Τρίτη, 1 Απριλίου 2014

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος διαφημιστής του έργου Τατούλη».Μέχρι τώρα γνωρίζαμε διάφορα θέματα για τον κ. Βουδούρη: το πώς γύρισε μέσα σε ένα βράδυ την πλάτη στους Μεσσήνιους, μια ημέρα μετά τις εκλογές του 2009, πώς μεταπήδησε σε τρία κόμματα μέσα σε τρία χρόνια, πώς «έχτισε» πάνω στο κοινωνικό του παρελθόν την ίδια την πολιτική του ύπαρξη, πώς γύρισε την πλάτη με αχαριστία σε όσους διαχρονικά πολιτικούς και πολίτες τον στήριξαν.
Τον γνωρίζαμε τον κ. Βουδούρη ως έναν διαχρονικό «περαστικό» από τον τόπο μας, σήμερα όμως ήλθε η ώρα να φανερώσει και τον βαθύ του παλαιοκομματισμό. Οι φαμφαρονισμοί, οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής,   οι δήθεν περιοδείες του στα έργα, οι δηλώσεις που άλλοι του βάζουν στο στόμα και άλλοι του γράφουν στο χαρτί, φανερώνουν απλά την βαθιά του φτώχεια σε θέσεις και προτάσεις.
Δεν έχει θέσεις και προτάσεις ο κ. Βουδούρης για την Πελοπόννησο. Ούτε τον ενδιαφέρουν οι πολίτες, ούτε τα έργα, ούτε οι πόροι. Δεν είχε ποτέ τέτοια ενδιαφέροντα.
Ο κ. Βουδούρης βαριέται. Δεν θέλει να μάθει. Δεν θέλει να διαβάσει. Δεν τον ενδιαφέρει η Πελοπόννησος, παρά μόνο η προσωπική πολιτική του επιβίωση.
Πώς αλλιώς να εξηγήσει κάποιος ότι αρνείται να καταλάβει ότι στην Πελοπόννησο παραλάβαμε 17 έργα – φαντάσματα και σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα; Πόσο πιο απλά πρέπει να του πούμε ότι το έργο των Βουτιάνων το τελειώνουμε εμείς με 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το έργο που βρήκαμε ενταγμένο έφτανε σε προϋπολογισμό τα 28 εκατομμύρια;  Πώς γίνεται να μην κατανοεί ότι σώσαμε 25 εκατομμύρια ευρώ, που θα δαπανούνταν στο ίδιο αυτό έργο που εμείς φτιάχνουμε με το 1/10 του αρχικού κόστους; Ποιες λέξεις να χρησιμοποιήσει κανείς για να περιγράψει τον μεγάλο αγώνα που κάναμε για να δημοπρατήσουμε το Σκούρα- Πυρρί και να αποδώσουμε τελικά τα έργα στους πολίτες;  Πώς γίνεται να μην κατανοεί ότι όλα αυτά τα βρήκαμε και τα εξυγιάναμε;  Πώς γίνεται να μην αντιλαμβάνεται το αυτονόητο, ότι στην περιφέρεια Πελοποννήσου εκτελούμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποδομών της τελευταίας 15ετίας; 
Ο κ. Βουδούρης δεν μπορεί να ξέρει. Γιατί είναι ακόμη και σήμερα απών.
Δεν θέλει να ξέρει. Γιατί δεν τον ενδιαφέρει η Πελοπόννησος. Θέλει απλά να χαρίσει την Πελοπόννησο στον Τσίπρα.
Δεν θέλει να πει αλήθεια. Γιατί είναι μαθημένος να λέει ψέματα. Στους πολίτες. Τους συναδέλφους του. Τους συναγωνιστές του. Αρκεί να επιβιώνει ο ίδιος.
Ας σοβαρευτεί και ας απαντήσει ο εκλεκτός του κ. Τσίπρα:
Θα παραιτηθεί επιτέλους από βουλευτής, όπως έκαναν και άλλοι συνάδελφοι του βουλευτές, προκειμένου να αποδείξει ότι πιστεύει στην Πελοπόννησο;
Θα μας πει κάτι για τον εαυτό του, για τις δικές του θέσεις, για το δικό του πρόγραμμα. Διαθέτει σχέδιο ή  θα μείνει στις γενικολογίες, στη λάσπη και στους βερμπαλισμούς;
Αν δεν τα κάνει αυτά, κινδυνεύει να γίνει ο μεγαλύτερος διαφημιστής του έργου Τατούλη.