Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα ο  Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης εορτάζει σήμερα την Εθνική Επέτειο  της 25 Μαρτίου 1821.
ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ
έγινε παρέλαση
των  μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου πατρουσία  των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου.  Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Πρόεδρος Κοινότητας Δερβενίου κ. Χαρίλαος Λαζανάς , οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και πλήθος κόσμου.
                                           Ο καπετάν Παναγιωτάκης Γεραρής

Προηγουμένως στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν  το Τοπικό Συμβούλιο, μέλη του Δημοτικού Συμβούλιου, οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί,  τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανυγηρικό της ημέρας για την 25η Μαρτίου εξφώνησε η δασκάλα κα Πολυδώρου Σοφία..
Μετά την δοξολογία : εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και  ακολούθησε η  Κατάθεση στεφάνων , Ενός λεπτού σιγή  και η τελετή έκλεισε με την  ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική  Δερβενίου.

ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ
Η επίσημη Δοξολογία έγινε  στον Ιερό Ναό του " Αγίου Βλασίου". παρουσία των Αρχών της πόλεως , όπου τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε  η η δασκάλα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου κ. Γιαννακούλη Αγγελική
Μετά την δοξολογία : εψάλει την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων, το Προσκλητήριο πεσόντων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνος από την Φιλαρμονική. Ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων  επί της Π. Τσαλδάρη .
Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού την ώρα της επιμνημόσυνης δέησης, έρανε  το Μνημείο με λουλούδια. Αμέσως μετά την παρέλαση ακολούθησε πρόγραμμα παραδοσιακών χορών από τα Παιδικά Χορευτικά Τμήματα του Δήμου στην πλατεία Αγ  Βλασίου