Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Ηλεία: Οκτώ μήνες φυλάκιση για το “αντιπυρικό” δημαρχείο

{images:title}
Σε οχτώ μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος καταδίκασε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πύργου τον υπάλληλο της Πολεοδομίας Ζαχάρως και πρώην αντιδήμαρχο Σπήλιο Φωτόπουλο για την εμπλοκή του στην παράνομη αδειοδότηση του δημαρχείου της «αμαρτίας» που επιχειρήθηκε να ανεγερθεί με τα χρήματα της Αυστραλιανής βοήθειας προς τους πυρόπληκους.
Η υπόθεση, που και εξέθεσε διεθνώς την χώρα μας ουσιαστικά «κουκουλώθηκε» δικαστικά καθώς το Συμβούλιο Εφετών της Πάτρας με το υπ. Αριθμ. 37/2013 Βούλευμά του απάλλαξε οριστικά από τις κατηγορίες της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος , τον έκπτωτο δήμαρχο της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο και δεκατρείς ακόμη τοπικούς αυτοδιοικητικούς παράγοντες , ρίχνοντας ουσιαστικά στο καλάθι των αχρήστων την πολύκροτη υπόθεση και απαξιώνοντας την πολύμηνη έρευνα των δικαστικών Αρχών της Ηλείας .
«Ο κ. Φωτόπουλος ήταν ο τελευταίος τροχός της αμάξης …Την πλήρωσε μόνο αυτός αλλά είχε σοβαρές ευθύνες. Δικαιωθήκαμε για μια ακόμη φορά στις αποκαλύψεις που είχαμε κάνει για τις παρανομίες στο αυτόνομο κρατίδιο της Ζαχάρως.» δήλωσε στο IONION FM ο πρώην δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Ζαχάρως Γιώργος Μπούσμπουρας.
«Η καταδίκη ενός ανθρώπου πάντα με λυπεί . Είχαμε προειδοποιήσει τον κ. Φωτόπουλο για την παράνομη ανέγερση του δημαρχείου αλλά δεν μας πήρε στα σοβαρά. Η καταδίκη του αποτελεί μια ακόμη απάντηση σε εκείνους που επιχείρησαν να παίξουν βρόμικα παιχνίδια με τα χρήματα που προορίζονταν για τους πυρόπληκτους» ανέφερε στο IONION FM ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Σαντάρμης.
Πηγή: ionionfm.gr - apokalypseis.com

isthmos.gr