Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Μαλλιά - κουβάρια στο ΠΑΣΟΚ για την στάση Παπανδρέου, Κακλαμάνη


H ένταση που υπάρχει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, έπειτα από την ψηφοφορία της Κυριακής και τη διαφοροποίηση των Γ. Παπανδρέου και Απ. Κακλαμάνη, ξέσπασε στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το οποίο συνεδριάζει κάθε Τρίτη.
Αιτία, το γεγονός ότι τόσο η Εύη Χριστοφιλοπούλου όσο και ο Βασίλης Κεγκέρογλού άσκησαν κριτική στον Γιώργο Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη με αφορμή την απόφασή τους να διαφοροποιηθούν στην ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τους κατηγόρησαν ότι παίζουν προσωπικό παιχνίδι και αυτή ήταν η σπίθα που άναψε την φωτιά και στελέχη του ΠΑΣΟΚ άρχισαν να διαμαρτύρονται.
H κ. Χριστοφιλοπούλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε «επιτέλους, τέλος με τις προσωπικές στρατηγικές. Παίζονται παιγνίδια σε βάρος της παράταξης», ενώ ο κ. Κεγκέρογλου ζήτησε «αν υπάρχει κομπίνα με τις τράπεζες να έρθουν να μας την εξηγήσουν αυτοί που καταψήφισαν».

Ο γραμματέας της ΚΟ Π. Ρήγας είπε ότι δεν μπορεί να αιφνιδιάζεται η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ότι όποιος έχει αντιρρήσεις να έρχεται και να τις συζητάει έγκαιρα.


 Οι τόνοι ανέβηκαν σε τέτοιο σημείο, ώστε ο Κ. Τριαντάφυλλος ξέσπασε  λέγοντας ότι όσα λέγονται για τον κ. Παπανδρέου θίγουν την ιστορία της παράταξης και ότι το νομοσχέδιο απείχε παρασάγγας από τη σοσιαλιστική φιλοσοφία και αποχώρησε από τη συνεδρίαση, ενώ σκέφτεται να παραιτηθεί από εισηγητής του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Μαζί του αποχώρησε  και ο Θ. Μωραΐτης  από την συνεδρίαση, ο οποίος  ζήτησε να σταματήσει η συζήτηση, γιατί θα ανοίξει ο Ασκός του Αιόλου τη στιγμή που θα πρέπει όλοι να κοιτάξουν τι θα κάνουν στις εκλογές.,
Πριν αποχωρήσουν από την αίθουσα οι δυο βουλευτές και κυρίως ο κ. Τριαντάφυλλος κατηγορήθηκαν ότι είναι τους στρατοπέδου Παπανδρέου.

«Ποιος νομίζεις ότι είσαι, τι μας το παίζεις εδώ μέσα, μήπως είσαι θεματοφύλακας του Παπανδρέου και του Κακλαμάνη;», του είπε βουλευτής.

Τα πράγματα αγρίεψαν τόσο πολύ που για λίγο δεν πιάστηκαν στα χέρια. 

τπ.