Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Αποκάλυψη! Ποιοι θα συμμετάσχουν στο νέο μεγάλο κόμμα που σχεδιάζει ο Σαμαράς!



Στην τελική ευθεία έχει μπει το σχέδιο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , να αφήσει οριστικά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία και να δημιουργήσει ένα νέο μεγάλο φιλοευρωπαικό φιλελεύθερο κόμμα με απήχηση από τις παρυφές της ανανεωτικής αριστεράς έως την πατριωτική δεξιά.
Οι στενοί του συνεργάτες δουλεύουν με πυρετώδεις ρυθμούς πάνω στο μεγάλο όραμα του πρωθυπουργού, που πιστεύει στην ανάγκη ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού, καθώς ο κύκλος της μεταπολίτευσης δείχνει να κλείνει οριστικά μετά τα μνημόνια.
Στο νέο εγχείρημα, ήδη, έχουν κλείσει και θα συμμετέχουν στη νέα ηγετική ομάδα κορυφαία ονόματα της πολιτικής ζωής που θα δώσουν το στίγμα της υπέρβασης και της μετατροπής της Νέας Δημοκρατίας σε σύγχρονο Ευρωπαϊκό κόμμα.
Έτσι ήδη έχουν γίνει επαφές και υπάρχει συμφωνία στο νέο κόμμα να συμμετάσχουν οι:
-Γρηγόρης Ψαριανός και Βασίλης Οικονόμου , βουλευτές της ΔΗΜΑΡ. Δεν είναι τυχαίο, ότι δεν παραβρέθηκαν στην ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο καθώς διαφώνησαν με τον Φώτη Κουβέλη και τη γραμμή καταψήφισης.
-Από τη ΔΗΜΑΡ έχει κλείσει και η μεταγραφή του Ανδρέα Παπαδόπουλου , στην οποία μεσολάβησε η Ντόρα Μπακογιάννη, που πιστεύει πολύ στις ικανότητες του νεαρού πολιτικού και τον θεωρεί ανάλογη περίπτωση του Ανδρέα Παπαμιμίκου

- Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης. Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα τα
έχει βρει σε όλα με τον πρωθυπουργό και στον επόμενο ανασχηματισμό θα αναλάβει μάλλον το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ και ο βουλευτής Δράμας θα τον ακολουθήσει.



-Θάνος Τζήμερος. Ο Πρόεδρος της Δημιουργίας Ξανά ήδη χτίζει το προφίλ του για την επόμενη μέρα κάνοντας συχνά επιθέσεις με αιχμηρά σχόλια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ , του ΚΚΕ και γενικότερα προβάλει τις αντικομμουνιστικές απόψεις του, κερδίζοντας σιγά σιγά τη συμπάθεια και την εκτίμηση του Νεοδημοκρατικού κοινού.
- Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Σταύρος Μπένος από τα πρώην κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ , ενώ γίνονται επαφές με τον Αλέκο Παπαδόπουλο , κάτι που αν επιτευχθεί θα είναι πραγματική βόμβα και θα δώσει τεράστια ώθηση λόγω της μεγάλης απήχησης του πρώην υπουργού στον ευρύτερο κεντρώο χώρο.
- Ο Γιάννης Σγουρός περιφερειάρχης Αττικής. Στα πλαίσια της συμφωνίας που υπάρχει επελέγη η πολύ αδύναμη υποψηφιότητα Κουμουτσάκου για την περιφέρεια Αττικής, ώστε να βοηθηθεί η επανεκλογή Σγουρού. Δεν επιλέχθηκε η απ ευθείας στήριξη γιατί λόγω του Πασοκικού παρελθόντος του κ. Σγουρού θα υπήρχαν αντιδράσεις και πιθανόν εσωστρέφεια στο κόμμα.
- Ο Κυριάκος Βελόπουλος κι άλλα μικρότερης εμβέλειας στελέχη του ΛΑΟΣ τονώνοντας το πατριωτικό προφίλ του νέου κόμματος.
- Ο Γιώργος Νταβρής και άλλοι 4 βουλευτές που ανήκαν ή ανήκουν ακόμα στους ΑΝΕΛ
-Ο Μάριος Στρόφαλης , υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας που κατεβαίνει ως αντάρτης του Καμίνη στην προσπάθεια να κόψει ποσοστά από τον νυν δήμαρχο Αθήνας για να βοηθηθεί ο Άρης Σπηλιωτόπουλος