Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Το πολυνομοσχέδιο και οι προσωπικές κόντρες «έδειξαν» τον αρχηγό της Ελιάς

loverdos-elia-omilia
Οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου, τις ημέρες της κοινωνικής και πολιτικής αναταραχής με αφορμή τις ρυθμίσεις τουπολυνομοσχεδίου για γάλα, φάρμακα και ταξί, κρίθηκαν ως καταλυτικές - αποδείχθηκε και από την εξέλιξη των γεγονότων.

Ο αρχηγός της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα, του κόμματος που συμμετέχει στο σχήμα της Ελιάς, τόσο σε παρουσίες του στα ΜΜΕ όσο και στη Βουλή, ύψωσε τους τόνους απέναντι στη συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας και δεν δίστασε να ζητήσει και την παραίτηση του υπουργού ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη.

Η στάση του αυτή, ανάγκασε την κυβέρνηση να αναδιπλωθεί και να «συμμορφωθεί» στους όρους μελλοντικής καλής γειτονίας ΝΔ και Ελιάς, υπό την προϋπόθεση φυσικά πως ο αναμενόμενος ανασχηματισμός θα λάβει υπόψη του τις νέες πολιτικές απαιτήσεις.

Από την άλλη η τελευταία διαμάχη Βενιζέλου - Παπανδρέου, μερικές ημέρες πριν από τις εκλογές, δείχνει πως το πολυπόθητο μόνοιασμα του λαβωμένου χώρου του κέντρου σκοντάφτει σε προσωπικές κόντρες και σε οξύτητες που έχουν και βάθος και ουσία, και που δεν υπολογίζουν το συνολικό καλό.. ούτε του εγχειρήματος της Ελιάς, αλλά και ούτε της χώρας.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες η προσωπικότητα του Ανδρέα Λοβέρδου φαίνεται ως επικρατέστερη να οδηγήσει την Ελιά και το μελλοντικό εγχείρημα της συνένωσης του κεντρώου χώρου, όχι μόνο γιατί απέδειξε πως δεν είναι το εύκολο «μαξιλάρι» που το Μαξίμου επικαλείται αλλά και γιατί κρατά ίσες αποστάσεις και ισορροπίες με τα ..διάφορα πράσινα στρατόπεδα.

Γράφει ο Τάκης Αναστασάκης
για το www.news4all.gr