίδα είχε συγκρουστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο δε τίτλος της συνέντευξης, που γίνεται και βασικός τίτλος της εφημερίδας, είναι… εύγλωττος: “Αύριο φεύγουν”.